7 hós kislányomnak még mindig nagyon bent van a kutacsa, mindig megjegyzi a doki is. Normális? Vigantolt 3 cseppjével kapja, minden este, sosem hagyom ki.
Meddig normális ha nagyon bent van?
Ennek lesz valami hátránya a fejlődésében?
Van az a mondás hogy Még nem nőtt be a feje lágya", értitek?
Ügye nincs baja? Még nem mond semmit, semmit baba meg mama meg pápá!
a vigantol cseppeknek semmi köze a kutacshoz.
de be fog nőni nem kell aggodni.
nem értelmi fogyatékos a babád, ne aggódj:)))
itasd többet, attól van beesve.
tudom h nem fogyatékos, egyébként erős csaj nagyon, már mászik feláll, eleven, viszont rengeteget iszik, nem lehet hogy valami más miatt? Akkor még van ideje?
Nincs összefüggésben azzal hogy "beszélni" meg nem akar?
Ja és a vigantolnak hogy hogy nincs hozzá köze?
Mikor nézi a doki akkor kérdez rá mindig hogy vigantol ugye megy neki 3-sával
2. vagyok. a vigantol a csonterősítéshez kell. szóval ez segít abban, h összeforrjon a feje lágya:)
de a beeséshez mondjuk tényleg nincs túl sok köze. ha iszik eleget, akkor az övé ilyen és kész.
ha nem beszél, az nem baj. 7 hónaposan nem kell beszélnie 1 babának...
nem tudom ,h mennyire van beesve, gondolom ha nagyon vészes lenne, akkor azért a doki többet is tenne, bár ez sem biztos, ismerve a mi volt dokinkat pl...
Természetesen van köze a vigantolnak a kutacs benövéséhez!
Erősíti ott a koponya csont részét!!!
Ne aggódj, szerintem biztos, hogy nincs vele semmi probléma!
1. Ha a kutacsa csak beesett, tehát mélyebben van, mint a feje teteje, akkor az a szomjúságot, folyadékhiányt jelzi. De én úgy tudom, hogy csak akkor kell beesettnek tekinteni, ha fekve is belapul. Mert ülve, állva, azaz függőlegesen szinte minden babának belapul, akinek még nem nőtt be.
2. Ha nagy a kutacsa még, az szintén nem gond még ebben a korban. Még 7 hónapos, bőven ráér 1,5 éves, vagy akár 2 éves koráig is benőni a kutacsa. Sőt, még olyan is előfordul minden gond nélkül, hogy 2,5 évesen nő be. Ez már kissé késői, de ismerek ilyen - egyébként nagyon okos és intelligens :-) - felnőttet, akinek csak akkorára nőtt be. Az én kisfiamnak is nagyon nagy még a kutacsa, pedig már 1 éves. Állva sokszor beesettnek is látszik, de nincs több folyadékigénye, úgyhogy az itatást sem tudod erőltetni. Gyönyörű, okos, eleven kissrác, én nem aggódok a kutacsa miatt. Sőt a gyerekorvos sem, még a 2 csepp vigantolt sem engedte, azt mondta, 1 csepp is elég, majd benő a feje lágya 1,5-2 éves korára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!