Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kis babával lehet menni...

Gabi86 kérdése:

Kis babával lehet menni strandolni?

Figyelt kérdés
Júni elején szülök és arra lennék kíváncsi,hogy mikortól lehet a picivel strandra menni?persze nem a vízbe akarom belevinni.Meg én is mire leszek olyan állapotba,hogy vízbe mehetek.vagy ezt inkább a dokitól kérdezzem majd meg?

2013. febr. 6. 07:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem 6 hetes kora után nyugodtan, vagy akár előtte is, de akkor még semmiképp ne menj vízbe, mert pár hétig vérezni fogsz. Később se a legnagyobb melegben menjetek, hanem inkább a délutáni órákban, a picit kend be magas faktorszámú naptejjel (legjobb a babanaptej, az semmiképp nem bántja a finom kis bőrét), és árnyékban tartsad.
2013. febr. 6. 07:18
 2/12 anonim ***** válasza:

Szintén Június közepe felé szülök.

Június Július kilőve strandolás szempontjából, mert vérzik az ember, támpont nem lehet használni, na meg nem hiányzik egy fertőzés a friss sebeknek...

Augusztusban lenne 6 hetes, de akkor még annyira pici, nem kapta meg az oltásokat sem, egy etetés/szoptatás 1 óra, ami a strandon én valami kényelmes, ha sírós, hasfájós az ember a babakocsiban is alig tudja el ringatni a babát, mert

Minden felé valakinek a cucca...

Szerintem mi ha kijutni, akkor szeptemberben, addig meg a nagy lányomat majd az Apja leviszi munka után 2-3 órát strandolni.

2013. febr. 6. 07:24
 3/12 anonim ***** válasza:

Mindkettőtöknek jó a 6 hetes kort kivárni, Vízbe semmiképp ne menj strandon amíg a doki nem adja áldását, Még otthon sem ajánlott kádban fürdeni a 6. hét előtt.

Utána mehetsz strandra a babával, viszont én nem szerettem fürdeni, mert szoptattam, és utána keresni tiszta zuhanyzót, a melleimet normálisan letisztítani a "koszos" víz miatt.

Amikor volt már nagytesó és mentünk mindenfelé a picivel, én akkor is csak derékig fürödtem.

Viszont ha egy jó wellnes helyre mentek, ahol vannak normálisabb körülmények, akkor lehet lubickolni.

2013. febr. 6. 07:26
 4/12 anonim ***** válasza:
32%

Te a 6 hetes kontrollig még fürdőkádban sem fürödhetsz, memhogy strandon. Egy újszülött babát meg életveszélyes hosszú időre napra vinni, de még árnyékban sem napoztatjuk órákig, naptejjel sem. Nagyon könnyen leégnek, ami egy ilyen pici babának tényleg életveszélyes lehet.

Amúgy meglepődnék, ha lenne kedved pár hetes babával strandra menni.

2013. febr. 6. 07:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Én nem vinném. Egyrészt a vérzés miatt, amit már leírtak, igazából csak napozni tudnál, fürödni nem. Másik, az oltások. A kórházban csak BCG ellen kap, a többit 2 hónaposan kezdik el, de az első oltások se adnak rögtön védettséget. Nagy meleget ilyen pici babával kerülni kell.

Akkor még képzeld el, hogy 3 óránként szoptatnod kell, vagy tápszert csinálni neki. Bár a tápszert meg lehet oldani autós cumisüvegmelegítővel, de az mire felmelegíti a vizet 20-30 perc. Nyugodtan szoptatni szintén csak autóban tudnád talán. Szerintem te se tudnál kellőképp kikapcsolódni. Ha hasfájós korszakát éli, akkor meg még rosszabb. Nekem május végén született a babám, de strandra, Balcsira se vittem el, elég nyűgös korszakát élte, nem tudtam volna én se jól érezni magam.

2013. febr. 6. 07:35
 6/12 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.csak igazándiból kíváncsiságból kérdeztem,mert nem tudom hogy működik ez.amúgy wellnesszes helyre gondoltam,de akkor mindegy.
2013. febr. 6. 07:45
 7/12 anonim ***** válasza:
11%
Június-júliust teljesen felejtsd el. Talán augusztus, de inkább a vége... Egyetértek az egyik válaszolóval, nem tudom elképzelni, hogy pár hetesen szült anyukának strandolni támadjon kedve.
2013. febr. 6. 07:59
 8/12 anonim ***** válasza:
6 hetes kor után mehettek. Csak mindig árnyékban legyen a baba (szigorúan), és ne vidd be a klóros vízbe!
2013. febr. 6. 07:59
 9/12 anonim ***** válasza:
nagyon pici babával nem lehet sehová menni ,és én ezt a nyarat felejtösbe raknám ,mire a doki elengedne ,nyaralni minimum 6 hét augusztusba mehetnél de egy újszülötel nem hinném hogy jó dolog messzebb menni,én 3 éve kellet nyaralás nélkül kibirnom a nyarat mert a kislányom májusba született,és nem mehetünk nyaralni,mert még pici volt,és a dokinéni se javasolta.
2013. febr. 6. 12:32
 10/12 anonim ***** válasza:
pár hetesen nem ajánlott az előttem szólókkal egyet értek de már 2-3 hónaposan nyugodtan különösen ha wellness helyre mentek vannak baba barát helyek is és már ilyen korban a babát is bele lehet vinni a vízbe is,nekünk a kislány augusztus végén született így előtte strandoltunk de a nagy nyaralás az márciusba volt Dubaiba voltunk ott töltötte a 7-ik hónapját és nagyon jó volt szopizott így kajáról nem kellet gondoskodni ,és végig aludta az utazást semmi gond nem volt nagyon élveztük és ő is a tengert .:-)Jó strandolásokat kívánok .
2013. febr. 6. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!