Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor választottatok nevet a...

Mikor választottatok nevet a babának?

Figyelt kérdés
Hány hetesen? Én 18 hetes vagyok, hét elején mondták meg a babánk nemét. Férjem rögtön elkezdte pedzegetni a témát, hogy mi lesz a neve. Én azt mondtam neki, nem szeretnék még nevet választani, majd csak kb 7 hónaposan. Az oka egyrészt minimális babona, és talán én megvárnám, míg 24 hetesen 4d-s uh-n megerősítik. Szerintetek ez butaság, és le lehet ülni már neveket böngészni? Ti mikor választottátok ki a baba nevét, és nem tartottatok tőle, hogy úgymond előre isztok a medve bőrére? Megnézem a válaszokat, és hagyom magam meggyőzni, többség dönt alapon. Mert én is szeretnék már neveken gondolkodni, mégis picit félek is tőle, és ez elég ahhoz, hogy visszatartson. Még egyedül, magamban sem nagyon merek ezen gondolkodni. Köszönöm a válaszokat.
2013. febr. 27. 09:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Későn! Kb. 33 hetes lehettem!:)

Ráadásul amikor szülés előtt megkérdezte a nővér, hogy ha lány, akkor mi lesz a neve...! Mondtam,hogy ne szívasson már, örültünk,hogy ezt a fiú nevet is nagynehezen megszültük!:)

2013. febr. 27. 09:51
 2/15 anonim ***** válasza:

fiúnevünk már fogantatás előtt is megvolt. lány még nincs. mostanában is szoktam mondogatni a férjemnek lányneveket, hogy tetszik-e neki vagy nem. de még csak beszélgetünk róla. még semmi konkrét. én nem vagyok babonás ez ügyben. szerintem nyugodtan gondolkodj neveken!

12 hetes

2013. febr. 27. 09:51
 3/15 Golan Trevize ***** válasza:

Már akkor megvoltak a nevek, amikor még csak terveztük a gyerekeket.

Terhesség alatt persze többször is gondolkoztunk, de megmaradtak az eredetileg tervezett nevek.

2013. febr. 27. 09:53
 4/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a név babonának semmi értelme. Mostanában annyian átadják magukat ennek a "mindennel várjunk" érzésnek,nem is értem,hogyan lehet így felszabadultan viselni a várandósságot. Mi nem agyalunk,nem várunk,ha eszünkbe jut valami megtervezzük,stb.

Amúgy lány nevünk már 2éve megvan,fiú még nincs,de nem babonából,hanem mert egyszerűen nem találunk. De úgy érzem kislány lesz :)

2013. febr. 27. 09:54
 5/15 anonim ***** válasza:

Az elsőnél 27 hetesen mondták meg tutira a nemét, akkor kezdtünk böngészni sokáig elhúzódott.

A másodiknál voltak gondok a terheséggel és az első nagy ijedelem után (durva bevérzés), miután megnyugtattak, hogy már nincs semmi vész, nem fog elmenni a baba, nevet kerestünk neki. Ez olyan 10 hetesen volt.

2013. febr. 27. 10:12
 6/15 anonim ***** válasza:

Én a kislány nevet már 18 éve eldöntöttem, ehhez a férjem választana még egy keresztnevet :)

Viszont még nem tudjuk biztosra a nemét, ezért a fiú nevekkel még várunk. Ha mégis kisfiú, akkor elkezdem bújni a netet.

Ha Te szeretnél vele várni, akkor várjál. Hogy béke legyen, írjatok össze néhányat ami Neked és ami Neki is tetszik, aztán idővel szűkítitek a kört.

Sokszor elbizonytalanodom én is, és azt mondom: meg szeretném nézni a kis arcát és utána dönteni (nyugodtan el lehet hajtani az anyakönyvvezetőt, hogy még időt kértek)

2013. febr. 27. 10:37
 7/15 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: a 27. hétben vagyok.
2013. febr. 27. 10:37
 8/15 kabymaci ***** válasza:
én 12 hetes vagyok de már akkor tudtuk ,hogy hogy fogják hívni mikor még meg se volt...én nem hiszek a babonában de ez én vagyok..mi nem tudjuk milyen nemű lesz de mind 1 is csak egészséges legyen.Boldog Babavárást nektek :)
2013. febr. 27. 13:01
 9/15 anonim ***** válasza:

Mi 3 és fél éve vagyunk együtt a párommal és kb. 1 év után kezdtünk el nevekről beszélgetni és kb. 1 éve véglegesítettük a fiú és a lány nevet is.:) A fiú névre mindketten ugyanazt vágtuk rá egyszerre, úgyhogy abból nem volt vita, de a lány névre kellett 1,5 év szóval nem bánom, hogy nem vártuk meg a terhességet, mert nekünk kevés lett volna 9 hónap, ha lányunk lenne.:) Sajnos még mindig csak tervezgetjük a babát, de legalább ennyivel kevesebb dolgunk lesz.:)

Ezt nektek kell eldönteni, hogy nektek mi a legjobb. Nem vagyunk egyformák szóval én nyugodt vagyok, hogy nekünk már megvannak a nevek, de van, aki szeretné megvárni, hogy mi a baba neme.:) Annyit tegyél meg, hogy ha kitaláltátok, akkor írd meg nekünk is a választásotokat!:)

2013. febr. 27. 13:09
 10/15 anonim ***** válasza:
Mi az elejétől fogva kerestünk neveket, nyitott füllel jártunk. Lány névbe volt 2-3, fiúból egy, már kb. a 12. hétre megvoltak ezek a variációk. Fiúnk lesz :)
2013. febr. 27. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!