Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor választottatok nevet a...

Mikor választottatok nevet a babának?

Figyelt kérdés
Hány hetesen? Én 18 hetes vagyok, hét elején mondták meg a babánk nemét. Férjem rögtön elkezdte pedzegetni a témát, hogy mi lesz a neve. Én azt mondtam neki, nem szeretnék még nevet választani, majd csak kb 7 hónaposan. Az oka egyrészt minimális babona, és talán én megvárnám, míg 24 hetesen 4d-s uh-n megerősítik. Szerintetek ez butaság, és le lehet ülni már neveket böngészni? Ti mikor választottátok ki a baba nevét, és nem tartottatok tőle, hogy úgymond előre isztok a medve bőrére? Megnézem a válaszokat, és hagyom magam meggyőzni, többség dönt alapon. Mert én is szeretnék már neveken gondolkodni, mégis picit félek is tőle, és ez elég ahhoz, hogy visszatartson. Még egyedül, magamban sem nagyon merek ezen gondolkodni. Köszönöm a válaszokat.
2013. febr. 27. 09:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mi megegyeztünk a párommal, hogy ha kislány lesz én választok nevet, ha fiú, akkor ő. Meg is volt a név, mikor a 20. héten elmentünk UH-ra, ahol mikor a párom meglátta a monitoron a két tojcit, meg a kukit, egyből nagy mosollyal rávágta: "helló Dani!" :) Nagyon meglepődtem, mert addig a percig ez a név fel sem merült benne, meg sem említette. Azt mondja, hogy meglátta a babát, és így döntött. Imádjuk a pocaklakót, és igazából csak az számít, hogy egészséges legyen..

Amondó vagyok, hogy tedd azt amit a szíved diktál, ne másokra hallgass!!! A Te nyugalmad, boldogságod most a legfontosabb, hogy jól érezd magad. A babának is erre van szüksége!

2013. febr. 27. 13:34
 12/15 anonim ***** válasza:
Mielőtt még tervben sem voltak, már akkor megvolt a fiú-és a lánynév is. :D Szóval szerintem lehet ezen gondolkodni, nem lesz baj. :)
2013. febr. 27. 13:41
 13/15 Golan Trevize ***** válasza:
0%

"mikor a párom meglátta a monitoron a két tojcit, meg a kukit"

Jó szeme lehet, mert 20 hetesen a hasüregben vannak a herék...

2013. febr. 27. 13:46
 14/15 anonim ***** válasza:
Volt amelyik gyerekemnek már születése előtt évekkel megvolt a neve, de volt, amelyiknek csak szülés előtt 1-2 hónappal sikerült nevet találni. Most pl. 17 hetes vagyok, fiú nevünk lenne, de úgy néz ki, kislány lesz, így fogalmunk sincs még, mi legyen...
2013. febr. 27. 14:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Amikor megtudtam, hogy először terhes voltam, még aznap leültem és fiú-lány név listát írtam, amit utána átbeszéltünk a párommal és én választottam. 8 hónapos UHig nem tudtuk, fiú lesz vagy lány, hát a fiú néven szólítottuk. Lány lett...

Második terhességemnél volt egy rossz érzésem. Nem akartam nevet adni, meg egyáltalán beleélni magam... Elvetéltem 6 hetesen.

Most újra terhes vagyok. A pozitív teszt utáni napon már megbeszéltük, hogy fogjuk hívni, hiszen a sikertelen próbálkozás évei voltak rá, hogy kitaláljuk. Tudom, most minden rendben lesz és szükség lesz a névre. Remélem, a fiú és lány névre is! ;)

Boldog és egészséges babavárást!

2013. febr. 27. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!