Búzakorpa vagy zabkorpa a jobb? Létezik, hogy a búzakorpában csak 170 kcal legyen?
A kcal.hu-n 500 felett írja a búzakorpát, a csomagolásán viszont 170 van.
A polcon nem sokkal mellette volt a zabkorpa, az meg 300 környékén volt (ezért választottam inkább a búzakorpát).
Joghurtba keverem, hogy ne legyek annyira éhes, és rendben tartsa az emésztésemet.
1x vettem én is, de szerintem ehetetlen:-S
Nem az íze miatt, hanem az állaga miatt.
Zabkorpát nem vettem még, zabpelyhet eszek rendszeresen, az 360 kcal/100g, de sztem 30-40 g elég belőle joghurthoz vagy tejhez.
Nekem a búzakorpa semlegesebb ízű, én azt eszem inkább+vérszegénységre is hatásos. Natúr joghurtba szoktam tenni kókuszreszelékkel, nagyon szeretem.
Búza más élelmiszerből nagyobb eséllyel jut be a szervezetembe, zab viszont csak így.
a korpa a mag lehántolt héja. legnagyobb részében emészthetetlen szénhidrátból áll (élelmi rost) így önmagában nem éppen hatásos energiaforrás.
a joghurtoknak meg igen magas az inzulinszint emelő képessége, ezért szálkásító (fogyó) diéta alatt kimondottan nem jó ötlet fogyasztani. mondjuk súlytartáskor sem igazán.. persze 1-1 alkalom nyilván kevésbé gond, mint a napi rendszeres fogyasztás.
Köszi a válaszaitokat.
Még annyit, hogy a búzakorpánál melyik lehet a helytállóbb, amit a neten írnak (~500 kcal), vagy ami a csomagolásán van (~170)? Nem mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!