Kiderült, hogy babát várunk. Viszont a fitneszt nem
szeretném abbahagyni. Veszélyes?
Figyelt kérdés
Gyorsgyaloglás,elipszis tréneren szeretnék még edzeni heti 2-3szor.
2013. febr. 25. 06:43
1/8 anonim válasza:
Orvostol kell megkérdezni, mert terhesség függő. Készülj föl arra is hogy azt mondja hogy felejtsd el. De a 12.hétig semmit az tuti.
2013. febr. 25. 06:49
2/8 anonim válasza:
Az első 12 hétben nem ajánlott, mert akkor a legmagasabb a vetélés kockázata!
Hanmegerőltrted magad, elmehet könnyen a baba!
A második teimeszterben ha az orvos engedi lehet, de csak valami könnyű sportot! Ugrálni lèpcsőzni nem szabad!
2013. febr. 25. 06:56
3/8 anonim válasza:
Az első 3 hónapban jobb, ha vigyázol.Utána is kerüld a rázkódással, ugrálással járó gyakorlatokat, ez tilos.
Az én orvosom azt mondta, akinek a szervezete hozzá van szokva a rendszeres mozgáshoz, az terhesen is folytathatja, csak csökkentett mértékben, bizonyos gyakorlatok kivételével.De kérdezd meg te is az orvost!
A gyorsgyaloglás jó lesz terhesség alatt, csak csökkentsd a tempót és az időt is legalább a felére. Egyszerre keveset.
És gratulálok!
2013. febr. 25. 07:00
4/8 anonim válasza:
Én is sportfüggő voltam (vagyok), és azt hittem nem élem túl nélküle...
És hízok is mint egy mangalica stb... de nagyon mérges lennék magamra, ha ezzel veszélyeztetném a kicsit. Az elejétől kezdve nagy sétákat nyomok, vagy nyújtok egyet-kettőt. (Így a végére ez már elég is). Kibírod, és a terhesség után folytatod, vagy ha minden oké, akkor a második trimesztertől terhestornázhatsz :)
2013. febr. 25. 07:35
5/8 anonim válasza:
Én végig csináltam, engedte az orvos. Csak azt javasolta könnyített mértékben végezzem. Még most is edzek minden nap fél órát mini stepperen és egyben vagyok (37 hetesen).Nekem jól esik a mozgás, és az állóképességem is megmarad a szülésig (9 kilót híztam,bár nem emiatt mozgok rendszeresen, hanem mert ennyi nagyon jól esik).
2013. febr. 25. 07:51
6/8 anonim válasza:
Inkább orvsot kérdezz erről, sosem lehet tudni hogy veszélyeztetett vagy problémamentes terhességed lesz e. Nézd én sport nélkül is alig híztam és fitt voltam. Most legyen a baba az első! Szoptatás alatt sem jó edzeni, mert az izomláz miatt megváltozik a tej íze... a baba meg nem fog szopni. Szerintem most a babára koncentrálj, hidd el sok idődet el fogja venni, nem fogsz unatkozni mellette. Én teherbeesés előtt heti 3x edzettem, most még gondolni sincs időm rá. A lányom fitten tart és a 2. terhességem is lefoglalja a napjainkat! Boldog babavárást!
2013. febr. 25. 10:14
7/8 frászkarikaborsó válasza:
Kérdezd meg az orvost, valószínűleg azt fogja mondani hogy ha jól esik, csináld. És ezt értsd szó szerint, figyelj rá hogy mikor jelez a szervezeted azzal hogy nem esik jól, és akkor ne erőltesd. Én baromi sokat tornáztam mielőtt terhes lettem de hamarabb esett rosszul minthogy tudtam volna hogy terhes vagyok. Azt hittem azért mert meg fog jönni, de olyan szinten "húzott" a hasam a mozgástól hogy inkább nem csináltam. Utána kiderült hogy terhes vagyok, de a kellemetlen érzés nem szűnt meg, még a szobabiciklizés sem esett jól pedig régebben sokkal keményebben csináltam. Viszont van akinek meg se kottyan még az se hogy eljár futni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!