Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Téged nem idegesít amikor azt...

Téged nem idegesít amikor azt mondogatják régen sem volt, nagyanyáink sem csinálták, mégis. Stb?

Figyelt kérdés
Vagy csak én vagyok ennyire érzékeny rá?? Azt senki nem nézi, ha már a múltról beszél, hogy sokkal több is volt a vetélés és a bölcsőhalál? Szerintem igenis nagyanyáink is kihasználták a maximumot az akkori lehetőségekhez képest.
2013. febr. 12. 12:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Aki ezzel érvel, az tipikusan borzasztóan tájékozatlan, úgyhogy elengedem a fülem mellett inkább, amit mond.
2013. febr. 12. 12:21
 2/18 anonim ***** válasza:
82%
Engem nem zavar, mert van benne valami ! Persze én is használok bébiőrt,légzésfigyelőt...stb., de valószínűleg semmi gond nem lenne ezek nélkül sem.Csak a bőség zavara, a sok negatív duma, csak, hogy vedd meg, pörögjön a piac.
2013. febr. 12. 12:21
 3/18 anonim ***** válasza:
74%

Van, amiben zavar, másban meg azt mondom, bárcsak én is úgy tudnék gondolkozni, mint a nagyanyáink, akik nem csináltak mindenből akkora gondot.

Én pl azon szoktam elgondolkodni, hogy régen nem volt mosógép, porszívó, mosogatógép, mindent kézzel csináltak 2-3-4 gyerek mellett. Valahogy azt érzem, kicsit elpuhultunk, nekik sokkal több energiájuk volt, nekem meg így is elég a dolog végére jutni. Na meg nem volt az a fene nagy liberalizmus, és a szüleinket tisztességben, becsületben felnevelték.

2013. febr. 12. 12:22
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Èn szeretem a jelent, és semmi esetre sem szeretnék a múltba menni.

Régen nem volt autómata mosogép, vagy pelenka, nem volt mosogatógép, vagy szárítógép. Nem volt vízforraló, és mikró sem, de porszívó sem és egyszerhasználtos törlökendök sem. Ez pl ami egy kisgyerekes anyuka életét megkönnyíti.

Ès bizony sok volt a vízfejö gyerek, a vetélés, a down betegek. Pl unokatestvéremnál kiderült a gyereknél születésekor egy betegség, ami ha nincs kezelve kb 1 éves korára a gyerek meghal. mivel kezelve van így egészséges 12 éves most a gyerek.

2013. febr. 12. 12:23
 5/18 anonim ***** válasza:
47%

"Ès bizony sok volt a vízfejö gyerek, a vetélés, a down betegek. Pl unokatestvéremnál kiderült a gyereknél születésekor egy betegség, ami ha nincs kezelve kb 1 éves korára a gyerek meghal. mivel kezelve van így egészséges 12 éves most a gyerek."

Ma meg sok az abortusz:(

2013. febr. 12. 12:24
 6/18 anonim ***** válasza:
88%
Ja utolsó, de tuti jó volt úgy szülni egy gyereket hogy élt még 1 órát vagy talán egy évet. aztán szépen lassan meghalt, éhenhalt, vagy bele halt a súlyos betegségébe.
2013. febr. 12. 12:31
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Az első terhességemnél zavart és még anyukámra sem hallgattam pl szoptatásnál mikor tályogom lett és megkerestem egy szoptatási tanácsadót ugyan azt mondta mint anyukám akkor rá jöttem hogy hiba volt nem hallgatni rá és csak a modern dolgokat használni és könyvből és internetről infók után cselekedni persze én is szeretem a lehetőségeket kihasználni de megkérdezem anyukámat nála hogy volt és a húgainál és inkább abból okulok .18hkm
2013. febr. 12. 12:33
 8/18 anonim ***** válasza:

"régen nem volt mosógép, porszívó, mosogatógép, mindent kézzel csináltak 2-3-4 gyerek mellett"

Igen, a régi parasztasszonyok pl. heti egy napot szántak csak a mosásra. Ma ugyanez 10-15 perc (berakni és elindítani a gépet. teregetni akkor is kellett, most is kell).

Anyukám mesélte, hogy amikor babája volt, folyton ínhüvelygyulladása is, a pelenkacsavarástól.

Én annyira nem bánom, hogy a 21. században élhetek, ahol nem kell ilyenekkel szenvedni, hanem helyette több idő jut a gyerekre.

2013. febr. 12. 12:36
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Régebben sem volt kevesebb abortusz, csak volt Ratkó-korszak, meg a népi hagyományok. Mióta világ a világ, létezik a magzatelhajtás, akár tetszik, akár nem. A has elkötése, kötőtű, mérgek ivása stb. nem új keletű dolog. Sőt, a szülőágy mellé készített vizesvödör sem volt ritka, hogy abban fojtják meg az újszülöttet. Több volt a halva született gyerek, és pontos információk sincsenek arról, mennyi élve született baba került a pöcegödörbe...

Úgyhogy, az abortusz témájába inkább ne menjünk bele...

A nagyanyám negyedik szülésénél akadtak problémák, a gyerek beakadt a szülőcsatornába, fogóval rángatták ki, de az orvos annyira összeszorította a fejét, hogy megnyomódott az agya. Ja, milyen jó is volt egy egészségesnek induló gyereket évekig intézetben látogatni, és húsz évesen eltemetni.

Igen, régebben otthon szültek, aztán vagy túlélték, vagy nem. Ma már szerencsére van kórház és nem haboznak az orvosok a császármetszés miatt!

Nagyanyáink is szívesen használtak volna eldobható pelenkát, mint a régi törölközőket, lepedőket, amiket a gyerek alá tettek. Még apukám is azokban szaladgált, nem volt mindenkinek lehetősége a cseh-pelenkára...

Mivel volt jobb, hogy a kiürült pálinkásüvegre húztak gumit és úgy etettek? Személy szerint örülök a cumisüvegnek, a mellszívónak, a bébiőrnek, a légzésfigyelőnek.

Mindig lehet jönni a mi volt régen szöveggel, csak nem érdemes. Modern korban élünk, ami nagyban megkönnyíti a mindennapjainkat. Akinek nem tetszik, még mindig lemehet a patakra mosni és maga szegheti be a konyharuhát. :)

2013. febr. 12. 12:41
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Birom az ilyen beszólogatásokat. Ez kb olyan mint az aldis reklámban az öregasszony: régen a háztartási alkalmazott járt bevásárolni!

Már bocsánat, de ma nagyobb értéknek számít egy gyerek, mert mostanában valahogy nem jön olyan könnyen. Sokan éveket várnak egy babára, vagy arra, hogy a körülményeik megengedjék a gyerekvállalást.

Régen nem volt ritka az 5 gyerek. Nem voltak különórák, szakkörök. Iskola után munka volt - vigyázni a kisebbre, kimenni a földekre, takarmányozni az állatokat.../a gyerek egy idő után szinte ellátta saját magát/

A mosás nem lehetett könnyű, de nem is volt minden nap frissen mosott ruha senkin. Hordtak egy hétig mindent.

Porszívózás - erre nem volt szükség, főleg, hogy nagyanyáink idejében a legtöbb helyen döngölt föld volt a padló. Ezt meg elég volt néha vízzel fellocsolni.

Én nem hiszem, hogy a mai anyáknak könnyebb lenne a dolguk a technika miatt. Szerintem sokkal több területen kell egy mai nőnek teljesítenie.

2013. febr. 12. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!