Kis babával lehet menni strandolni?
Szintén Június közepe felé szülök.
Június Július kilőve strandolás szempontjából, mert vérzik az ember, támpont nem lehet használni, na meg nem hiányzik egy fertőzés a friss sebeknek...
Augusztusban lenne 6 hetes, de akkor még annyira pici, nem kapta meg az oltásokat sem, egy etetés/szoptatás 1 óra, ami a strandon én valami kényelmes, ha sírós, hasfájós az ember a babakocsiban is alig tudja el ringatni a babát, mert
Minden felé valakinek a cucca...
Szerintem mi ha kijutni, akkor szeptemberben, addig meg a nagy lányomat majd az Apja leviszi munka után 2-3 órát strandolni.
Mindkettőtöknek jó a 6 hetes kort kivárni, Vízbe semmiképp ne menj strandon amíg a doki nem adja áldását, Még otthon sem ajánlott kádban fürdeni a 6. hét előtt.
Utána mehetsz strandra a babával, viszont én nem szerettem fürdeni, mert szoptattam, és utána keresni tiszta zuhanyzót, a melleimet normálisan letisztítani a "koszos" víz miatt.
Amikor volt már nagytesó és mentünk mindenfelé a picivel, én akkor is csak derékig fürödtem.
Viszont ha egy jó wellnes helyre mentek, ahol vannak normálisabb körülmények, akkor lehet lubickolni.
Te a 6 hetes kontrollig még fürdőkádban sem fürödhetsz, memhogy strandon. Egy újszülött babát meg életveszélyes hosszú időre napra vinni, de még árnyékban sem napoztatjuk órákig, naptejjel sem. Nagyon könnyen leégnek, ami egy ilyen pici babának tényleg életveszélyes lehet.
Amúgy meglepődnék, ha lenne kedved pár hetes babával strandra menni.
Én nem vinném. Egyrészt a vérzés miatt, amit már leírtak, igazából csak napozni tudnál, fürödni nem. Másik, az oltások. A kórházban csak BCG ellen kap, a többit 2 hónaposan kezdik el, de az első oltások se adnak rögtön védettséget. Nagy meleget ilyen pici babával kerülni kell.
Akkor még képzeld el, hogy 3 óránként szoptatnod kell, vagy tápszert csinálni neki. Bár a tápszert meg lehet oldani autós cumisüvegmelegítővel, de az mire felmelegíti a vizet 20-30 perc. Nyugodtan szoptatni szintén csak autóban tudnád talán. Szerintem te se tudnál kellőképp kikapcsolódni. Ha hasfájós korszakát éli, akkor meg még rosszabb. Nekem május végén született a babám, de strandra, Balcsira se vittem el, elég nyűgös korszakát élte, nem tudtam volna én se jól érezni magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!