35 körüli/feletti nők, nehezen szültetek?
Figyelt kérdés
36 éves vagyok, most várom az első babámat. Mindenhol azt olvasom, h idősebb korban fájdalmasabb a szülés. A ti tapasztalataitok is alátámasztják ezt?2013. márc. 1. 13:19
2/14 anonim válasza:
én 26 évesen is lekapartam a csempét:)))Azt hittem ott halok,meg.azóta szültem még egyet..))))
3/14 A kérdező kommentje:
nyilván! és persze minden eset más, 23 évesen is nagyon meg lehet szenvedni egy szülést. de állítólag kimutatható összefüggés van a nő kora és a szülés "nehézsége" között. én egyébként (nem nehéz kitalálni :-)) cáfolatokért és ellenpéldákért jöttem, mert azjelen helyzetben nagyon megnyugtatna :-D
2013. márc. 1. 13:32
4/14 A kérdező kommentje:
2. és a második szülésed könnyebb volt?
2013. márc. 1. 13:33
5/14 krisztivan válasza:
34 évesen szültem az elsőt.40+10 napra inditani kellett.Hatalmas babám lett.4430gr,61cm.Maga a szülés kb.9 órán át tartott.Kibírható,nekem személy szerint az utána való regenerálódás volt hosszú idő.De,nagyon sok vért vesztettem és mivel hatalmas babát szültem hüvelyi úton ezért nagy varrásom volt.Nem törvényszerű,hogy neked is nehéz lesz.Sőt:-))Én hiszek abban,hogy a saját agyunk sokat segíthet ebben is.Állj hozzá pozitívan és akkor könnyebb lesz.Élvezd ki a várandósságodat,mert ennél szebb időszak nincs az életben:-)A baba elött:-))
6/14 anonim válasza:
Első kislányomat 36 évesen szültem.Nincs összefüggés a kor és a szülés nehézsége között.Hajnali háromkor elfolyt a víz,3:30-kor volt az első fájásom,igaz akkor még rendszertelenek voltak 4-5-7 percesek.4-re értünk be a kórházba,mondták,hogy irány a szülőszoba,megvizsgáltak,hívták a nőgyógyászom.Háromnegyed öt előtt ért be az orvosom,addigra már rendszeres fájásaim voltak 2-3 percesek.Fél 7-ig még szenvedtem egy kicsit,akkor kitolás és 6:55-kor megszületett a kis csodám. 4 óra alatt lezajlott az egész:)ööö...tévedtem....azóta is tart:DD Rá 2,5 évre szültem a második bébit,38 évesen.Szintén könnyű volt.Délelőtt 11-kor volt az első fájásom,utána rendszeresek lettek 12:30-ra mentünk be a kórházba.Ott volt a dokim,megvizsgált,azt mondta tűnés a szülőszobára.Burkot repesztettek,3-ig vajúdtam,és fél négykor megszületett.4,5 óra volt:)Friss az élmény,mert még csak 3 hetes a második kislányom:)Ne idegeskedj,mert minden fájdalmat megérnek!Na és nálatok kisfiú/kislány?Mi lesz a neve?
7/14 A kérdező kommentje:
3. köszönöm a választ. ja, amúgy semmi bajom, nem paramamiként kell elképzelni, azért nem a szülésen rágódom egyfolytában. csak kíváncsi vagyok és mivel a környezetemben lévő anyukák mind 30 éves koruk alatt szültek, erről kár lenne őket kérdezni :)
2013. márc. 1. 13:54
8/14 A kérdező kommentje:
6. köszönöm a választ. azért annál idősebb vagyok, mint hogy ezen komolyan aggódjak. majd jön aminek jönnie kell, tényleg inkább a kíváncsiség szülte a kérdést. azt hiszem, jól félreértettem magam ezzel az "ellenpéldát keresek,mert megnyugtatna" mondatommal :))
kisfiú! a nevét még nem tudjuk biztosan, egyelőre két komoly jelöltünk van, de még nem döntöttünk
2013. márc. 1. 14:08
9/14 anonim válasza:
31 évesen szültem. Nagyon-nagyon könnyű szülés volt. Este fél kilenckor elfolyt a magzatvíz. 10-re értünk be a kórházba, ekkor még csak enyhe menziszerű görcsöket éreztem. Kb éjfélre rendszereződtek a fájások, absolút nem éreztem durvának. 2:44-re lett meg a baba 3630gr 55 cm-rel gátvédelemmel. Nem emlékszem semmilyen olyan fájdalomra, amit ne lehetne kibírni, nekem egy hangom nem volt. Életem legszebb élménye. Már alig várom, hogy újra átéljem.
10/14 anonim válasza:
Nem a fájdalom nagyobb, hanem minél idősebb valaki annál nehezebben tágul. Nyilván vannak kivételek, de ez a vélemény orvostól származik. 36 vagyok én is és az első babámat várom én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!