Volt már valaki ilyen helyzetben? Mi lesz ha? Többi lent.
A helyzet a következő:
Tavaly március 5.-ével felvettek dolgozni,majd augusztusba teherbe estem,és aug. 27.ével eljöttem táppénzre mert nagyon görcsöltem,és veszélyeztetett terhesként itthon vagyok azóta.Viszont a szerződést 1 évre kaptam csak meg(vagyis határozott idejű szerződést kaptam)ami tegnap lejárt,viszont az 1 éves szerződés lejárta után véglegesíten(én)ek.Csak mivel itthon vagyok terhesen így nem biztos,hogy meghosszabbítják a szerződésem.Pár napja felhívtak a cégtől,hogy lehet,hogy 5.ével kirúgnak,de megpróbálják megbeszélni a nagyfőnökkel,hogy hosszabbítsák meg a szerződésemet,mivel május 2-re vagyok kiírva.Szerintetek ki fognak rúgni?Szerintem 1-2 héten belül kiderül.
És ha kirúgnak,akkor májusig nem lesz fizetve TB-m,akkor szülés után nekem kellesz kifizetni a TB felé a szülés díját+ a kórházi napokat?

1 vagyok.
15.33 kor :
"23 vagyok,és dolgoztam már ezelőtt 3 helyen is,de csak pár heteket.Álláskeresési nem jár,már voltam bejelentve m.nélkülibe de soha nem járt semmi sem".
Ebből indultam ki.
A kérdéshez vissza, hát bízzunk benne hogy lesznek olyan jófejek hogy meghosszabbítanak de őszintén, hülyék lennének, ez nem szeretetszolgálat, tehát nekik az nem éri meg hogy 2 évig ott vagy holott nem vagy ott ténylegesen, nem dolgozol.
De persze reménykedjünk.

Én azért írtam azt,hogy nem kaptam semmit sem a m.nélküliből akkor amikor be voltam jelentkezve,mert akkor még nem volt ilyen ,,hosszú,, m.viszonyom.Hála Istennek már 1 éve nem kellett bejelentkeznem újra,mivel van munkám..legalábbis remélem,hogy meg van még!!
Tudom,hogy hülyék lennének megtartani,de abban bízom,hogy a nagyfőnök csak figyelembe veszi azt,hogy terhesség miatt nem dolgozom és nem csak heccből mert nincs kedvem,és hogy gondol arra is,hogy a gyerekemtől venné el a pénzt ha kirúgna.Bár sajnos ma már tudom,hogy nem ilyen világot élünk,hogy az ember csak a saját hasznát nézi,de csak rendes lesz a nagyfőnök.
De egyébként engem jobban az érdekelt a kérdésemben,hogy ha esetleg kirúgnának,akkor a szülési tarifát magamnak kell-e intézni,mert ugye addig lejárna a TB-m.

Hát ez sokkal kisebb gond lenne mert kb. 6-7 ezer ft. egy hónapban amit be kell fizetned magad után tb-t HA NEM VAGY sehonnan sem biztosítási viszonyban, értsd nincs munkahelyed, nem vagy álláskeresésin és gyesen sem. Ez esetedben (HA NEM JÁRNA álláskeresési de így már járni fog ) max. 2x 6-7 ezer ft. befizetését jelentené. Az sokkal kisebb gond mint az hogy 2 évig mondjuk 60 ezret kapsz mint gyed vagy 25 ezret mint gyes.
Egyébként ez hogy" nem viccből vagy otthon hanem mert terhes vagy" ez nagyon aranyos naív gondolat:) Manapság sajnos az a jellemző hogyha "terhes merészelsz" lenni akkor oldd meg ahogy gondolod és legyél felkészülve minden eshetőségre, sajnos a munkaadók kifejezetten erre "utaznak" hogy ahol nyílik egy esetleges rés a pajzson (lásd lejárt szerződés) ott ők egyből kilépnek mögüled. Tisztelet a kivételnek persze.
Nekem eddigi sok éves tapasztalatom ezt mutatja, és sajnos egyre inkább efelé tendálunk hogy 1. ha fiatal vagy és szeretnél gyereket akkor azért vagy nem kívánatos 2. ha kicsi gyereked van akkor meg azért nem 3. de ugyebár ha túl "idős" vagy már azt se szokták szeretni. Nem egy gyerekbarát munkáltatói hozzáállás jellemző itt M.o-n :( Sajnos.
Minden jót neked!!

Passzív táppénz már megszűnt, arra nem mehet.
Nem akarok vészmadár lenni, de már szóltak volna. Ilyenkor, ha lejár a szerződésed nem kell kirúgni, egyszerűen csak nem hosszabbítják meg.
Ha így van, akkor már leírták mit tegyél. Be kell jelentkezni álláskeresésire, és szülés előtt 28 nappal lemondani és igényelni a tgyást, ha az lejár akkor újra álláskeresési, majd egyből megigényelni a gyedet.
Ha így teszel, akkor biztosítva leszel, nem kell fizetni magad után a tb-t.
Ha mégsem járna álláskeresési, akkor havi 6-7000 Ft körül van amit fizetned kell, hogy biztosítva legyél. Ilyenkor szülés után gyest kapsz, az mellett pedig nem kell fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!