Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg nehezebben szül meg...

Tényleg nehezebben szül meg az (és hosszabb lesz a vajúdása), aki nem mozog a terhessége alatt mint aki csinál pl terhes tornát?

Figyelt kérdés
Az anyósom már ezzel akaszt ki,hogy miért nem járok terhes tornára,és hogy majd nehéz szülésem lesz,és majd császározni fognak meg jobban is járnék a császárral,mert majd nem bírok megszülni,mert nem mozgok semmit sem.Nem érti meg,hogy 22 hetes korom óta veszélyeztetett lettem keményedések és görcsök miatt,és az orvos azt mondta,hogy pihennem kell és naponta kell szednem a magnéziumot!!És még így sem fekszem,mert állandóan mosok-főzök-takarítok,meg a párommal elsétálok a nem éppen legközelebbi boltba,és volt már olyan,hogy alig bírtam hazajönni,mert annyira bekeményedett a hasam. :/ És ezt nem bírja megérteni az anyósom,hogy nem szeretnék miatta koraszülni.
2013. febr. 24. 14:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem szabad ezzel szórakozni, te érzed. Ha egész nap feküdnél, akkor feküdj, az csak jót tesz. A végén még a sétától meg ilyesmiktől tágulni kezdesz, aztán kora szülés lesz. Aki előtte nem tornázott, nem szokott hozzá, annak várandóság alatt főleg nem javasolják.
2013. febr. 24. 14:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sok összefüggés van sőt a sportolók pl. pont h nehezebben szülnek.

Én az elsőnél úsztam 32.hétig, a második terhességemnél pedig semmit nem tornáztam így kifejezetten, első szülésem 7 óra volt, második 2.5 óra.

Harmadik terhességemnél tornáztam is és kocogtam elég gyakran ( a végén persze már nem) és 5 óra volt a szülés.

2013. febr. 24. 14:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Jah azt kifelejtettem,hogy 29+5 hetes vagyok.

Hát sokszor már annyitól is bekeményedik a pocim,hogy a gáztűzhely előtt állok és egy másfél óra alatt megfőzök..sajnos nagyon front érzékeny vagyok,és ha jön valami front akkor elég szépen elkezdek görcsölni is a keményedések mellé :/ Gondoltam én is arra,hogy valamit csak kéne tornázni,de nem merek.Még hála Istennek teljesen zárt vagyok,és szeretnék még így maradni egy pár hétig..(legalább a 36.-ig).

2013. febr. 24. 14:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ne tornázz, ha így keményedsz. Amúgy aki sokat sportol kötöttebek az izmai, nehezebben tágul. Egy ismerősömet emiatt csásuározták. Mondjuk ő aerobic edző. :)
2013. febr. 24. 15:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én végig mozogtam a szülést, joga, úszás, sok séta, cipekedés, alig pihentem és mégis nagyon hosszú szülésem volt és lassan tágultam. Barátnőm egy nagy lustaság soha nem sportol vagy mozog és megszült 4 óra alatt... hidd el semmi köze a szüléshez, hogy te mennyit sportolsz. Én a helyedben anyóst küldeném el tornázni, hogy ne rajtad köszörülje a nyelvét, - mondd meg neki, hogy én ezt üzenem :-). pihenj sokat, a kemyényedés nem tréfa. az én anyósom szülés után 2 héttel már tornázni akart küldeni, hogy csinos legyek hamar újra. Lényegtelen hogy örültem, hogy élek, és sajnos még meg is kellett újra műteni szülés után 2 héttel... sajnos vannak ilyen gyökér anyósok akik ahelyett, hogy az unokájuknka örülnének inkább minket piszkálnak.
2013. febr. 24. 18:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Na, jó ne felejtsük el, hogy anyós jót akar. Az unokája fog születni. Elég csak annyit mondani, hogy szívesen eljárnék, de olyan hamar megfájdul a hasam. Nem kell vitatkozni. A harag sem vezet semmire, csak kedvesen.
2013. febr. 24. 21:03
 7/8 anonim ***** válasza:
én jártam kismama tornára, másra nem szabadott, én is eléggé keményedős voltam...19 órát vajúdtam, pedig légzéstechnikától kezdve minden francot megtanultam..szerintem nem függ össze.. nyugi, pihenj és hordj hastartó pántot, nekem az sokat segített a keménykedések kivédésében!
2013. febr. 24. 22:26
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat,nagyon jól esnek a bíztató szavak :))

Pedig az anyósom tudja is,hogy keményedek és az orvos azt mondta,hogy kíméljem magam és pihenjek,a házas élettől is el vagyok tiltva,és még is mondogatja,hogy mozogjak :/

Mindegy,megpróbálom elengedni a fülem mellett a hülyeségeit,csak nem mindig sikerül.Sajnos nekem olyan anyósom van,hogy van mikor kedves meg van jó szava az emberhez,aztán másnapra megváltozik,még sokszor az élet is terhére van,mindenben a rosszat látja,elveszi az embernek a jókedvét,és mindig mindenhez van valami hozzáfűznivalója,és úgy belemondja az ember arcába a véleményét,hogy nem érdekli,hogy esetleg beletapos a lelkedbe,ő soha nem kér érte bocsánatot.Néha már úgy be tudnék neki olvasni,de a páromat nézem csak,hogy az anyukája,és mivel szeretem a páromat nem akarom ezzel megbántani.De egyébként a párom sem ért vele egyet,azt mondja,hogy ne foglalkozzak vele!! :) Legalább a párom maximálisan mellettem áll. :)

2013. febr. 25. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!