Mikor választottatok nevet a babának?
Későn! Kb. 33 hetes lehettem!:)
Ráadásul amikor szülés előtt megkérdezte a nővér, hogy ha lány, akkor mi lesz a neve...! Mondtam,hogy ne szívasson már, örültünk,hogy ezt a fiú nevet is nagynehezen megszültük!:)
fiúnevünk már fogantatás előtt is megvolt. lány még nincs. mostanában is szoktam mondogatni a férjemnek lányneveket, hogy tetszik-e neki vagy nem. de még csak beszélgetünk róla. még semmi konkrét. én nem vagyok babonás ez ügyben. szerintem nyugodtan gondolkodj neveken!
12 hetes
Már akkor megvoltak a nevek, amikor még csak terveztük a gyerekeket.
Terhesség alatt persze többször is gondolkoztunk, de megmaradtak az eredetileg tervezett nevek.
Szerintem a név babonának semmi értelme. Mostanában annyian átadják magukat ennek a "mindennel várjunk" érzésnek,nem is értem,hogyan lehet így felszabadultan viselni a várandósságot. Mi nem agyalunk,nem várunk,ha eszünkbe jut valami megtervezzük,stb.
Amúgy lány nevünk már 2éve megvan,fiú még nincs,de nem babonából,hanem mert egyszerűen nem találunk. De úgy érzem kislány lesz :)
Az elsőnél 27 hetesen mondták meg tutira a nemét, akkor kezdtünk böngészni sokáig elhúzódott.
A másodiknál voltak gondok a terheséggel és az első nagy ijedelem után (durva bevérzés), miután megnyugtattak, hogy már nincs semmi vész, nem fog elmenni a baba, nevet kerestünk neki. Ez olyan 10 hetesen volt.
Én a kislány nevet már 18 éve eldöntöttem, ehhez a férjem választana még egy keresztnevet :)
Viszont még nem tudjuk biztosra a nemét, ezért a fiú nevekkel még várunk. Ha mégis kisfiú, akkor elkezdem bújni a netet.
Ha Te szeretnél vele várni, akkor várjál. Hogy béke legyen, írjatok össze néhányat ami Neked és ami Neki is tetszik, aztán idővel szűkítitek a kört.
Sokszor elbizonytalanodom én is, és azt mondom: meg szeretném nézni a kis arcát és utána dönteni (nyugodtan el lehet hajtani az anyakönyvvezetőt, hogy még időt kértek)
Mi 3 és fél éve vagyunk együtt a párommal és kb. 1 év után kezdtünk el nevekről beszélgetni és kb. 1 éve véglegesítettük a fiú és a lány nevet is.:) A fiú névre mindketten ugyanazt vágtuk rá egyszerre, úgyhogy abból nem volt vita, de a lány névre kellett 1,5 év szóval nem bánom, hogy nem vártuk meg a terhességet, mert nekünk kevés lett volna 9 hónap, ha lányunk lenne.:) Sajnos még mindig csak tervezgetjük a babát, de legalább ennyivel kevesebb dolgunk lesz.:)
Ezt nektek kell eldönteni, hogy nektek mi a legjobb. Nem vagyunk egyformák szóval én nyugodt vagyok, hogy nekünk már megvannak a nevek, de van, aki szeretné megvárni, hogy mi a baba neme.:) Annyit tegyél meg, hogy ha kitaláltátok, akkor írd meg nekünk is a választásotokat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!