Nagyon érdekel a dolog. Ti voltatok már így?
Nállunk ugy volt ha a magán rendelőjébe mentem fizetni kellett ha a korházba csinálta a vizsgálatot nem..
Én 36 hetesen voltam utoljára nálla a magánban utánna hetente taliztunk a korházban...azért nem kért pénzt csak a szüléssért.
Utolsó, érdekes amit írsz. Ugyanis a kórház az orvos munkahelye, ahol nem a saját rendelőjét, eszközeit, gyógyszereit használja. Nem mellesleg egy fillér adót sem fizet, mert nem a magánpraxisában lát el téged.
Ami a kérdést illeti; nálunk ez úgy volt, hogy amikor a rendelőbe kellett menni, azért fizettem. Amikor a kórházban kellett valamilyen vizsgálatra menni, azért nem. De ezt az én orvosom magától is mondta, és szerintem ez így normális. A kórházi ellátásért a tb járulékommal "fizetek", a magánrendelőben az orvos külön szolgáltatásait veszem igénybe a tarifái alapján.
Ha a magánrendelőjébe mentem akkor ott csengettem rendesen, de változó volt, hogy mennyit kért. Általába 5000 egy vizsgálat, de volt, hogy azt mondta, hogy 3000. Adtam volna akkor is 5-öt de nem fogadta el, visszaadta a visszajárót.
Ha nagy ultrahangra kellett menni a kórházba ott volt, hogy nem is ő volt, más doki, tehát egyértelmű, hogy ott nem fizettem. Majd a szülés után, na ott lehet fizetni! :-)
De szerintem is ha a kórházba mész, kérdezd meg a vizsgálat végén, hogy mennyivel tartozol, aztán majd mond valamit. Nem ciki ez, az lenne ciki, ha fizetni kéne te meg elmész és úgy szól utánad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!