Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan kismama, aki...

Van itt olyan kismama, aki vajúdás alatt rosszul lett?

Figyelt kérdés
Első babámat várom,és nagyon félek attól,hogy majd a nagy fájdalomtól rosszul leszek.Pl:hányni fogok,sápadni fogok,gyenge-erőtlen leszek,remegni fogok a rosszulléttől,rosszabb esetben elájulok.Volt már akinek ilyen rosszulléte lett szülés alatt?Az ilyen kismamákkal mit tudnak kezdeni a szülésznők?Ha pl annyira rosszul van a kismama,hogy semennyi ereje nincs,akkor hogyan tudja kinyomni a kisbabát?Vagy ebben az esetben császároznak?Én amióta terhes vagyok,olyan elesett vagyok,sokszor vagyok gyenge,erőtlen,annyira,hogy fel sem bírok kelni az ágyból,és nagyon félek,ha ugyan ez lesz velem szüléskor is,és nem tudok segíteni a kisfiamnak megszületni. :(
2013. febr. 5. 12:09
1 2
 11/12 frászkarikaborsó ***** válasza:
Szerintem erre nem tudsz felkészülni, de nyugtasson meg a tudat hogy nagyon ritka hogy valaki szülés közben elerőtlenedik. Ilyenkor annyi adrenalint termel a szervezeted, hogy akkor is kibírod ha korábban ájulós voltál. Ha meg mégsem bírnád ki, akkor megcsászároznak, attól nem leszel rossz anya! Vajúdás közben folyamatosan figyelik a magzat szívhangját és ha gond van akkor irány a műtő. Ha meg az orvos rásegít és "kinyomja belőled" a gyereket, akkor sem feltétlenül repedsz szét, én sem repedtem pedig kellett a segítség, a kisfiam lábára volt tekeredve a zsinór és nem akart kijönni sokadszorra sem. Ráadásul éjjeli vajúdás volt, nem aludtam emiatt semmit, mégsem lettem rosszul. Utána már igen, mert rengeteg vért vesztettem, de az már kit érdekel amikor a baba kijött egészségesen :)
2013. febr. 5. 15:07
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem ijesztgetni akarlak, de te kérdezted:

Egy ismerősömnek a babája nagyon nagy volt, és ő elájult szülés közben (nem első terhesség, az első zökkenőmentes volt). Már elindult kifelé addigra, úgyhogy a babának eltörték mind a két kulcscsontját, csak úgy tudták "kihúzni". De ez is egyedi eset, rengetegen szültek már a környezetemben, és másokról nem tudok, akik elájultak volna, úgyhogy ne ilyeneken stresszelj!! :)

2013. febr. 5. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!