Tényleg megjöhet a menstruáció, ha terhes valaki?
Hát akkor elmesélem az én sztorim. Volt egy vetélésem 2011. október 20-án. Ezek után megjött a menzeszem 2011 dec. 25-én! Vagy lehet nem az volt, mégis véreztem 5 napig valamitől!
2012. Jan 9-án mentem orvoshoz, hogy megbeszéljük, hogyan tovább a vetélés miatt, meg hogy megnézze, hogy alakul a peteérésem, stb... Ekkor már ott dobogott a pici fiam szíve, aki jelenleg 6 hós és itt mászik a szőnyegen.
Az uh-n mért méreteke alapján kb. 9 hetes egészséges magzat volt. Ha visszaszámoljuk a 9 hetet, bőven terhes voltam már, és a beágyazódás is megtörtént!
Szóval gondolja mindenki annak aminek akarja, de valahogy mégis menstruációhoz hasonló vérzésem volt, kb a terhesség 6.-7. hetében.
A terhesség alatti menstruációk valójában vérzések, tulajdonképpen egyetlen különleges esetben lehet valódi menstruációról beszélni:
ha a peteérés időpontja (24 óra) belecsúszik a menstruáció első napjaiba. Tudományos megállapítások szerint erre 1 %-nál kisebb az esély, de természetesen ebben az esetben lehetséges a menstruáció alatti teherbeesés.
A többi esetben viszont vérzés jelentkezik, ennek okai:
a fogantatás után kb. 10 nappal enyhe vérzést lehet tapasztalni: elképzelhető, hogy beágyazódás közben megsérült egy kicsit a méhfal
a terhesség 4. és 8. hete táján, amikor egyébként is meg kellene jönnie a vérzésüknek, enyhe menstruációszerű vérzés – mivel a tünetek ugyanazok, ezért nem egyszerű megkülönböztetni őket egymástól (ezt hívják hormonális vérzésnek)
ritka esetben előfordul, hogy a szervezet egyszerűen csak “emlékezik” a korábbi gyakorlatra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!