Ti nektek nem írt a doki Vigantolt? Mire jó az?
Figyelt kérdés
Napi egy cseppet kell szednem. 27 hetes vagyok.2013. febr. 11. 18:14
1/8 anonim válasza:
Napi egy csepp az pont semmire nem elég, de mondjuk első trimeszter után nem is szabad nagy mennyiségben szedni mert korai csontosodást okozhat-
2/8 A kérdező kommentje:
Mi az a korai csontosodás?
2013. febr. 11. 18:19
3/8 anonim válasza:
A vigantol igaz, hogy gyerekeknek való gyógyszer, de pl. a családom egyik felnőtt tagjának azért irják, mert néhány évvel ezelőtt teljes pajzsmirigy eltávolitása volt, és attól kezdve élete végéig szednie kell a kalcium és magnézium pezsgőtabblettát, szóval a vigantol köti meg a szervezetben a calciumot, hogy az ne ürüljön ki olyan hamar a szervezetből. Úgy tudom, hogy D vitamin származék.
4/8 anonim válasza:
Igen, D vitamin származék és babáknak szoktak napi egy cseppet adni. Azt nem mondta a doki, hogy miért kell szedned?
5/8 A kérdező kommentje:
Megkérdezte, hogy szedek-e valamit, mondtam, hogy minden másnap szedem a Femibiont. Azt mondta, abban nincs D-vit., és írt fel Vigantolt.
2013. febr. 11. 18:38
6/8 anonim válasza:
A magyar emberek 75% d vitamin hiányos, erre most kedezenek ráeszmélni a dokik és felírni az embereknek.
7/8 anonim válasza:
Nekem nem írtak. Egy csepp pont a babáknak való napi adag.
8/8 anonim válasza:
A D vitamin segit a cukorbetegseg megelozeseben is.Igy pl nekem 6000mg / nap d3 vitamint kellett szednem.
"A terhes nőknek különösen vigyázniuk kell, mert az alacsony D-vitamin szint a terhesség alatt nemcsak a magzat csontozatának fejlődésére van egy életre szóló rossz hatással, és megnöveli annak esélyét is, hogy a gyermek később cukorbeteg lesz (1-es számú cukorbetegséggel), de megnöveli a terhesség alatti vaginális fertőzés esélyét, és a császármetszés előfordulását is. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!