Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt már valaki ilyen helyzetb...

Volt már valaki ilyen helyzetben? Mi lesz ha? Többi lent.

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Tavaly március 5.-ével felvettek dolgozni,majd augusztusba teherbe estem,és aug. 27.ével eljöttem táppénzre mert nagyon görcsöltem,és veszélyeztetett terhesként itthon vagyok azóta.Viszont a szerződést 1 évre kaptam csak meg(vagyis határozott idejű szerződést kaptam)ami tegnap lejárt,viszont az 1 éves szerződés lejárta után véglegesíten(én)ek.Csak mivel itthon vagyok terhesen így nem biztos,hogy meghosszabbítják a szerződésem.Pár napja felhívtak a cégtől,hogy lehet,hogy 5.ével kirúgnak,de megpróbálják megbeszélni a nagyfőnökkel,hogy hosszabbítsák meg a szerződésemet,mivel május 2-re vagyok kiírva.Szerintetek ki fognak rúgni?Szerintem 1-2 héten belül kiderül.

És ha kirúgnak,akkor májusig nem lesz fizetve TB-m,akkor szülés után nekem kellesz kifizetni a TB felé a szülés díját+ a kórházi napokat?

2013. márc. 6. 15:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom hány éves vagy és ezelőtt a munka előtt dolgoztál e de ha igen akkor járhat az álláskeresési, tehát ahogy vége a szerződésednek menj el álláskeresésire (1 hó kb.) aztán szülés napja előtt 28 nappal kezd el a tgyást. Majd a tgyás utolsó pár napjain megint menj el álláskeresésire pár napra és ONNAN igényeld a gyedet. Így fog járni.
2013. márc. 6. 15:29
 2/17 anonim ***** válasza:
Honnan tudnánk, hogy ki fog-e rúgni vagy nem? Nem a szülés díját, meg a kórházi napokat kell fizetni, hanem menj be a NAV-hoz, kérjél csekket és fizesd magad után a tb-det!
2013. márc. 6. 15:30
 3/17 A kérdező kommentje:
23 vagyok,és dolgoztam már ezelőtt 3 helyen is,de csak pár heteket.Álláskeresési nem jár,már voltam bejelentve m.nélkülibe de soha nem járt semmi sem.A tegnapi nappal lejárt a szerződésem,de még nem telefonáltak ide,hogy kirúgtak-e vagy sem.Ha kirúgtak úgy is megtudom,mert akkor kiküldik postán a felmondó levelet :( De csak nem rúgnak ki.Azt mondta a nő aki ide telefonált,hogy megpróbálják meghosszabbítani április 5-ig és gondolom,hogy akkor onnantól kezdve pedig járna a tgyás..meg mondta hogy a táppénzes papíromat továbbra is küldjem be a céghez.
2013. márc. 6. 15:33
 4/17 anonim ***** válasza:

Azt mi nem tudhatjuk ki fognak e rúgni engem hosszabítottak miközben terhes volt és gyed alatt végelegesítettek is.

Amit írtak az jó lehet, menny el munkanélkülire és arról tudod igényelni a gyedet és tygást és fizetik a tb-d. Egyébként ha ez nem lenne, akkor is fizetned kéne a tb-t magadután és járna az orvosi ellátás, csak akkor a gyed és tgyás nem.

2013. márc. 6. 15:35
 5/17 A kérdező kommentje:
Még nem tudom,hogy kirúgtak-e,akkor addig hova mozduljak??És ha nem rúgtak ki,akkor minek menjek be a m.nélkülibe????Amióta táppénzen vagyok nem fizettem magam után TB-t és nem is mondták,hogy nem vagyok jogosult ellátásra,pedig minden hónapban megyek orvoshoz,de eddig nem szóltak,hogy nincs fizetve utánam TB.Gondolom a cég fizeti.
2013. márc. 6. 15:38
 6/17 anonim ***** válasza:
táppénz alatt nem is kell fizetni, akkor kell fizetned ha kirúgnak és nem jár a munkanélküli. Mennyit dolgoztál összesen az elmúlt 4 évben?
2013. márc. 6. 15:41
 7/17 anonim ***** válasza:
1 vagyok. Már leírta mennyit dolgozott és hogy nem jár neki a munkanélküli. (álláskeresési) akkor az van sajnos hogy fizetned kell a tb-t magad után márciustól májusig. Amikor megszülsz akkor gyesre tudsz elmenni, azzal legalább jár tb. Csak hát nem egy nagy összeg ugye:(
2013. márc. 6. 15:44
 8/17 A kérdező kommentje:

2011 június 22.én végeztem a suliban..

onnantól kezdve olyan bő 8 hónapot,de ebből 5 hét nem volt bejelentve hivatalosan,mert egy köcsög vállalkozónak dolgoztam aki feketén dolgoztatott.

2013. márc. 6. 15:46
 9/17 anonim ***** válasza:
Hát én nem látom összesen mennyit dolgozott, csak hogy itt ennél a cégnék mennyit volt, de azt írta előtte már máshol is dolgozott.
2013. márc. 6. 15:47
 10/17 anonim ***** válasza:
De hiszen már most is 1 éve van munkád, ha van 360 nap munkaviszonyod akkor jár a munkanélküli. Már pedig neked a leírtak alapján van több is ha elötte is dolgoztál.
2013. márc. 6. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!