Kaphatok Tgyást, ha 6hetes terhesen kirúgtak?
Ha előbb rúgtak ki és csak utána jelentetted be a terhességed akkor teljesen jogos.
A munkanélküli 3. hónapig jár azt érdemes a terhesség utolsó hónapjaira hagyni, hogy járjon Tgyás.
Viszont ha nincs élő munkaviszonyod vagy nem a munkanélküli alatt szülsz( amit nem tudom, hogy lehet 4-5 hónappal később bejelentkezni) akkor nem jár gyed csak az alanyi jogon járo gyes.
Nyugi!
Szóval, igaz, ahogy előttem írták, ha álláskeresési járadékról mész TGYÁS-ra, akkor jár. Sőt! Ha hagysz egy hetet az álláskeresésiből, a TGYÁS után jelentkezz vissza álláskeresésire, és onnan igényelheted a GYED-et is!!
Persze csak akkor, ha megvan a 365 napod!
A lényeg, hogy ne legyél 30 napnál tovább ellátás nélkül, mert akkor nem a fizud (ill. a minimálbér 2x-e közül az alacsonyabb) a TGYÁS és GYED alapja, hanem az álláskeresési járadék.
Én is ebben a cipőben vagyok, megpróbálom megtudni, hogy az álláskeresésit szét lehet e darabolni.
Ha kérdésed van, írj a kmrep@oep.hu-ra, mert ott segítettek nekem is, hogy járnak-e az ellátások. Visszahívtak telefonon.
Ha lehet, akkor még próbálj meg 1-2 hónapig dolgozni valahol (tudom nehéz, én sem találtam...).
Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!