Kismamák! Kinek mi volt az első dolog amit vett a babának és hány hetesek voltatok?
Ahogy érzed. Ha szeretnél vásárolni és ez neked örömet okoz, akkor nyugodtan.
Én mondjuk nem szeretek, így igyekeztem minél később és minél kevesebb nekifutásra megvenni mindent. Az első dolog a kiságy volt és a matrac, lepedők, de ugyanazon a napon vettem meg a hordozót, babakocsit, légzésfigyelőt, fürdetőt, pelenkázóállványt, szóval minden nagy dolgot úgy, hogy kinéztem előre, hogy miért hová kell menni, mit szeretnék pontosan. Akkor voltam 32 hetes. A ruhák döntő többségét kaptuk, ami hiányzott, azt összeírtam és egyszerre egy helyen megvettem. Az apróságokat, piperecuccokat kompletten rendeltem neten keresztül egy drogériából.
De mondom, én utálok vásárolni, üzleteket járni, apránként pénzt kiadni, ráadásul sokat dolgoztam és sem időm, sem erőm nem volt rá korábban.
3 hónapos terhes voltam, amikor megláttam egy icipici édes kis rugit a boltban, egyszerűen muszály volt megvenni, képtelen voltam ellenállni. Aztán, ahogy gömböjödtem, úgy vásárolgattam is.
Persze a főbb dolgokat a kiságy,babakocsi stb. a párommal együtt választottuk ki és vettük meg.
Emlékszem, nem mindig telett új ruhára, sanja használtat is kellett vennünk, de így is csodálatos volt, élveztem minden percet!:)
Én 18 hetesen a 4D-s uh után mikor megtudtuk hogy tutira kislány, vettem egy tök aranyos ruhát! Majd 23 hetesen vettük meg a kiságyat, babakocsit, hordozót és azóta már minden megvan 1-2 apróságot kivéve. De örülök neki mert már nem esik jól a hosszú bevásárlókörút.
Nyugodtan vásároljál!
Szép babavárást!
32 hetes kismama
Szia!
Én babonás vagyok, 33.hetesen kezdtünk el vásárolni, egy nap megvettünk mindent. Az ágytól kezdve a legapróbb dologig mindent. Kivéve a ruhákat. Szerintem szép apródonként vásárolgathatsz már, én bánom hogy mindent egyszerre vettünk.
2 hete tudtam, meg, hogy terhes vagyok. Akkor voltunk nagybevásárolni a férjemmel, és vettem egy csomag 3 db-os kombidresszt és egy csomag 3 db-os rugdalózót. Természetesen fehéret.
Most 7 hetesek vagyunk, és mivel nem telik rá, hogy mindent egyszerre vegyünk meg, úgy tervezzük, hogy minden hónapban veszünk valamit a kicsinek, majd amikor már nő a pocim, akkor nekem is (pl. terhesnadrás, szoptatós melltartó, stb).
A babakocsit már kinéztük, azt a jövő hónapban vesszük meg, hordozó is van benne. Majd jön a kiságy, a belevalókkal. Utána a kádtartó állvány (kiskádat már kaptam).
Ruhát nem kell sokat vennem, mert rengeteget kaptunk már akkor, mikor még csak próbálkoztunk. Ami hiányzik, azt megveszem, meg persze ami nagyon megtetszik nekünk.
Bébiőrzőt lehet bérelni is, én tegnapelőtt érdeklődtem meg, hogy mennyiért. Mert venni elég drága dolog. De ezt még nem döntöttük el (veszünk vagy bérlünk).
Közben pedig csinosítjuk a babaszobát is, mert az is jó sokba benne van (festés, hőszigetelt álmennyezet, bútorok, stb.).
Nem hiszek benne, hogy nem lehet előre vásárolni a kicsinek. Nekünk már rengeteg holmit adtak az ismerősök (nem csak ruhát, hanem sok-sok játékot, járókát, kiscipőket stb.), rengeteg sok holmija van a kis utódunknak. És még akkor ő sehol nem volt, amikor ezeket kaptuk. Mégis itt van a hasamban, és egészségesen fog megszületni. Én legalábbis így állok hozzá.
Boldog babavárást mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!