Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet ettől baja a kisbabámnak?

Lehet ettől baja a kisbabámnak?

Figyelt kérdés
Tegnap megittam fél liter kólát,és ma reggel kiderült hogy babát várok.Mától szedek folsavat is.Olvastam hogy nem szabad terhesen szénsavasat inni,pláne kólát...Lehet ettől baja a babának?!
2009. szept. 8. 19:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Én ittam végig kólát, nekem ez a káros szenvedélyem a cigik meg a drogok meg az ital helyett! A kislányom 3 éves és teljesen egészséges! Ha jól esik idd csak meg! Sőt én hetente ittam 1 pohár minőségi vörösbort is! Gratulálok a babyhez!
2009. szept. 8. 19:56
 2/13 anonim ***** válasza:
89%
Ugyan! Az ég világon semmi baja nem lesz. És akkor sem, ha továbbra is iszol valamennyit. Semmi nem tilos (kivéve a dohányzást, az alkoholt, és a drogokat).
2009. szept. 8. 20:05
 3/13 anonim ***** válasza:
86%

a 20. hét környékén úgy kívántam a kólát, hogy muszáj voltam inni. Olyan 2 pohárral lecsúszott naponta.

Azóta sem kívántam semmit :D

ja, és állítólag kisebb súllyal születik a baba miatta. Na, nekem a 31. heti uh-n 25-30dkg-val több lett a becskólés szerint a bébike :)

Semmi bajod nem lesz.

35 hetes kismami

2009. szept. 8. 20:13
 4/13 A kérdező kommentje:
köszönöm megnyugodtam:) sok örömet a babátokhoz!!:)
2009. szept. 8. 20:15
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
Nekem a terhesség végén még kötelező is volt kólát inni, mert mindig aludt a babám mikor ctg-re mentem. És mindig megitattak velem fél liter kólát, pedig én akkor nagyon utáltam. :) Szóval nyugodtan ihatod ha jól esik. :)
2009. szept. 8. 20:36
 6/13 anonim ***** válasza:
79%

Hivatalos orvosi vélemény: napi két liternél több kóla már árthat, a benne levő koffein miatt. Ugyanígy napi két csészénél több kávét sem javasolnak.

A szénsav nem árt a babának, csak gyomorégésed lehet tőle.

2009. szept. 8. 20:54
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

Én bele is betegednék,ha nem ihatnék szénsavasat!Persze ez nem mindig kólát takar :)

Mértékkel,és akkor nem lesz semmi baj

26 hetes kismama

2009. szept. 8. 21:34
 8/13 anonim ***** válasza:
85%

Szia! Én mindíg nagy kólás voltam, mst sem hagytam el, bár jóval kevesebbet iszom, van, hogy napokig semmi, de ha iszok, akkor napi fél liternél nem többet. Nem is bírnám szénsavas nélkül, csak így kipótolom ásványvízzel. És tényleg jobb, mint a cigi. Én terhesség elött cigiztem, de a férjem mondta, hogy a cigit tegyem le, a kóla meg nem zavarja, ha kívánom, igyam. Persze a férjem nélkül is tudtam, hogy le kell tenni a cigit.:)

37hetes pocis

2009. szept. 8. 21:53
 9/13 anonim ***** válasza:
83%
Szia!Először is gratulálok a babához!Ne izgulj ilyen dolgok miatt,mindig mindent mondanak,mit nem lehet enni és inni.Én ezeket hülyeségnek tartom.Mindent eszek,amit megkívánunk,persze csak mértékkel.Én is szoktam kólát inni,minden héten 1 pohárral,van hogy többször,ha megkívánom.Rosszabb lenne,ha vágyakoznék utána.És minden rendben van eddig.27 hetes km.
2009. szept. 9. 08:24
 10/13 anonim ***** válasza:
81%

20:54 vagyok.

le lehet ponzotni nullára is, attól még így van.

2009. szept. 9. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!