Miért nem tudok jóllakni?
Már 4. napja azt tapasztalom, hogy bármit és bármennyit eszek, folyton éhes vagyok, mindig azon gondolkodom, hogy mit kéne enni. Talán max 1 óra hossza, amíg nem érzem a kínzó éhséget. Pedig nem nassal tömöm magam, sőt, egyáltalán nem eszem csokiféléket, vagy chip-seket, ropit, kekszet, ilyesmit. Hanem csakis főtt ételt, kenyeret és gyümölcsöket. 3 napja még éjszaka is felébredek, hogy fáj a hasam, mert éhes vagyok. Normális ez? Miért van ez és mit lehetne ellene tenni? Már kezd idegesíteni, hogy mi oka lehet ennek. 16+5hetes vagyok.
Köszönöm a válaszokat.
Nyugi, van ilyen, de el fog múlni! :)
Én is hasonlóképp éreztem 16 hetesen. Sajnos fel is jött rám akkor jópár kiló, de én amúgy is hízékony alkat vagyok. Most 32 hetesen már ezek a falási rohamaim rég elmúltak, a gyomrom már jó fent van, és lényegesen kevesebbet eszem...kb annyit, mint az óvodás kislányom, és így is ebéd után majd kipukkadok. :)
Szia.
Én a terhességem elején ettem sokat,többet mint a párom,pedig aztán ő is bír enni :D
Most már bőven nem eszem annyit mint az elején,napi 2szer,max 3szor étkezem,és nekem annyi bőven elég.És egy tányér főtt étellel annyira el tudok telni,hogy 4-5 óra hosszáig nem vagyok éhes :/ Pl ma még csak fél11-kor ettem,azóta még semmit sem,de még nem is igazán vagyok éhes :)
Azért arra próbálj odafigyelni,hogy a sok evés mellett ne szedj fel olyan sokat.Én 23. hét végére már 10 kilóval voltam nehezebb,ezért a védőnő diétára fogott,mert nem hízhatok tovább.Persze azért az sem mindegy,hogy hány kilóval kezdted..mert ha pl 55 kilóval akkor neked belefér a ,,durvább,, hízás is,én túlsúllyal kezdtem,és most vagyok 89 kiló.
28+2 hkm
Fura kérdés lesz, de iszol eleget? Nem lehet, hogy szomjas vagy?
Próbáld ki, hogy ha már ettél, tartalmasat, eleget, akkor éhségérzetszerű- kor iszol egy nagy pohár vizet, teát. Az éhség és a szomjúság- érzet összekeverhető, nem azért mert "debil" lennél:), hanem mert az embert be tudja "csapni" a szervezete:).
"Éhség vagy szomjúság?
Ha nem iszunk eleget, akkor a fellépő folyadékhiány gyakran éhségérzet kialakulásával is jár. Bár nem érezzük magunkat szomjasnak és nincs kiszáradva a szánk, mégis a szervezetnek folyadékra van szüksége, amit a fellépő éhségérzet miatt tévesen értelmezünk és eszünk ahelyett, hogy innánk. Ha éhségérzetet érez, de elvileg még nem kellene, hogy éhesnek érezze magát, mivel nemrég evett vagy a korábban elfogyasztott ételmennyiségtől függően sokkal később kellene jelentkeznie, akkor valószínűleg csak folyadékra van szüksége a szervezetének.
Tipp: Ha legközelebb éhségérzetet érzel, de elvileg még nem kellene, akkor először igyál meg egy nagy pohár vizet. Ha az éhségérzet elmúlik, és nem jelentkezik hamarosan újra, akkor csak folyadékra volt szüksége a szervezetednek." innen: [link]
"Félreértett éhség; nem éhesek vagyunk, hanem szomjasak
A szomjúságot gyakran éhségként érzékeljük. Egy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Vagyis, ha nem iszunk eleget, testünk egyrészt kiszárad, másrészt tovább küldi az "éhség jeleket", s noha eszünk, szervezetünk valójában nem kapta meg, amire vágyott (folyadék), s így továbbra is "éhesek" maradunk." innen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!