Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen tapasztalatok vannak...

Milyen tapasztalatok vannak amniocentézissel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a kockázatra, esetleges fertőzés miatti vetélésre és jó illetve rossz eredményekre. Minden tapasztalat érdekel. Elvileg 2 hét múlva lenne amniocentézisem, nagyon félek...

2013. febr. 15. 12:24
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek! Nagyon igyekszem türelemmel várni. És bízni abban, hogy minden.úgy lesz, ahogy lennie kell!! Valóban el kell dönteni ilyen esetben, hogy mitől fél az ember jobban. Illetve hogy vállal beteg babát adott esetben, vagy nem vállal kockázatot és marad az amnio a saját rizikójával.

Én megcsináltatom és bízom nagyon abban, hogy minden a lehető legnagyobb rendben lesz.

2013. febr. 16. 14:38
 12/14 anonim ***** válasza:

6-os, ugye te sem gondolod komolyan ezt a dolgot, hogy egy baba megszületik, ha akar, akármit is csinálsz vele? Ez esetben hatástalan lenne az abortusz is például.

Azzal nem bizonyítasz semmit, hogy a te babád megmaradt az amnio után, senki nem állította, hogy minden baba elmegy tőle, de az tény, hogy 1-2%-al megnöveli a vetélés kockázatát, ez magyarul azt jelenti, hogy az amúgy egészséges baba is elmehet az amniocentézis miatt.

De lezártam a vitát, kedves kérdező, remélem jól döntöttél, és hogy minden rendben lesz!

2013. febr. 16. 19:10
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, visszatérve erre a vetélési kockázatra, én sokáig mérlegeltem, hogy megcsináltassam-e ezt a vizsgálatot pont emiatt. Én Debrecenben voltam, ahol az orvost aki tájékoztatott, nagyon-nagyon alaposan kikérdeztem erről. Gyakorlatilag arra jutottunk, hogy ha mindent megteszek, amit javasolnak(két napig fekvés, utána is még két hétig fizikai kímélet, pihenés, házasélet tilalom,stb.)akkor szinte a nullára lehet csökkenteni a vetélés kockázatát. Azt mondta kb. két hét kell ahhoz, hogy a hasfalon átszúrt tű által okozott vákuum teljesen begyógyuljon. Ez a fajta kockázat kb. olyan szintű, mintha valaki terhesen elesik,vagy túl nehezet emel,vagy összeszed egy gombás fertőzést, vagy belázasodik. Az esetek nagy részében ebből nem lesz semmi baj, de előfordul, hogy valaki ezekből kifolyólag vetél el.

Kedves kérdező, szerintem nyugodt szívvel csináltasd meg a vizsgálatot, ha úgy érzed, szükséged van rá, és tegyél meg minden óvintézkedést utána, vigyázz magadra.

Kívánok neked boldog babavárást!

2013. febr. 17. 06:54
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Bízom abban, hogy minden rendben lesz. Igyekszem megtenni mindent. Igaz van egy 2 éves nagyfiú már, aki mellett a fizikai kímélet nem épp olyan egyszerű.
2013. febr. 17. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!