Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy tudnám a terhesség alatt...

Hogy tudnám a terhesség alatt elkerülni a hüvely ultrahangot? És hányszor kell elviselni a "felnyúlós" vizsgálatot?

Figyelt kérdés
Hogy tudnám ezeket elkerülni hogy ne legyen rájuk szükség? Vagy muszály?Előre is köszi.
2009. szept. 6. 21:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
:) nem reklámozni szeretnék, de az újpesti rendelőintézetben nagyon jó dokik vannak. Viccen kívül!!! (Tudom máshol is, csak kérdezted...)
2009. szept. 6. 21:59
 12/26 anonim ***** válasza:
Igen, bp-i vagyok. Írj egy privát üzenetet légy szíves, és akkor megírom, ki volt a dokim (nem akarom reklámozni, meg szerintem ő se szívesen olvasgatná a nevét fórumokon) :) Egyébként a kórház a Sote I. Női klinika volt a Baross utcában.
2009. szept. 6. 22:01
 13/26 anonim ***** válasza:
Én SZTK-ba járok és sikerült olyan dokihoz kerülni, aki csak a 36.heti kenetvételt csinálta meg (ez kötelező fél perces nyúlkálós vizsgálat), egész addig csak uh volt, még rákszűrést sem csinált, pedig lejárt, mondta hogy ráér szülés után is. 12.hétig hüvelyi, aztán hasi uh. (Kispest)
2009. szept. 6. 22:29
 14/26 anonim ***** válasza:

Nekem a 11. hétig csak hüvelyi UH volt, és elég sok, mert lombikbabám van és azt erősebb kontroll alatt tartották.

Hüvelyi vizsgálatot a beültetés után legközelebb 11 hetesen csináltak, mert vérezni kezdtem, meg valamikor félidő körül, mert fájt a hasam és le kellett ellenőrizni, hogy kinyílt-e a méhszáj.

De mindkét dokim azt mondta, hogy el kell kerülni, mert egyrészt, ha panaszmentes a kismama akkor felesleges, másrészt vannak veszélyei a túl gyakori vizsgálatnak.

Szerintem beszéld meg ezt a dokiddal, de arra számíts, hogy ha neadj' isten panaszod lenne, akkor az UH és kézi vizsgálat közül lehet válogatni, de többnyire mindkettőt megcsinálják.

2009. szept. 6. 22:33
 15/26 A kérdező kommentje:

Igen, bp-i vagyok. Írj egy privát üzenetet légy szíves, és akkor megírom, ki volt a dokim (nem akarom reklámozni, meg szerintem ő se szívesen olvasgatná a nevét fórumokon) :) Egyébként a kórház a Sote I. Női klinika volt a Baross utcában.

Szerinted ez a válasz hasznos.

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:01

Bocsánat egy buta kérdés hogy tudnék neked privát üzit küldeni???

2009. szept. 6. 22:50
 16/26 A kérdező kommentje:
Régen én is kispesti voltam. :) melyik dokihoz jártál? :) Az Irma télleg elment magándokinak? :)
2009. szept. 6. 22:51
 17/26 anonim ***** válasza:
22:29 Vagyok. Az Irma dokiról nem hallottam, csak Ita doki van, de ő itt van még, igaz van magánrendelése is. Én a Szeitsz Imréhez járok.
2009. szept. 6. 22:55
 18/26 A kérdező kommentje:
köszönöm:) szerinted másik kerületből mehetnék vissza hozzá? vagy van magánrendelése?jÓ orvos?:)
2009. szept. 6. 22:59
 19/26 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet hozzá menni, mert például Pesterzsébetről is járnak hozzá sokan. Magánrendeléséről nem tudok, normális doki, tényleg csak akkor vizsgál, ha panaszod van, akkor sem mindíg. Kérdezel, válaszol, ez is szempont. És időpontos rendelés van február óta, úgyhogy nem kell órákat várni, max.10percet.

Lenn a betegirányítóban kell kérni időpontot először a nőgyógyászatra, aztán majd a doki mondja, mikortól kell menni a terhesgondozásra hozzá. Ha van érvényes rákszűrésed, tuti nem fog nyúlkálni. :)

2009. szept. 6. 23:12
 20/26 anonim ***** válasza:
Szia, bár még csak várok a babára, de ezen már én is sokat gondolkoztam. A hüvelyi ultrahanggal nincs bajom, de a "felnyúlós-hasbatenyerelős" vizsgálatokat én is szeretném elkerülni, mert féltem a babát. És szerintem az ultrahanggal amúgy is többet lehet megtudni, mint tapogatózással. Ezért én azt fogom csinálni, hogy kerek-perec közlöm az orvossal, hogy kézzel ne vizsgáljon (kivéve abban az esetben, ha valami probléma van, vagy a méhszájat kell ellenőrizni). Ha nem fogadja el ezt a kérésemet, akkor keresek másik orvost.
2009. szept. 6. 23:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!