Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van egy 13 hónapos babám, és...

Van egy 13 hónapos babám, és lehet megint terhes vagyok?! Te megtartanád?

Figyelt kérdés
2009. szept. 10. 20:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
51%

18 hónapos lesz a lányunk, mikor megszületik februárban a kisöcsi.

véletlenül fogant, fog-gátló tabi szedése mellett (tehát ne marról van szó, hogy a szülei nem figyeltek volna oda...)

Az abortuszt mindketten elutasítjuk, de az örökbefogadáson nagyon sokat vaciláltunk. Ne értsetek félre, mindig nagy családról álmodtunk - de sajnos az anyagi helyzetünk eléggé elkeserítő :(

Végül úgy döntöttünk, hogy lesz ami lesz: megtartjuk. nagy szeretettel várjuk őt, de félünk a jövőtől...

2009. szept. 11. 07:25
 12/22 anonim ***** válasza:
60%

Én mindenképpen megtartanám.

Nagyon remélem, hogy majd én is hasonló helyzetben leszek.

2009. szept. 11. 08:03
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Megtartanám.

De Neked kell mérlegelni, anyagi helyzet segítség stb. Ha csak attól félsz, hogy hogy lesz kettővel, gondolj csak arra, hogy sokan végigcsinálták már és ha mindenki ilyen megfontolásból nem vállalna másodikat, harmadikat, lassan elfogynánk.

2009. szept. 11. 08:06
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

persze, hogy megtartanánk, hisz épp ennyi korkülönbséget tervezünk a gyerkőcök között.

Ne dobd el magadtól csak azért, mert félsz attól, hogy nehéz lesz a két gyerekkel. Ha kiegyensúlyozott a párkapcsolatod, anyagilag stabilan álltok, akkor megkérdezhetem, hogyan jutott eszedbe, hogy esetleg ne tartsd meg?

21 hetes km

2009. szept. 11. 09:21
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem állunk a legstabilabban anyagilag,a párom munkahelye megszünt,jelenleg épp munkát keres!És félek a mai szegénységben fel tudunk-e nevelni 2 gyerkőcöt.Remgeteg félelmem van.....Majd valamelyik nap tesztelek és megírom nektek ha érdekel!!!!
2009. szept. 11. 10:48
 16/22 anonim ***** válasza:
81%

Szia! A 21 hetes kismami vagyok

Dönteni csakis te tudsz. De azt is vedd figyelembe, hogy két gyerek csak kevéssel kerül többe, mint egy gyerek, és a helyzetetek 1-2 éven belül stabilizálódhat. Én nem hiszek abban, hogy ha egyszer mélypontra kerültél, mindig ott maradsz. Nem hiszem, hogy te vagy a férjed nem tudnátok munkát találni, ha nagyon kerestek, ami kiutat mutat a munkanélküliségből (bár ti tudjátok, az ország azon részén milyen munkalehetőségek vannak). És azt is számold bele, hogy ha ennyire el vagytok kenődve a jelen helyzetetek miatt, és most nem vállaljátok be a második babát, pár év alatt teljesen lemondtok róla, és egyetlen gyerekkel fogtok megöregedni. Szerintem az ilyesmin jó hamar, cakk-pakk túlesni, és utána már rendesen tudod építeni az életedet, hiszen nem számolsz arra, hogy egyszer még úgyis elmész szülni.

2009. szept. 11. 13:10
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

IGEN

Nekem 21 hónap van a 2gyerköcöm között és nagyon örültem a kis korkülönbségnek. Most sem bántam meg.

2009. szept. 11. 20:30
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!Nagyon aranyosakat írtok!!!!!!!!
2009. szept. 11. 21:36
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

En szemely szerint biztosan, sot, nalunk joval kisebb korkulonbseg lesz (15 honap) es teljesen tervezetten, errol almodtunk, mar varjuk a masodik babat.

Ezert lepontozni nem kell senkit, van akinek ez az alma, van akinek meg remalom lenne, gondolom ez egyeni korulmenyektol fugg, tehat az elso gyermek vehemenciajatol, magatartasatol, az elso terhesseg/szules elmenyetol, anyagiaktol, strapabirastol, esetleg attol, hogy van-e segitseg.

Nalunk minden jol alakul (eddig): az elso terhesseg es a szules nagyon jo volt, a babam nem volt hasfajos, nyugodt, eleven, egeszseges es mosolygos baba, en is nyugodt termeszetu vagyok sok-sok energiaval, a ferjemmel a kapcsolatunk tokeletes, a gyermekkel is jol boldogul, az anyagi helyzetunk stabil (nem gazdagok vagyunk, de nem kell izgulnunk honap vegen). Segitsegem egyaltalan nincs, vagy amikor eppen lenne, akkor sem veszem igenybe, mert eddig birok mindent egyedul. Mi ezek miatt siman bevallaltuk.

2009. szept. 12. 08:42
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszi!!Én mindenki válaszát hasznosnak pontoztam!!!!
2009. szept. 12. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!