Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem tudok jóllakni?

Miért nem tudok jóllakni?

Figyelt kérdés

Már 4. napja azt tapasztalom, hogy bármit és bármennyit eszek, folyton éhes vagyok, mindig azon gondolkodom, hogy mit kéne enni. Talán max 1 óra hossza, amíg nem érzem a kínzó éhséget. Pedig nem nassal tömöm magam, sőt, egyáltalán nem eszem csokiféléket, vagy chip-seket, ropit, kekszet, ilyesmit. Hanem csakis főtt ételt, kenyeret és gyümölcsöket. 3 napja még éjszaka is felébredek, hogy fáj a hasam, mert éhes vagyok. Normális ez? Miért van ez és mit lehetne ellene tenni? Már kezd idegesíteni, hogy mi oka lehet ennek. 16+5hetes vagyok.

Köszönöm a válaszokat.

2013. febr. 14. 13:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Kívája a szervezeted!
2013. febr. 14. 13:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Az tény, de miért nem tud eltelni? Akármilyen töményet eszek, semeddig nem elég. Ez így normális?
2013. febr. 14. 13:47
 3/8 anonim ***** válasza:

Nyugi, van ilyen, de el fog múlni! :)

Én is hasonlóképp éreztem 16 hetesen. Sajnos fel is jött rám akkor jópár kiló, de én amúgy is hízékony alkat vagyok. Most 32 hetesen már ezek a falási rohamaim rég elmúltak, a gyomrom már jó fent van, és lényegesen kevesebbet eszem...kb annyit, mint az óvodás kislányom, és így is ebéd után majd kipukkadok. :)

2013. febr. 14. 13:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia.

Én a terhességem elején ettem sokat,többet mint a párom,pedig aztán ő is bír enni :D

Most már bőven nem eszem annyit mint az elején,napi 2szer,max 3szor étkezem,és nekem annyi bőven elég.És egy tányér főtt étellel annyira el tudok telni,hogy 4-5 óra hosszáig nem vagyok éhes :/ Pl ma még csak fél11-kor ettem,azóta még semmit sem,de még nem is igazán vagyok éhes :)

Azért arra próbálj odafigyelni,hogy a sok evés mellett ne szedj fel olyan sokat.Én 23. hét végére már 10 kilóval voltam nehezebb,ezért a védőnő diétára fogott,mert nem hízhatok tovább.Persze azért az sem mindegy,hogy hány kilóval kezdted..mert ha pl 55 kilóval akkor neked belefér a ,,durvább,, hízás is,én túlsúllyal kezdtem,és most vagyok 89 kiló.

28+2 hkm

2013. febr. 14. 13:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Én 55 kg-val kezdtem, most vagyok 57,5. Engem csak az aggaszt, hogy talán nem elég a bébinek a tápanyag, vagy mi lehet? És egyáltalán egyek ilyenkor, vagy húzzam ki pár órát evés nélkül. Már konkrétan ötletem sincs mit egyek, végigettem már mindent a konyhából.
2013. febr. 14. 14:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Fura kérdés lesz, de iszol eleget? Nem lehet, hogy szomjas vagy?

Próbáld ki, hogy ha már ettél, tartalmasat, eleget, akkor éhségérzetszerű- kor iszol egy nagy pohár vizet, teát. Az éhség és a szomjúság- érzet összekeverhető, nem azért mert "debil" lennél:), hanem mert az embert be tudja "csapni" a szervezete:).

"Éhség vagy szomjúság?

Ha nem iszunk eleget, akkor a fellépő folyadékhiány gyakran éhségérzet kialakulásával is jár. Bár nem érezzük magunkat szomjasnak és nincs kiszáradva a szánk, mégis a szervezetnek folyadékra van szüksége, amit a fellépő éhségérzet miatt tévesen értelmezünk és eszünk ahelyett, hogy innánk. Ha éhségérzetet érez, de elvileg még nem kellene, hogy éhesnek érezze magát, mivel nemrég evett vagy a korábban elfogyasztott ételmennyiségtől függően sokkal később kellene jelentkeznie, akkor valószínűleg csak folyadékra van szüksége a szervezetének.

Tipp: Ha legközelebb éhségérzetet érzel, de elvileg még nem kellene, akkor először igyál meg egy nagy pohár vizet. Ha az éhségérzet elmúlik, és nem jelentkezik hamarosan újra, akkor csak folyadékra volt szüksége a szervezetednek." innen: [link]

"Félreértett éhség; nem éhesek vagyunk, hanem szomjasak

A szomjúságot gyakran éhségként érzékeljük. Egy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Vagyis, ha nem iszunk eleget, testünk egyrészt kiszárad, másrészt tovább küldi az "éhség jeleket", s noha eszünk, szervezetünk valójában nem kapta meg, amire vágyott (folyadék), s így továbbra is "éhesek" maradunk." innen: [link]

2013. febr. 14. 14:41
 7/8 A kérdező kommentje:
6-os: Most hogy mondod, valóban elég keveset iszom. Kipróbálom a tanácsodat. Köszönöm!
2013. febr. 14. 14:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Nincs mit:), majd írj, hogy alakulsz!
2013. febr. 14. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!