Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Diabéteszes kismamák! Hogyan...

Diabéteszes kismamák! Hogyan lehetne cukorbetegnek való grízes tésztát csinálni? Durumtészta, diétás lekvár az ok. Búzadara helyett zabkorpa, búzakorpa?

Figyelt kérdés
2013. febr. 15. 12:33
 1/6 anonim ***** válasza:

Én cukorbeteg vagyok, de soha nem ennék ilyet. Terhesen meg végképp nem ettem. Az a baj vele, hogy hiába csinálod diabetikusra annyira keveset ehetsz belőle, hogy azért szerintem nem éri meg, de Te tudod.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, én úgy emlékszem, hogy láttam már teljes kiörlésű búzadarát a Müllerben.

2013. febr. 15. 12:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Mit szoktál enni ha valami édeset kívánsz?
2013. febr. 15. 12:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Próbálok olyan édességeket készíteni, amiben nemcsak szénhidrát van, hanem minél több fehérje és esetleg zsír.

Tejszínes, túrós édességeket leginkább.

Amikor terhes voltam uzsonnára sokszor ettem olyat, hogy túrót kikevertem kevés tejszínnel és nyírfacukorral és tettem hozzá kedvem szerint pár szem meggyet, epret, szedret, vagy mandulát, kókuszreszeléket. Sokszor készítem magamnak a gyümölcsös joghurtot natúr joghurtból pici diabetikus lekvárból és gyümölcsből.

Szoktam panna cottát készíteni.

Tésztát inkább hússal eszek, sőt leginkább tejszínesen, mert a zsír lassítja a felszívódást. pl. tejszínes sonkás tészta.

Ha ebédre akarok édeset enni, akkor inkább palacsintát szoktam sütni és túróval töltöm. A palacsintát nagyrészt teljes kiörlésű lisztből készítem kevés fehér liszttel keverve. Ilyenkor valami szénhidrátszegény levest eszek előtte, pl. húsleves, amiből igyekszem minimális tésztát szedni az én tányéromba. És én sajnos csak 1 db palacsintát tudok megenni.

Szoktam venni dibetikus termékeket is, csokit, kekszet, stb. A Müllerben jó választék van, elfogadható áron és finomak is. Terhesen mindig olyat vettem, ami nem édesítőszeres, hanem frutózzal, vagy nyírfacukorral készül.

2013. febr. 15. 12:51
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket! Azért ez nem lehet egyszerű.

Tejszín helyett a tejföl is jó?

2013. febr. 15. 13:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Biztos jó tejföllel is, csak én jobban szeretem a tejszínt. Csak egy kicsi kell bele, annyi hogy krémes legyen a túró. Lehet, hogy a tejfölös változathoz picit több édesítés kell.
2013. febr. 15. 13:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Búzadarát és tejet rakhatsz bele, csak cukrot ne! És ne egyél túl sokat belőle!
2013. febr. 15. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!