Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinált szűrés?

Kombinált szűrés?

Figyelt kérdés
Jó lett a nyaki redő és az orrcsont vizsgálat is, de a vérvétel alapján Down-kórra 1:999 lett az eredmény. A határérték 1:150- 1:1000 -ig. Az orvos annyit mondott hogy nem kell aggódni, van egy határérték, az alapján muszáj tájékoztatnia, de megnézné 18-20 hét között is újra, és nem kell magzatvíz - vagy méhlepényboholy vizsgálatra mennem. 36 éves vagyok. Nem lenne érdemesebb elmenni a magzatvízvizsgálatra?
2013. febr. 9. 15:17
 1/8 A kérdező kommentje:
Nem az orvos szaktudását akarom kétségbe vonni, csak magamban bizonytalanodtam el.
2013. febr. 9. 15:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Biztosat csak a magzatvíz vagy a korionboholyvizsgálat adhat. Ugyanakkor ugye ezen vizsgálatoknak van egy kis kockázata.

DE: Az UH jó. Az 1:999 azt jelenti, hogy a babád 99,89%-kal nem down-szindrómás. Ez nem rossz arány. Ha a 18. heti UH sem mutat semmi gyanusat, akkor én kihagynám a magzatvízvételt és nem aggódnék.

[én ezt is tettem, hasonló eredményekkel 34 évesen; a babát május-júniusra várjuk]

2013. febr. 9. 16:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Én sem mennék a helyedben. Nekem 1:649 lett az eredmény és 40 vagyok. Előző gyerkőcnél is csak 1: 1500 volt, akkor 36 voltam. Mindkettőnél rendben volt a nyaki redő és az orrcsont is látható volt.

Boldog babavárást!:-)

2013. febr. 9. 18:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is 36 vagyok, mire szülök 37! Nekem is jó az uh, és van orrcsont. Az eredményem 1:1700 lett. Az orvosom azt mondta, negatív irányba mutat, de én megyek tovább integrált tesztre, és az összes eredménnyel genetikai tanácsadásra. Ha több orvos vélemény eaz lesz, h nem kell szúrni, akkor fogadom csak el,de a legmegnyugtatóbb az tényleg a magzatvíz vétel.De félek a vetéléstől, 3 évet vártam agyerekre...:(

2013. febr. 9. 18:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindannyiótoknak, kicsit csökkent a bizonytalanságom.! Én is félek a vetélés kockázatától. Ezeket a szúrásos vizsgálatokat hányadik hétig csinálják? (én 6 év után estem teherbe, még el sem hittem hogy baba van a hasamban :-) és már ilyen döntéseket kell hoznunk.
2013. febr. 9. 21:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem a 21. héten ajánlották fel (akkor vettek észre gyanus dolgokat az UH-on + sok magzatvíz + alacsony AFP). A Bajcsyban voltam genetikai tanácsadáson, azt mondták, az utolsó pillanatban vagyok - már csak a korionboholy mintavételre lett volna idő, másnap el is végezték volna. De nem mentem el, hanem inkább Istenhegyire mentem egy alapos UH-ra, ahol azt mondták, hogy úgy tűnik minden rendben.

Normál esetben (ha valaki nem olyan későn esik be, mint én), a 18. hétig szokták csinálni (Bajcsyban mondták).

2013. febr. 10. 09:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem 1:1099 az eredmény. Az UH jó, a vérvétel nem volt tökéletes. ( 35 éves vagyok) Rengeteget olvastam, több orvost meghallgattam. A tesztek játékok a számokkal. Az UH számít. Tökéletes teszt eredményre is szembesülhetsz a szülőszobán egy beteg babával. Állítólag a hasszúrás is csak 99,9% - volt már ebből per. A legtöbb beteg baba 35 alatt születik,mert meg sem említik a teszteket, UH-t. Nekem sem szóltak 24 évesen az első babámnál. Akkor is mázlim volt, most is az lesz. Nyugalmas terhességet és ne agyalj annyit. Menj el a 20. heti UHra, egy jóóóóó orvoshoz. Ez a lényeg, egy jó UH orvos! Nem sok van.
2013. febr. 11. 20:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Végül úgy döntöttem hogy nem vagyok hajlandó aggódni, megkaptam papíron is a leletet, aminek az eredménye negatív, így inkább értékelem hogy felhívott az orvos és elmondta hogy mi a teendő. Hozzá fogok visszamenni a 19.héten, Lintner Balázsnál voltam, állítólag ő jó nagyon. Egyébként sokkal jobb volt régen, nem volt ennyi vizsgálat ami miatt aggódni kellett. :-) Ha ezt az aggódás oldalát nézzük. Amúgy sem vagyok az a "kiélvezem minden percét a várandósságnak" típus, mert megyek 3 lépést és elálmosodom, mellé a rossz közérzet, nem gyógyuló torokgyulladás, szóval innen nehéz a terhesség szép oldalát nézni. :-) De sebaj, megéri!!! :-)
2013. febr. 12. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!