Félek a koraszüléstől, honnan tudom meg, ha pl. nyílik a méhszáj idő előtt?
Ugye 18 és 32 hét között nálunk nincs ultrahang, majd egyszer olyan 26 hét körül elmegyünk 4d-re, de félek, hogy nem fogom észrevenni, hogy baj van!
Sajnos 2 koraszülött baba is van a családban, tavaly születtek, az egyik 25 hétre...
Igaz úgy néz ki, hogy testi gondja már nem lesz, de még a szellemi dolgok, ugye nem derültek ki... hogy van-e valami fogyatékossága..
Én nagyon félek, hogy nem fogom észrevenni, ha mondjuk nyílik a méhszáj és valami baj lesz..
Honnan tudják, ilyenkor hogy baj van?
Nekem 22 hetesen kezdett nyílni a méhszáj. Keményedtem nagyon sokat és a derekam alja görcsölt. Lehetetlen volt nem észrevenni, hogy baj van.
29hkm.
Nem lesz,baj,nyugi.
De különben észre fogod venni,ha valami lesz.Sajnos.
Debrecenben nincs ultrahang... sajna...
Lehet, hogy a doki látni fog, azt még nem tudom, lehet félreérthető voltam :D
És nem is arra gondoltam, hogy esetleg valami genetikai, dolog lenne nálunk a koraszülés, csak hogy láttam ilyet élőben, 2x is ezért kicsit jobban félek, mert valóságosabbnak tűnik...
Hát én nem mondok biztatót, de a kisfiam úgy lett koraszülött, hogy nem nyílt a méhszáj. Aznap voltam orvosnál, teljesen zárva volt, majd éjfélkor elfolyt a magzatvíz. Az orvos sem látta jelét, hogy bármi történni fog.
Szerencsére jól alakult, de most én is félek, hogy újra így járhatok. Orvosom szerint inkább a fertőzésekre kell jobban figyelni, attól repedhet meg a burok idő előtt. Bár nálam azt sem találtak, mai napig nem tudom, miért született korábban a kisfiam.
Persze, hogy van. Ha az orvosod rendszeresen látni fog, akkor időben észreveszi majd, ha gond lenne, ultrahang nélkül is. Ne parázz, és ne azon agyalj, hogy milyen rossz történhet veled. Természetes, hogy az emberben ilyenkor van egy adag aggodalom. De miért kell az életed legszebb hónapjait azon végigparázni, hogy valami baj történik, aminek amúgy nyoma sincs?
Miért nem arra gondolsz, hogy egészséges fiatal nő vagy, az élet legcsodálatosabb élménye előtt állsz, a tested tökéletesen teszi a dolgát, és ha eljön az ideje, egy gyönyörű egészséges babád lesz? Nem jobb lenne ezzel a gondolattal megélni ezeket a hónapokat?:)
Nem sajnos nincs.. Meg is lepodtem mikor olvastam hogy van ahol van meg egy plusz ultrahang...
Nem agyalok ezen allandoan, csak arra vagyok kivancsi, hogyha baj lenne azt eszre lehet e venni, es mibol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!