Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Téged nem idegesít amikor azt...

Téged nem idegesít amikor azt mondogatják régen sem volt, nagyanyáink sem csinálták, mégis. Stb?

Figyelt kérdés
Vagy csak én vagyok ennyire érzékeny rá?? Azt senki nem nézi, ha már a múltról beszél, hogy sokkal több is volt a vetélés és a bölcsőhalál? Szerintem igenis nagyanyáink is kihasználták a maximumot az akkori lehetőségekhez képest.
2013. febr. 12. 12:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
9es! Egész egyszerűen ennyi. De akik ezt mondják fogalmuk sincs ezekről a dolgokról. Sajnos..
2013. febr. 12. 12:47
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem is idegesít néha. Én személy szerint örülök, h nem a nagyanyáim korában élek, mert bizony akkor nem lehetne kisbabám sem!Így is sokat szenvedtünk érte, akkoriban pedig nem lehetett volna gyermekünk!
2013. febr. 12. 12:50
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem apósom mondogatja sokszor, hogy régen nem volt ennyi allergiás meg nem halt meg több kisgyerek. Mindezt úgy, hogy neki is meghalt 1 évesen a lánytestvére. Egyszer felhúztam magam és utána néztem. A 70-es évekhez képest ötödére csökkent 35 ezrelékről 7 ezrelékre a csecsemő halandóság. Még nem dörgöltem az orra alá, de legközelebb megteszem. Régebbi adatokat nem néztem, de biztosan nagyságrendekkel több baba halt meg, mint ma.

5-ös válaszolónak meg azt üzenem, hogy bármilyen meglepő, nem hogy nő az abortuszok száma, hanem jelentősen csökkent. 1969-ben 206.817 abortusz végeztek Magyarországon, 1990-ben 90.394-et, míg 2011-ben csak 38.443-at. Meglepő, de így van.

[link]

2013. febr. 12. 13:16
 14/18 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy többségében azért ti is így látjátok! :) Köszönöm a válaszokat és az érveket!
2013. febr. 12. 13:22
 15/18 anonim ***** válasza:
47%

"1969-ben 206.817 abortusz végeztek Magyarországon, 1990-ben 90.394-et, míg 2011-ben csak 38.443-at. Meglepő, de így van. "

Örülök, hogy csökken az abortuszok száma, de bocsánat, én a nagyszüleimről, ill. arról a korról beszéltem. Az én nagyszüleim az 1940-50-es években voltak fiatal felnőttek, azért az 1707/éves abortusz eléggé "elenyésző" a mostani adatokhoz képest.

Nem azt mondom, hogy akkoriban könnyebb volt az élet, sőt egyértelműen nehezebb, de állítom, nem panaszkodtak annyit az emberek, mint most a fogyasztói társadalomban. Régen örültek annak, ami van/volt, most meg az átlagos színvonalon élő anyukák nyavalygását hallatom a játszótéren. Bocsánat, tisztelet azoknak, akikre ez nem vonatkozik, nem szeretnék általánosítani, meg el is tértem a témától.

2013. febr. 12. 13:53
 16/18 anonim ***** válasza:
82%
Jó, azért azt se felejtsük el, hogy az pont a Ratkó-korszak, naná hogy nem voltak abortuszok, mivel abortusztilalom volt :)
2013. febr. 12. 13:57
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én egy az egyben rosszul vagyok az ilyen szövegtől, úgyhogy nem vagy egyedül! A terhességem alatt is, most meg főleg, hogy már meg van a baba! Én úgy gondolom, fejlődik a világ, vizsgálatokkal, kutatásokkal sok mindent kilehet deríteni, miért kellene valamihez ragaszkodni, ami egyáltalán nem biztos, hogy jó, mert régen is úgy volt!
2013. febr. 12. 15:00
 18/18 anonim ***** válasza:
82%
Van olyan amit biztosítékot ver nálam is de már egyesek túlzásba esnek. Azthiszik hogy a terhesség betegség és mekkora dolog hogy ő xy időben van...Hát csinálták már végig páran... Szerintem inkább az a borzasztó hogy megkérdezik itt hogy ehetnek e savanyút vagy ezt azt, elindíthatja e a mikrót és a többi baromság... ennél szomorúbb és idegesítőbb dolog régen sem volt.
2013. febr. 12. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!