Lues kérdése:

Nagy lenne a baba?

Figyelt kérdés

Ma voltam 12 hetes uh-n. A babám mért ülőmagassága 71mm volt. Nem nagy ez? Elvileg a méret alapján már 13 hetesnek kéne lennie, de kedd-szerda környékén leszek 13 hetes. Szerintetek ez normális?

Na meg a doki azt mondta, hogy minden rendben. Nekem sincs semmi panaszom, mégis azt írta a papírra, hogy veszélyeztetett terhes. Azért, mert dolgozok? Vagy mi az oka?

2013. febr. 11. 19:14
 1/9 anonim ***** válasza:
van az úgy hogy egyik héten jobban fejlődik a baba másik héten kevésbé ha a doki rendben látott mindent és te is jól vagy akkor minden ok a veszélyeztetett terhességet meg azért írják mert így ők többet igényelnek az oep-től .szép baba várást.
2013. febr. 11. 19:20
 2/9 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen simán vannak iylen eltérések. Én fiam mindig nagyobb volt elvileg egy héttel, aztán teljesen normális méretekkel született.
2013. febr. 11. 19:22
 3/9 anonim ***** válasza:

nekem 11 hetesen volt 66mm... ez is 13 hetesnek felel meg, de nincs semmi jelentősége, a dokim se foglalkozott vele!

ilyen eltérések lehetnek!

2013. febr. 11. 19:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Kiszámíthatatlan :)

10 hetesen nekünk épphogy 10 heteske volt.

12 hetes UH-n (akkor 12+5 napos voltam) már nagyon megnőtt.

15 hetesen pedig már volt olyan méret amit megkétszerezett, pl. a combcsontját.

Rohamos fejlődésnek indult! Nyugi ez változó :D

2013. febr. 11. 19:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem szinte ugyan ez volt! 12+4 naposan 70 mm volt, de ez semmit nem jelent....van akinek kicsit kisebb, van akinek meg nagyobb....a lényeg, h fejlődik, és jól!
2013. febr. 11. 20:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha nem azt írná rá a leletedre, hogy veszélyeztetett terhes vagy, akkor egyáltalán el sem mehetnél a szülés előtt táppénzre, mivel ugye nincs panaszod... Szóval, én úgy tudom, hogy ebből az okból kifolyólag mindenkinek azt írják rá, nem kell izgulni emiatt.
2013. febr. 11. 20:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha táppénzen vagy azért írta rá a doki a veszélyeztetettséget.

Picit nagyobb a babád, de ez nem baj, nekem a kezdetektől fogva nagyobb, 6 hetesen 7 volt, 12 hetesen 13 volt, most a 18 hetes UH-n 19 hetesnek felelt meg. Bátyuskája anno mindig egy héttel kisebb volt a koránál, mégis egy héttel korábban született a kiírtnál és normális paraméterei voltak, sőt "nagy" babának tartották. (én picinek láttam:))

2013. febr. 11. 20:57
 8/9 anonim ***** válasza:
nekem 12 hetesen 75mm volt az ülőmagassága, uh nem nagy...méretei alapján 13+6 napnak felet meg....miért lenne baj ???? mi sem vagyunk egyforma magasak, vagy soványak-kövérek...
2013. febr. 12. 07:52
 9/9 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, hogy így megnyugtattatok. :) Lehet kicsit túlaggódom a dolgokat, de ez lesz az első babánk. Párom is mondta, hogy nyugodjak meg, mert tuti, hogy minden rendben van! Csak gondoltam tapasztaltabb anyukákat is megkérdezek. :)
2013. febr. 12. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!