Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vasárnap töltöm be a 36-ik...

Vasárnap töltöm be a 36-ik hetet, akkor hétfőn már 37 hetesnek számítok (36hetes 1naposa)? Még koraszülött lessz?

Figyelt kérdés
A doki szerint bármikor kibújhat... de nem mondta,hogy korababa lessz-e.
2012. nov. 9. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

37. hétben leszel, de a 36. hetet töltöd be akkor.

Betöltött 37. hét előtt pedig korababának számít.

"A koraszülés definíció szerint a betöltött 37. hét előtt bekövetkezett szülés, függetlenül az újszülött születési súlyától."

Amúgy miért biztos hogy előbb jön? Nekem s azt mondta a doki, hogy nem húzom ki végig, aztán 41 hetesen megindították a szülést...

Persze bármikor kibújhat, de miért mondta a dokid? Mi az ok?

2012. nov. 9. 13:50
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi a választ. 2 újjnyira kitágultam, keményedek. Sajnos a méhem is gyenge a doki szerint... :-( habár nem tudom mit ért ezalatt. más problémánk nincsen, minden eredmény tökéletes, kivéve a méhszáj vizsgálat.
2012. nov. 9. 13:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
36 hetesen szültem a második babám. Nem számított koraszülöttnek. Ha jól tudom, ilyenkor, ha a súlya 2500 g felett van, nem számít koraszülöttnek.
2012. nov. 9. 14:05
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi.
2012. nov. 9. 14:10
 5/5 Major Andrea ***** válasza:
Ugyanígy vagyok mint te! A 21. hét óta folyamatosan nyílik a méhszáj és már tágulok is. Jó pár hete jóslózok, ma vagyok 36 hetes. Én is félek, hogy koraszülött lesz :( Főleg, hogy egyik UH-n sem volt valami óriás bébi! Kitartás Neked is, még jó lenne 1 hetet kibírni!
2012. nov. 10. 06:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!