Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen tapasztalatok vannak...

Milyen tapasztalatok vannak amniocentézissel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a kockázatra, esetleges fertőzés miatti vetélésre és jó illetve rossz eredményekre. Minden tapasztalat érdekel. Elvileg 2 hét múlva lenne amniocentézisem, nagyon félek...

2013. febr. 15. 12:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nekem 4 éve volt. Rettegtem tőle, majd elájultam a folyosón amig vártunk. Igazából csak a korom miatt kellett (35 voltam pont) az eredményeim (AFP, tarkóredő) teljesen normális volt, de a dokim annyira amnio párti volt, hogy szinte "rátolt" a dologra, mennem kellett. Tiszta ideggörcs voltam mire az asztalra kerültem, és nagyon kellemes meglepetés ért. Kb. egy vérvétellel volt egyenlő, a szúrás mint egy szúnyogcsípés.. amikor vette a vizet, kicsit megfeszült a hasam. Közben a monitoron láttam, hogy a kicsi lányom jó messze van a tűtől. :)

Két napig pihenni kellett (nekem pénteken csinálták) hétfőn már mentem dolgozni. (irodai munka).

A terhességem második fele boldogan telt, mert tudtuk, hogy nagy baj már nem lehet. Nem is lett szerencsére :) Nem kell tőle félni, sokkal nagyobb a füstje mint a lángja.

2013. febr. 15. 12:31
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Remélem kicsit meg tudok nyugodni, míg oda érek.
2013. febr. 15. 12:35
 3/14 anonim ***** válasza:

Nekem pont karácsony után 1 nappal kellett mennem. Rossz volt az AFP-m (0.45 mom), ezért kellett megcsinálnom. Én nagyon félek a tűtől, pedig tényleg nem mindig olyan rossz pl. egy vérvétel, nem tudom miért vagyok így vele. Nos én nem néztem oda mikor szúrtak, feszültem, fájt is kicsit és inkább az ijedelem miatt elkezdtem pityeregni, elég stresszes voltam. Utána sokat feszült a hasam,sokat feküdtem. Mikor feküdtem nem fájt, de a drága kislányunk pont aznap mozdult meg, hát a kis aranyos pont ott rugdosott ahol szúrtak :D na az kicsit kellemetlen volt :D ez csütörtöki napon volt,vasárnap már jól voltam. Remélem nem ijesztettelek meg, de én így éltem meg, iszonyatosan izgulós vagyok és félek minden újtól :D 1 hónappal rá meglett az eredmény és egészséges :)

Sok sikert!

26hkm

2013. febr. 15. 13:30
 4/14 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm. Igazából attól félek, hogy az egészséges baba megy el.... Na és persze, hogy mi lesz, ha az eredménye nem lesz jó....
2013. febr. 15. 13:51
 5/14 anonim ***** válasza:
én azért nem féltem annyira mert az ultrahangok szerint nem láttak semmi rosszat. Ez már jó jel, a sógornőmnek is volt amnioja, hamarabb kicsivel és már ő is úgy kezdte hogyha uh-n nem látnak semmi rosszat akkor valószínűleg nincs is baj.
2013. febr. 15. 14:14
 6/14 anonim ***** válasza:
én 2 hete voltam és már nem volt újdonság mert 3 éve is voltam most talán még gyorsabban ment mint akkor gondolom azért informálódtál már és az előttem írók is jókat írnak és még azzal egészíteném ki hogy ha nem találnak semmit és mégis elmegy a baba akkor ugye arra gondolnál hogy egészséges babát veszítettél el hidd el ez nem így van ha egy baba elmegy akkor valamilyen oknál fogva életképtelen ha bele gondolsz nagyon sokan elveszítenek nagy terhességet aminó nélkül is és nem tudják megmondani milyen oknál fogva,úgyhogy nyugi azzal teszel a legtöbbet érte :-)szép baba várást.
2013. febr. 15. 14:57
 7/14 anonim ***** válasza:

Én múlt héten kaptam meg az amnio eredményét, egészséges a baba, azóta boldog vagyok, de nagyon-nagyon paráztam! A korom miatt küldtek, Down szindrómára az esélyem 2 % volt. Azt mondják, az vállalja be a vizsgálatot, akinek a Down kór kockázata, nagyobb mint 1 %, ami a vetélési kockázat.

A vizsgálat nekem fájt egy picit, éreztem a tűszúrást, feszítést. Utána mikor hazamentünk, 2 napig feküdtem, de utána is még vagy 2 hétig kíméltem magam. A legrosszabb a hosszú várakozási idő, 3 hét után kellett menni az eredményért. Ja és emelt adagban szedtem a Magne B6-ot, ezt javasolták is.

Kívánok neked minden jót, ne izgulj, és biztos minden rendben lesz!

2013. febr. 15. 14:57
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek!! Nagyon kavarog bennem minden. Tudom, hogy nem én vagyok az első és az utolsó sem, akit oda küldenek. Próbálok a 2 éves fiamra koncentrálni, ahogy csak lehet.

Köszönöm, hogy irtatok!!

2013. febr. 15. 15:15
 9/14 anonim ***** válasza:

6-os, nincs igazad, az amnionak igenis van vetélési kockázata, és van olyan hogy elmegy tőle az amúgy egészséges baba. Elsősorban azért van kockázat, mert átszúrják a méhet és a magzatburkot, így fertőzés következhet be, és arra is van egy pici esély, hogy eltalálják a tűvel a babát.

Engem is rá akartak beszélni az amniora magas AFP miatt, de nem csináltattam meg. Egészséges babám született szerencsére.

Én úgy hoztam meg a döntést, hogy mérlegeltem, hogy minek van nagyobb kockázata. Abban az esetben csináltattam volna meg az amniot, ha a rendellenesség esélye nagyobb lett volna az amnio miatti vetélési kockázatnál, tehát ha 1%-nál nagyobb az esély a rendellenességre.

2013. febr. 16. 06:29
 10/14 anonim ***** válasza:
6-os vagyok kedves utolsó én nem írtam hogy nincs vetélési kockázata kaptam tájékoztatót 2x is mint írtam de az én véleményem és saját tapasztalatom 2 amnió után és egy 20 hetes vetélés után ,hogy egy baba ha akar úgyis megszületik akármit is csinálhatsz ha meg nem akkor meg elmegy anélkül hogy bármi probléma lenne egyszer csak egy reggel elfolyik a magzatviz és senki nem tudja megmondani miért pedig addig egy gyönyörű terhesség volt ,én elég spirituális szemmel nézem ezt az egészet azóta ennek köszönhetően tudtam feldolgozni az egészet és nem félni a következő terhességek alatt hanem annak babának élni akit épp várok és eddig nekem beigazolódott ,és még kiegésziteném azzal hogy a saját nögyógyászom amnió után veszítette el a babát de előtte már több terhességét is akkor ha azt nézzük csak van abban valami hogy nem biztos hogy a szúrás miatt volt és most van egy szép kislánya akivel volt amnión és mégsem lett semmi baj ,ez mindenkinek a saját döntése és véleménye de ez a vizsgálat nem egy nagy dolog mert akárhogy is nézzük egy fertőzést elkaphatsz bármikor terhesség alatt nem kell ahhoz amnióra menni ezt lehetne vitatni így írva nagyon sokáig a lényeg az ha valaki tart vizsgálattól azt mérlegelje hogy ha beteg a baba megtartja -e .Én kívánok probléma mentes vizsgálatot és türelmes várakozást az eredményre a kedves kérdezőnek.19hkm
2013. febr. 16. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!