Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek etikus egy 35...

Szerintetek etikus egy 35 hetes kismamát 39 fokos lázzal kidobni az ügyeletről vasárnap reggel?

Figyelt kérdés
A következő történt: szombat este belázasodtam (5 évente talán ha egyszer lázas leszek de akkor brutál) sajnos a városi kórházat funkció váltás címszóval bezárták kb. egy éve, így felhívtam a 40km-re lévőt, elmondtam torok, fül fájás, nátha láz. Panadolt javasoltak és ha nem múlik akkor ügyelet. Alig ment éjjel lejjebb a lázam, reggelre még pocsékabbul lettem. Összeszedtem minden erőm és a városi ügyeletre mentem. Ott egy unott 60 körüli doki fogadott (na ez túlzás) elmondom mi a bajom, ő közli sajnálja semmit nem ad, menjek a nőgyógyászomhoz, mondom neki Ő pesti, ez nem fog menni lázasan, erre ő: akkor sem adok semmit, mi lesz ha baja lesz attól amit adok, én mondom mi lesz ha a 39-40 fokos láztól lesz bajom-vagy a kicsinek??? Őt nem érdekli, miért nem helyi orvost választottam???Mondom azért mert itt nem lehet szülni, de mi köze hozzá? Azt mondja ne mondjak ilyet, van itt szülészet....mondom atya ég, EGY ÉVE megszűnt.....nem tudja???? Erre Ő: én baleseti sebész vagyok akkor se adok semmit!!!! (baleseti sebész van egy 20 ezres város ált. orvosi ügyeletén???) A csúcs ez után jött... én otthagytam egy viszláttal, Ő kijött az autómig utánam és közölte, ha maga pesti orvost választott akkor ott fizet rendesen, jó sokat, baszogassa nyugodtan vasárnap azt az orvost! Szerintetek?
2013. febr. 13. 15:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
kamu
2013. febr. 13. 15:46
 2/13 anonim ***** válasza:
EZ hihetetlen. Azóta hogy vagy?
2013. febr. 13. 15:50
 3/13 anonim ***** válasza:

Ez vagy kamu vagy nagyon színesen meséled, ha egyik sem akkor fel kellett volna jelenteni. Minden rendelőben ki van függesztve, hogy hova lehet fordulni panasszal.

Ha nem kamu, akkor is valakinek még lennie kellett ott, hiszen tök egyedül nem lehet egy egész rendelőben és azt meg nem hiszem hogy ezt nem látta, hallotta senki vagy nem fordultál ott máshoz.

2013. febr. 13. 15:54
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem KAMU esküszöm minden szó IGAZ! Igen az asszisztens ott volt, azt súgta oda próbáljam a házi orvosom felhívni. Beültem az autóba és sírtam, olyan szarul voltam. Hazamentem és felhívtuk a házi orvost aki szerencsére, kedves volt és kinyitotta a rendelőjét, Ő adott Augmentin DUO-t és még lázcsillapítót, mára lett annyi erőm, hogy ezt így leírjam. Ma van itt a pesti nőgyógyászom, megyek hozzá, elmesélem neki kíváncsi vagyok mit mond. Lehet fel kellett volna jelentenem, de eddig tényleg 0 erőm volt bármihez is....érdemes még???
2013. febr. 13. 16:08
 5/13 anonim ***** válasza:
Telefo ön kellett volna felhívnod a nőgyógyászod . ..
2013. febr. 13. 16:43
 6/13 A kérdező kommentje:
Telefonon 100 km-ről hogyan ír gyógyszert?
2013. febr. 13. 16:48
 7/13 anonim ***** válasza:

Az tuti, hogy a dokik előszeretettel mutogatnak egymásra. Azt elhiszem, hogy egyik is fél gyógyszert adni, meg a másik is....De számomra ez a szitu tök hihető. Az utolsó hónapban nekem is bajom lett (mindegy mi) a nőgyógyi elküldött egy szakorvoshoz, aki megmondta, tudja, mi van, de nem ad gyógyszert, csak ha a nődokitól viszem vmi papírt, hogy ő engedélyezi. A két dokit ugyanaznap 3-szor jártam meg, mert vmiért mindig egymáshoz küldözgettek. Eltelt x nap, beléptem a 37. hétbe, és az én dokim, (látva, hogy nem javultam)na akkor felhívta a másikat, a fülem hallatára nagyon korrektül tájékoztatta, és kérte a véleményét. Miután letett, a dokim kicsit húzgálta a száját, mert a másik "hát, nem éppen közlékeny"-mondta.

És tökre elhiszem. Ez volt az érzésem, hogy az a másik nagyívben leszart, mert bár a betegség hozzá tartozik, de én nem adtam lóvét, meg terhes vagyok, szóval kín volt neki.Mindegy! 37 hetesen császárral megszültem, visszamentem a dokihoz, végre adott gyógyszert,és már jobban vagyok.

Na, ezek után én a kérdező sztoriját simán elhiszem, pláne, hogy vannak patkány orvosok, és még utána is megy és ott pofázik. Így nincs tanu, ő meg megveregeti a saját vállát, hogy milyen fasza gyerek volt, jól megmondta neki...

Én a pereskedést hagynám a francba, nemsokára meglesz a babád, és sok dolgod lesz, az a tetű, meg forduljon fel.

2013. febr. 13. 16:55
 8/13 anonim ***** válasza:
Elhiszem,mert sajnos vannak ilyen orvosok.Nálunk az volt érdekes,vagyis inkább durva,hogy a kisfiamnak (2,5 éves) elvágta a kezét az üveg.Ez volt pénteken,voltunk sebészeten,meg a gyerekorvosunknál is.mondták,hogy másnap menjek kötéscserére,de amilyen "felszerelt" a rendelő vinnem kell magammal.A két orvosnak is meg volt a véleménye,látszott is rajtuk,meg mondták,hogy ha bármi gond van,hívhatom.Sajnos ez Mo.
2013. febr. 13. 17:03
 9/13 A kérdező kommentje:
Most megvolt az nst elmeséltem az asszisztensnek, azt mondta ő is h ez nagyon durva azért kéne panaszt tennem, h az ilyen dokikat ne hívják ügyeletbe. Azt még le se írtam, h mikor odaértem egy nő jött ki tőle, fogta a csuklóját, kérdeztem mi történt, mondja, beleszaladt a kés a doki meg tök flegmán közölte ezzel miért nem baleseti sebészetre megy miért ide jött? Tehát ha sebed van akkor épp háziorvos, ha lázas vagy akkor baleseti sebész......egyszerüen félek belegondolni mi van ha valaki strokot kap mikor ő ügyel????
2013. febr. 13. 17:19
 10/13 anonim ***** válasza:

Hát ez elég durva... én gondolnám, hogy általában egy orvosnak tudnia kell hogy egy kismamának mi adható. Nekem a háziorvosom szó nélkül felírta az Augmentint, azt mondta az sokkal kevesebbet árthat mint a magas láz.

Ma is voltam háziorvosnál (helyettesítő volt) és ő is azt mondta, hogy ha újra visszajön a lázam akkor menjek vissza és ír fel augmentint mert ebben a korban (32hetes vagyok) már nem árthat.

Hogy küldhet haza egy ügyeletes orvos magas lázzal egy kismamát??? Hát hova forduljon az ember ha nem az orvosokhoz???

Hihetetlen!!!!

2013. febr. 13. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!