Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hegszétválás császár után?

Zsu Ko kérdése:

Hegszétválás császár után?

Figyelt kérdés
17 hónapja császároztak meg a kisfiammal, most ismét várandós vagyok. Most lesz fogadott orvosom, aki nagyon lazán látja a világot, mert szerinte megpróbálhatom majd a természetes szülést is. Pont 2 év lesz kereken a 2 kicsi között. Viszont már most előre stresszelek, mert félek, hogy szét ne váljon a heg. (az elején a kisfiammal eléggé megerőltettem magamat, fájt is hónapokig a sebem) Félek a sima szüléstől is, mert 7-8 órán keresztül iszonyat fájásaim voltak, szünet nélkül. Így úgymond félek ettől is, attól is. Tudnátok tanácsot adni? Igaz még csak 8 hetes terhes vagyok, de nem kéne, hogy stresszeljek, élveznem kéne az egészet, félelmek nélkül.

2013. márc. 5. 15:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hát sztem ez nem ilyesztgetés. Csak tény. Nem véletlen hogy az orvosok nagyja nem megy bele ilyenbe.
2013. márc. 7. 22:14
 12/14 anonim ***** válasza:

Mond csak, megnyitottad egyáltalán a linket, amit küldtem? :)

Egyébként én is 8 hetes vagyok, 25 hónap korkülönbséggel tervezem egy sima, és egy császár után újra a sima szülést. Utánajártam, hidd el :). Másrészt az orvosok nem csak emiatt nem akarnak sima szülést levezetni császár után. Sok egyéb tényezőtől függ, de ez nem igaz, hogy a sima szülésnek nagyobb lenne a kockázata. Ha a kérdező orvosa bizakodó a sima szülést illetően, akkor gondolom kellő szakmai tapasztalattal bír, ha meg nem, akkor érdemes másik orvoshoz menni, újabb szakvéleményt kérni. De ne mi mondjuk meg mi helyes, főleg látatlanban, statisztikai és mindenféle anatómiai tudás nélkül.

2013. márc. 8. 12:24
 13/14 anonim válasza:
85%

Kedves ZsuKo! Tanács helyett leirom az én esetemet:

4 hónapos a kisebbem, 3,5 éves a nagyobb, tehát 3 év van a két császárom között. Az orvosommal megbeszéltük, hogy ha minden úgy megy ahogy a nagykönyvbe meg van irva, bizony megszüljük rendesen a másodikat,de a kiirás napjánál nem mer tovább várni egy percet sem. Tehát pont a terminus napján programozott császárom lett, mivel nem indult meg magától a szülés:nagy-nagy bánatomra. Miután betoltak a műtét után a szobába,bejött az orvosom és azt mondta, hogy örüljek neki, hogy nem mentünk bele a vajúdásba mert bizony az előző hegem teljesen szét volt válva... un. néma hegszétválásom volt. Egy héttel azelőtt voltam Uh-n ahol annyit közöltek, hogy nem néznek hegvastagságot mert nincs jelentősége.

HÁT VAN! Igy örülök, hogy élek és egészségesek vagyunk mindketten.

Bár nagyon félek ( főleg a két gyerek miatt) de szeretnék 3. babát mindenek ellenére. De akkor vállalom csak be, ha a halálfélelmemet elnyomja a baba utáni vágyam.

Egy dologban viszont hiszek az eset óta: véletlenek nincsenek...

2013. márc. 9. 22:34
 14/14 A kérdező kommentje:
Huh mennyi válasz érkezett :) Nekem úgy néz ki, hogy a Hamvas Ferenc dr lesz a fogadottam, mivel a kisfiamnál nem fogadtunk. A Hamvas nagyon természet párti, fura is a gondolkodása nekem, aki inkább a kézzel foghatóbb dolgokban hiszek... Ő azt mondta, hogy teljesen felesleges nézni a hegvastagságot, (persze én mondtam neki, hogy de én szeretném mindig tudni, hogy minden rendben van e)és ő inkább megpróbálná természetes úton, habár nekem mind a kettő félelmetes most. Nem is csodálom, minden nap szorongok az élmények miatt. Kivárom, hogy mi lesz, ha megindul magától, és hamar akar jönni, akkor megpróbálom természetes úton, ha nem, akkor marad a császár. Persze addig annyi minden változhat. Főleg, hogy az előző kórházban a dokik jól tönkretették a méhszájamat, lehet majd össze kell varrni, ez majd csak a terhesség előrehaladtával lesz majd látható. Szóval még nyitott minden kérdés bennem. Talán én is jobban húzom a császár felé, hiába az okoz nekem még mindig depit. De talán az a biztonságosabb.
2013. márc. 11. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!