Anyukák, Kismamák! Mi van ilyenkor?
11 hetes terhes vagyok, jövöhét hétfőn töltöm a 12.-ik hetet, és csütörtőki napon megyek dokihoz.
Nagyon hányós, hányingeres, szédülős voltam kb a 10. Hétig, azóta nem nagyon volt ilyesmi panaszom. Na már most, a kérdésem arra irányulna, hogy tegnap éjszaka arra keltem, hogy hányingerem van, rohanni kellett. Nem hánytam ki semmi kaját, folyékony, keserű volt, sajnos véres. Megijedtem egy kicsit, nehezen tudtam visszaaludni, úgy fájt a gyomorszájam. A mai nap folyamán szédültem, de nem volt hányingerem, hálistennek jól vagyok, csak néha-néha begörcsölök, pl. Ásítás közben, de van amikor folyamatosan görcsölök. Ez elég nagy baj? Korainak tartottam a dokit felhívni, mára már csak a görcsölés maradt. Veletek volt ilyen, megnyugodhatok, hogy ez természetes ilyenkor, vagy sürgősen menjek dokihoz?
Köszönöm a válaszokat, első terhességem, még tapasztalatlan vagyok ilyen ügyben, nézzétek el nekem. :)
Én azért felhívnám a dokim. Vagy legalább a háziorvosom, hogy mondjon erre valamit.
Az orvos azért van, hogy foglalkozzon a beteggel, még akkor is, ha éppen áldott állapotú.
A terhesség alatt meg nincs olyan, hogy túl korainak tartasz valamit.
Ha panaszod van, akkor irány az orvos vagy min. hívd fel!
Holnap meglátogatom az orvosom, de éjjel ezt nem tartottan fontosnak, úgy hogy egyedül voltam itthon, de tudtam hogy emiatt befogtok találni :(
De senkit nem pontozok le, mivel teljes mértékben igazat adok nektek..
Köszönöm a válaszokat! Igen, pontosan ezért habozok...
Pár hete volt hogy elviselhetetlenül fájt a fejem, felhívtam a nődokim, ajánlotta a panadolt, és azt, hogyha nem segít, akkor nőgyógyászati ügyelet. Mivel harmadik napja fájt, és közben hánytam is, a párommal bementünk a kórházba. Az ügyeketes doki, aki nő, ügyet sem vetett rám, meg b@sztatott, hogy fejfájással nem ide kell jönni.. De ha a nődokim ezt mondta? Akkor ? :( nem is hallgatott végig, az asszisztens leírta a panaszaim, azt is hogy görcsölök meg hányok, a dokinő meg kitörölte a gépből, amit kaptam papírt azon sincs rajta, csak a fejfájás...
8as vagyok, sajnos, abban nem vagyok jártas, hogy ilyenkor az ügyeleten mi történik, magánhoz mentem, ott foglalkoztak velem. De, ha nem múlnak el a panaszok, akkor a védőnődtől vagy a háziorvosodtól kérjel egy beutalót vagy időpontot egy belgyógyászhoz vagy gasztroenterológushoz, nem tudom, hogy zajlik állami úton, de gondolom ők biztosan tudnak segíteni.
Bár, sok mindent nem tudnak tenni, mert terhesség alatt sok vizsgálat ki van zárva, de egy plusz labor és uh nem árt ilyenkor, nekem is azonnal megcsinálták, de sajnos, sejtem, hogy az államiban ezekre külön beutaló kell, külön időpont,stb... Elég gáz, hogy nem foglalkoznak az emberrel. A magánkórház pedig nagyon drága, ha sürgősségi ellátást kérsz, esetleg, bent kell maradni és mindenféle vizsgálatot elvégeznek, a végén nem lesz olcsó az egész. Ezt a legtöbb ember meg sem engedheti magának. Az állami ügyeleten meg nem foglalkoznak az emberrel.
Azért próbálj meg egy időpontot kérni belgyógyászatra legalább, esetleg labort és belgyógyászati hasi uht kiharcolni magadnak, hátha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!