Ma töltöm a 40. hetet, de a méhszájam még teljesen zárt! Kértem a dokit, hogy indítsa meg a szülést, mert nem akarom túlhordani a babát, de ő azt mondta, hogy nem tud mit tenni! Van valaki hasonló helyzetben?

Én 41+2 naposan szültem. Illetve császároztak. Nekem sem akarta a doki előbb megindítani, mert teljesen zárt volt a méhszájam és semmi jele nem volt a szülésnek és a baba is jól volt. A lányom végül, a doki szerint teljesen időben érkezett, valószínű el volt számolva és makk egészséges volt.
Nyugi, úgyis innentől már naponta, vagy kétnaponta vizsgálnak magzatvizet ha lehetséges, és ctg, illetve nst-t csinálnak, ha valami nincs rendben, úgyis közbeavatkoznak. Tudom igedtépő a várakozás, de a szülés egyik pillantról a másikra is beindulhat. Lehet már ma éjjel megszülsz! Kitartás és ne aggódj!

Van pár dolog, ami azért segíthet beindítani a szülést.
Az egyik a szex, már ha nem vagy eltiltva tőle.
A másik a lépcsőzés fel-le, ha bírja a lábad.
De azért egyikat se vidd túlzásba.
Könnyű szülést!

Én pont a kiírt napon szültem. Reggel a magzatvízvizsgálatot alig tudta elvégezni a doki, olyan zárt voltam, éjfél előtt 10 perccel kevesebb mint 3 óra alatt kibújt a picikém:)
Én azt hallottam, minél tovább zárt a méhszáj, annál gyorsabban fog tágulni, ha eljön az idő!
Kitartás, hamarosan találkozol a drágáddal, és könnyű szülést neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!