Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon magas afp érték,...

Nagyon magas afp érték, valaki volt már így? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ma hívott a védőnőm, hogy 149,8az afp-m és a MOM 3,9. Azonnal hívtam a dokim, hogy holnap megyek hozzá de azért ez az érték eléggé nyugtalanít. Védőnő mondta, hogy genetikai uh- ra kell mennem.. A dokim aszisztense azt mondta ők csinálnak genetikait de egyik ismerősöm mondta, hogy mindenképpen pestre menjek arra a helyre ahol kifejezetten ezzel foglalkoznak.

Még annyit hozzá tennék, hogy mikor voltam afp-t csináltatni aznap voltam a dokimnál is és ő mondta, hogy a gerince és a koponyája rendben van de a védőnőm azt mondta, hogy ez a magas érték a gerinc és a koponya csontosodási rendellenessége általában.

Ha valaki járt így leírná a tapasztalatait? Előre is köszönöm:)

2013. márc. 6. 17:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Érdemben nem tudok válaszolni,de remélem minden rendben lesz.
2013. márc. 6. 17:52
 2/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) én is remélem
2013. márc. 6. 17:54
 3/20 anonim ***** válasza:
25%

Ez általában valamit jelent, de nem mindig lesz rossza vége.

A barátnőmnek volt magas, ő is volt, genetikán, azt mondták erős, egészséges a baba. Kétszer is volt. + a magándokija is megnézte.

És a 31. héten megszült. hirtelen elkezdett vérezni.

Azt mondta utólag a doki, hogy nincs bizonyított összefüggés, de a magas afp. jelenthet lepény problémát is. ezért pl. magzatvíz vizsgálat után két hétig nem is csinálnak afp-t, mert tuti magas attól, hogy a lepényt megszúrták.

Hát ez van, a baba inkubátorban próbálja túlélni...

2013. márc. 6. 17:55
 4/20 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm, remélem jól lesznek és nem lesz bajuk! És azt is remélem, hogy velünk is minden rendben lesz!
2013. márc. 6. 17:58
 5/20 anonim ***** válasza:
76%

Nekem AFP:96,7 MOM: 3,22 volt.

Nekem is ugyanezt mondták, nyitott gerinc, koponyacsont nélküliség, hasüreg hiányára utalhat ez az eredmény.

Amit mi tettünk, a genetikai UH-t a megye legjobbjával csináltattuk magánúton, 4D-vel összekötve.

Mondtuk neki milyen eredményem van, azt mondta, látott már ilyen eredménnyel sajnos beteg babát, de látott egészségeset is, viszont látott már tökéletes eredménnyel is beteg babát.

Ezzel azt akarom mondani, hogy az AFP nem ad megbízható eredményt, mindig csak az UH-val együtt érvényes.

Szerencsére nem látott semmi kóros elváltozást, így mertünk a képernyőre is nézni.

Ezt követően még 2x kellett mennem genetikai UH-ra, ahol ugyanezt nézték, ezt ugyanaz a doki csinálta, csak már a kórházban.

Ha lett volna baj, abortálják a babát...szerencsére minden más eredményünk jó volt, csak ez a nyavalyás AFP okozott néhány álmatlan éjszakát és gyötrelmes nappalt.

De a lényeg, a kislányom most 4,5 hónapos, itt gügyög mellettem, és tökéletesen egészséges.

2013. márc. 6. 19:21
 6/20 A kérdező kommentje:

Örülök neki, hogy nektek "happy end" lett:)) és gratulálok a kis csöppséghez:)

Remélem mi is így járunk! Most kicsit megnyugtattál:) már 3óta csak az eredmények után olvasgatok meg %-os arányokat nézek..tudom, hogy holnap megye a dokihoz de váni a legrosszabb sajnos:(

2013. márc. 6. 19:27
 7/20 anonim ***** válasza:

Ugyanezt csináltam én is, csak olvastam, bőgtem, olvastam bőgtem...

Remélem, nálatok is happy end lesz.

2013. márc. 6. 19:56
 8/20 anonim ***** válasza:

Még egy kis olvasnivaló- ez volt az én akkori kérdésem.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2013. márc. 6. 20:00
 9/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 3,11 MoM volt.El kellett mennünk a SOTE-ra,ott genetikai tanácsadáson voltunk,aztán még 3x voltunk UH-n,szintén ott.Nagyon szépen átnézték,mindent meg mutogattak,elmondtak.Sajnos ettől függetlenül végig rémiszgettek,de nem hallgattam senkire,mert minden más adatunk teljesen tökéletes volt.Nekem 11 hetesen volt egy bevérzésem,azt mondták attól lehet,de jól átvizsgáltak.

Mára a kislányom 3 éves,makk egészséges és a kis tesóját várja nagyon.:)

Boldog Baba várást!:)

2013. márc. 6. 20:13
 10/20 A kérdező kommentje:
Màr olvastam és az eredmények alapjàn ràjöttem, hogy te lehetsz:)) köszönöm szépen:)) most a te eseted nyugtat:)
2013. márc. 6. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!