Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Missed ab műtét után kb 6...

Missed ab műtét után kb 6 héttel lettem ismét terhes, tegnap és ma reggel pozitív lett a teszt, az lehetséges, hogy még az előző terhességet mutatja?

Figyelt kérdés
Vagy tényleg terhes lennék ismét, akkor viszont nem túl korai mit gondoltok, meg fog maradni? Elvileg 3 hónapot kellett volna várni :(. (Már van egy 22 hós gyerkőcöm.)
2013. febr. 14. 10:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
43%
Nekem is volt 10 hetesen missed ab műtétem. Nekem az orvosom 3 hó pihit javasolt, mi kivártuk, nem kockáztattunk!3 hó után elsőre összejött!Nekem a dokim azt mondta, 1 hónap minimum kell h regenerálódjon a méh és visszamenjen az eredeti méretére, stb. Én egy vérzést mindenképp megvártam volna, de, én nagyon paráztam így mi a 3 hót kivártuk!Sok sikert kívánok, remélem minden oké lesz veletek!
2013. febr. 14. 11:40
 12/25 anonim ***** válasza:
56%

Ha a műtét után megjött egyszer, akkor nem lesz gond. Én is pont 6 hétre lettem terhes missed ab után (óvszerrel védekeztünk). Nem volt semmi gond, csak én paráztam mindenen.

Ha nem jött meg még a műtét óta akkor az már bajosabb lehet.

2013. febr. 14. 11:50
 13/25 anonim ***** válasza:
89%
Ja és a "várakozási idő" attól is függ, hogy mennyi idős terhesen volt a műtét.
2013. febr. 14. 11:51
 14/25 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ez több mindentől függ.A műtét után megújul a nyálkahártya (ezért van az e.ü.küret is)segíti a megtapadást.Szóval maga a műtét miatt nem feltétlenül kell várni.Van orvos aki javasol 3 hónap kihagyást,van aki félévet,és van olyan is aki "csak" a műtét utáni 6 hét szexmentességet(ez is orvosfüggő)

Persze számít hogy miért volt a vetélés,de gond nélkül kihordható attól a baba.A te személyes kórtörténeted pedig az orvosod ismeri,inkább őt kérdezd!

2013. febr. 14. 12:21
 15/25 anonim ***** válasza:
Valószínűleg tényleg terhes vagy, és valószínűleg minden rendben lesz! Viszont veszélyeztetett terhesnek számítasz, így gyorsan fel kell keresned a dokidat! Sok boldogságot a babához!
2013. febr. 14. 13:01
 16/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Csak most értem haza a gép elé, csak most tudtam elolvasni, én nem pontoztam le senkit, de mindjárt mindenkit felpontozok :) Annyi, hogy igen, megjött már azóta egyszer. A műtét után kb 10 napig volt meg, majd rá 33. napra újra menstruáltam, kb 6 napot, ahogy szoktam, semmi extra nem volt, normális. Utána viszont igen, volt alkalom, hogy nem védekeztünk, és tudom, hogy butaság volt, és baj is lehet, csak akkor az volt bennem, hogy nem hinném, hogy összejön, hiszen az első és a második (ami elvetélt) terhességemnél is több mint fél évig próbálkoztunk mire összejött. A missed ab műtét oka egyébként az volt, hogy a kb.9.heti uh-n nem volt szívhang, és egy fejletlen embriót láttunk csak, már nem ott kellett volna tartania a terhességnek. De nem véreztem, befektetett a doki 3 nappal később. De amúgy a terhesség jó helyen tapadt, petezsák, szikhólyag ép, stb.

Pont pár hete voltam újra a dokinál kontrollon, és elmeséltem neki, hogy volt hogy nem védekeztünk, ő is leszúrt, hogy ezt nem szabadott volna, de én mondtam neki,hogy nagyon csodálkoznék ha bármi lenne, mert nekem baromi nehezen sikerül teherbe esni... erre tessék... De azt mondta az orvosom akkor, hogy ha mégis valami van, akkor hívjam, és megtámogatjuk gyógyszerrel. Ma este megyek a rendelésre, hát asszem nem teszem majd zsebre amit kapok.

2013. febr. 14. 14:19
 17/25 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Kérdező!

Nekem missed ab. után 3 héttel fogant a baba, azóta lassan meg is születik :) Viszont szedtem Utrogestant és nagyon sokat pihentem, nem emeltem, amit nem volt muszáj. Persze másfél éves gyerek mellett kb. lehetetlen, de még így sem volt gond.

A várakozási időről annyit mondanék, hogy az egyik orvos fél évet mond, másik 3 hónapot, olvastam már olyat is, hogy elég 2. Viszont annak idején egy cikk fogott meg, ami arról szólt, hogy nem bizonyított, hogy a várakozás szükséges, sőt, aki vetélés után fél évig újra babás lesz, erősebb lesz a terhessége. Ezt is orvosok írták.

Nincs egységes álláspont még az orvosok között sem. Én két orvostól kérdeztem, hogy az emelés árthat-e terhesen, egyik (főorvos) azt mondta és Ceizel is azt mondja, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz, a másik orvos azt mondta, tilos emelnem. Ebből én leszűrtem valamit...:)

2013. febr. 14. 14:30
 18/25 anonim ***** válasza:
A nevét rosszul írtam, elnézést: Czeizel.
2013. febr. 14. 14:32
 19/25 A kérdező kommentje:
köszi utolsó! És a végén akkor azt szűrted le, hogy hiába emelgeted a másfél évest, mégis oké minden? Nekem is emelgetnem kell a gyerkőcöt és ő már nagyon nehéz. Hát akkor mást rajta kívül nem fogok emelni. De úgy vagyok vele, hogy ha most megint elmegy a baba és amiatt mert nem vártunk, akkor tényleg csak magamra vethetek, én tehetek róla, vállalom a következményeket.
2013. febr. 14. 14:47
 20/25 anonim ***** válasza:

Nem, amit leszűrtem az az, hogy hiába orvos, gőze nincs alapdolgokról sem. Fölösleges olyan nagyon tiszteletben tartani az adott orvos véleményét, mert másik orvos mást mond, harmadik harmadik félét.

Amiben Ti meggyőződtök, azt tegyétek! Boldog babavárást kívánok.:)

2013. febr. 14. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!