0,66 MoM AFP, mennyire rossz? Pont 16+0 hetesen lett
levéve.
A normál érték 0,8 és 2,5 MoM közé esik.Orvos mondott valamit?12 hetesen csináltattál kombinált tesztet?
2013. febr. 7. 09:36
2/10 A kérdező kommentje:
Még nem voltam orvosnál. Csináltattam kombinált tesztet, 1:620-hoz lett az eredmény.
Hát elvileg nem a legjobb érték,de nem tudom őszintén szólva.Szerintem mindenképpen menj el magándokihoz és minden leletet mutass meg neki.
2013. febr. 7. 09:40
Szia!
Ahány helyen nézel utána, annyi féle értéket irnak normálisnak. Lány babáknál általában alacsonyabb az érték. Nekem mindkét terhességemnél 0,4 volt az érték, és makkegészséges kislányaim születtek :) Nyugi!!!
2013. febr. 7. 09:41
Szia! Az eredmény 0,7 felett jó, de mivel ugye manapság eléggé elavult módszernek tekinthető, csak az AFP-ből történő értékelés, ezért van a kombinált és az integrált teszt. Nekem pl. 0,6 Mom volt az AFP, de az integrált tesztem eredménye jó lett, az uh-k is rendben voltak, az orvosom is mindent rendben talált, így nem aggódtam. A kisfiam pedig egészséges lett:-) Minden jót!
2013. febr. 7. 09:42
4. vagyok. A mi laborunkban például 0,5-től tekintik normálisnak.
Ennek a vizsgálatnak kb. nulla diagnosztikai értéke van.
2013. febr. 7. 09:43
Nekem 0,62 lett és feleslegesen csináltattam meg miatta az amniot. A mai napig lelkiismeret furdalásom van, amiért egyáltalán foglalkoztam vele.
2013. febr. 7. 12:03
8/10 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Neked rögtön javasolták az amniocentézist? Vagy előtte volt ultrahang?
0,6 volt mind a 3 lányommal. Teljesen egészségesek.
A legnagyobbal még nem csináltak kombinált tesztet, de vele sem küldtek tovább genetikára, mivel az orvosom nem tartja megbízható vizsgálatnak az afp-t. A két kisebbel volt kombinált tesztem (1:50000 és 1:1900 ) így nem aggódtam egyáltalán. A genetikai ultrahangot dr Hajdú Krisztinánál csináltattam, ő egy nagyon elismert genetikus, ha ő nem látott gondot a babákkal, akkor nekem az elég volt :)
2013. febr. 7. 12:52
7-es vagyok. Ezzel az eredménnyel alapból nem küldtek volna amnióra, mivel minden uh-on rendben találták a kicsit.1:238 volt ezzel az esély a down kórra. 200-tól ajánlani szokták a vizsgálatot, nekem azt mondta a dokim döntsem el mit szeretnék. Nagyon meg voltam ijjedve én is, ezért vállaltam.
2013. febr. 7. 13:20
Kapcsolódó kérdések: