Milyen tapasztalatok vannak amniocentézissel kapcsolatban?
Nekem 4 éve volt. Rettegtem tőle, majd elájultam a folyosón amig vártunk. Igazából csak a korom miatt kellett (35 voltam pont) az eredményeim (AFP, tarkóredő) teljesen normális volt, de a dokim annyira amnio párti volt, hogy szinte "rátolt" a dologra, mennem kellett. Tiszta ideggörcs voltam mire az asztalra kerültem, és nagyon kellemes meglepetés ért. Kb. egy vérvétellel volt egyenlő, a szúrás mint egy szúnyogcsípés.. amikor vette a vizet, kicsit megfeszült a hasam. Közben a monitoron láttam, hogy a kicsi lányom jó messze van a tűtől. :)
Két napig pihenni kellett (nekem pénteken csinálták) hétfőn már mentem dolgozni. (irodai munka).
A terhességem második fele boldogan telt, mert tudtuk, hogy nagy baj már nem lehet. Nem is lett szerencsére :) Nem kell tőle félni, sokkal nagyobb a füstje mint a lángja.
Nekem pont karácsony után 1 nappal kellett mennem. Rossz volt az AFP-m (0.45 mom), ezért kellett megcsinálnom. Én nagyon félek a tűtől, pedig tényleg nem mindig olyan rossz pl. egy vérvétel, nem tudom miért vagyok így vele. Nos én nem néztem oda mikor szúrtak, feszültem, fájt is kicsit és inkább az ijedelem miatt elkezdtem pityeregni, elég stresszes voltam. Utána sokat feszült a hasam,sokat feküdtem. Mikor feküdtem nem fájt, de a drága kislányunk pont aznap mozdult meg, hát a kis aranyos pont ott rugdosott ahol szúrtak :D na az kicsit kellemetlen volt :D ez csütörtöki napon volt,vasárnap már jól voltam. Remélem nem ijesztettelek meg, de én így éltem meg, iszonyatosan izgulós vagyok és félek minden újtól :D 1 hónappal rá meglett az eredmény és egészséges :)
Sok sikert!
26hkm
Én múlt héten kaptam meg az amnio eredményét, egészséges a baba, azóta boldog vagyok, de nagyon-nagyon paráztam! A korom miatt küldtek, Down szindrómára az esélyem 2 % volt. Azt mondják, az vállalja be a vizsgálatot, akinek a Down kór kockázata, nagyobb mint 1 %, ami a vetélési kockázat.
A vizsgálat nekem fájt egy picit, éreztem a tűszúrást, feszítést. Utána mikor hazamentünk, 2 napig feküdtem, de utána is még vagy 2 hétig kíméltem magam. A legrosszabb a hosszú várakozási idő, 3 hét után kellett menni az eredményért. Ja és emelt adagban szedtem a Magne B6-ot, ezt javasolták is.
Kívánok neked minden jót, ne izgulj, és biztos minden rendben lesz!
Köszönöm szépen nektek!! Nagyon kavarog bennem minden. Tudom, hogy nem én vagyok az első és az utolsó sem, akit oda küldenek. Próbálok a 2 éves fiamra koncentrálni, ahogy csak lehet.
Köszönöm, hogy irtatok!!
6-os, nincs igazad, az amnionak igenis van vetélési kockázata, és van olyan hogy elmegy tőle az amúgy egészséges baba. Elsősorban azért van kockázat, mert átszúrják a méhet és a magzatburkot, így fertőzés következhet be, és arra is van egy pici esély, hogy eltalálják a tűvel a babát.
Engem is rá akartak beszélni az amniora magas AFP miatt, de nem csináltattam meg. Egészséges babám született szerencsére.
Én úgy hoztam meg a döntést, hogy mérlegeltem, hogy minek van nagyobb kockázata. Abban az esetben csináltattam volna meg az amniot, ha a rendellenesség esélye nagyobb lett volna az amnio miatti vetélési kockázatnál, tehát ha 1%-nál nagyobb az esély a rendellenességre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!