Hogy tudnám a terhesség alatt elkerülni a hüvely ultrahangot? És hányszor kell elviselni a "felnyúlós" vizsgálatot?
Hát, ha nem mész orvoshoz a 12. hétig, akkor már hasfalom át szoktak ultrahangozni. Esetleg így. És menj minél ritkábban orvoshoz. Ne járj magánorvoshoz. Akkor nem lesz sok vizsgálat.
Ha nem zavar, hogy a vizsgálatok a babád egészégének megállapítására vannak...
Én a 3. vagyok. Képzeld, én is nagyon féltem ezektől a vizsgálatoktól, ráadásul előtte évekig vaginizmusban szenvedtem (hüvely görcsös összerándulása érintésre). Még nőgyógyász sem mindig tudott megvizsgálni, annyira görcsöltem.
Azonban teljesen meglepő módon, beprogramoztam az agyamba, hogy minden a baba érdekében történik, és nem azért fognak nyúlkálni, mert a doki abban örömét leli.
És lám, az az egy szem hüvelyi uh, és később a nyúlkálós vizsgálatok is mentek. Igaz, kezem ökölbe, gyomrom görcsbe, de sikerült, és a baba is egészségesen megszületett. Ettől ne félj, az a baba lehet, hogy beteg volt, és lehet, hogy később magától is "elment" volna. Azért az nem jellemző, h a vizsgálatoktól elmennének a babák.
Szia!
A hüvelyit 12. hétig végzik általában. Nem igazán veszélyes,inkább kellemetlen. Nekem egy ismim mondta, hogy 8. hétnél előbb eszembe se jusson vizsgálatra menni, mert úgy megpiszkálhatják, hogy télleg elmegy. Nem is mentem, csak a 9. héttől. Egyébként nőgyógyász válogatja. A "normális" nem nézeget állandóan. Az enyém max. 2szer nézett, a terhesség elején meg végefelé, hogy mennyire van beékelődve a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!