A magzatmozgásból tényleg lehet következtetni a szülés időpontjára?
16 hetes vagyok és már érzem mozogni a babát, most már biztos vagyok benne hogy azt érzem! 1. baba.
Találtam egy cikket:
Ki mikor érezte? Nektek bevált ha visszaszámoltok?
Nekem 36 hétre kellene eszerint a számítás szerint jönnie a babának...
Ennek szerintem semmi valóságalapja nincs, hiszen az hogy mikor érzed először a mozgást attól is függ, hogy milyen a testalkatod, milyen elhelyezkedésű a méhlepény stb. Vannak nyugodtabb babák, vannak akik már pocakban is mozgékonyabbak.
A kisfiamat elég hamar éreztem, de simán túlhordtam volna, ha nem indítanak más miatt.
Én 17 hetesen éreztem először és engem is egyből elkezdtek ezzel a baromsággal riogatni. :) Persze az nem tűnt fel, hogy csak az idősebb generáció. Anno még nem voltak UH-k, stb, akkor ez egy normál számítási módszer volt, amibe ez simán belefért. De ma már azért nem így működik a dolog. :)
Szóval ne aggódj, ez hülyeség. Amúgy is szubjektív az egész dolog, annyi mindenen múlik. (első gyerek vagy sem, testalkat, mennyire figyel oda a kismama ezekre a mozgásokra (mert nekem pl. 17 hetesen még ugyan koncentrálnom és figyelnem kellett, ha szerettem volna tutira biztos lenni abban, hogy őt érzem), stb...)
De jó. Én ezt a módszert nem is ismerted eddig.
A fogamzástól számított módszer szerint július 12-én szülök, a magzatmozgásos módszer szerint pedig június 28-án.
Tökre kíváncsi leszek, hogy melyikhez fog közelebb esni a valósághoz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!