Van itt olyan kismama, aki vajúdás alatt rosszul lett?
Én hánytam. De ez természetes állítólag. Nem valószínű hogy elájulnál egyébként mert ez ugye ilyen hullámokban jövő erős fájdalom vagyis van közte szünet.
Nekem is alacsony vérnyomásom volt végig, többször elájultam a buszon vagy ha fel kellett állnom (szerintem neked is ez lehet) de szülés közben egyáltalán nem jött ez elő semmi ájulás nem környékezett csak sodortak az események magukkal. Szerintem inkább akkor császároznak ha már nagyon régóta elhúzódik a vajúdás és az anyuka teljesen kimerül (leszámítva persze azt az esetet amikor esik a szívhangja a babának vagy vmi baj van vele mert akkor nem várnak semeddig) de azért az egy jó pár óra.
Ugyan nem nekem volt ilyen problémám, hanem egy kismamának, akivel egy szobában voltam. amikor behoztás a szobába úgy nézett ki, amint aki halni készül, fehér volt,. mint a fal, és borzasztó gyenge, úgy pakolták át a másik ágyra. Másnap kapott vért is, annyira rosszak lettek a vérerdeményei. Ő is többször is hányt, nagyon sajnáltam szegényt. :)
De ettől függetlenül természetes úton született a babája, ráadásul úgy, hogy előtte volt egy császárja ikrek miatt...
Úgyhogy ettől meg tudta szülni, max a doki is besegít...nekem is segített kinyomni a lányomat úgy, hogy belekönyökölt a hasamba, mert nagyon nagy baba volt, nem boldogultam egyedül, de nem volt semmit gond belőle, úgyhogy ne aggódj, ha nem megy segítenek....
Először is azt tudnod kell, hogy a kisfiadnak segítened KELL megszületni, mert mindkettőtök élete múlhat a dolgon. Lehet hogy most azt gondolod, hogy nem fogod tudni végigcsinálni, de menni fog, ne aggódj.
A hányás természetes, nálam volt remegés a fájdalom miatt, és szédülés, majdnem ájulás (ezen mondjuk lehet segíteni, ha rendesen veszi az ember a levegőt)
Ha nincs ereje az anyukának kinyomni a babát, segíteni fognak, vagy vákuummal, vagy belekönyökölnek, vagy megcsászározzák, ha gond van.
Viszel be elég vitamint a szervezetedbe? Sétálsz eleget? Nem szabadna hogy így érezd magad.
Az az igazság,hogy vitamint csak étkezéssel viszek be,mert nem szedek terhes vitamint.Tudom,kellene,de sajnos nem tudok egyszerre 2 gyógyszer kiváltani,sajnos a vitaminra már nem jut pénz.Havonta kell vennem Magnerotot mert keményedek és görcsölgetek,és csak az havi 4600 ft,meg vaskészítményt is szednem kell(vérszegény vagyok),ami szintén 3000ft,tehát csak a gyógyszereim 7600 ft,és sajnos már nem jut a Gravidára is,ami még plusz 3000 ft lenne.A terhességem elején szedtem,de már vagy 2 hónapja nem szedem.Eszek gyümölcsöt,almát,narancsot,banánt,mikor mire van pénz.És nekem a keményedésekre a Magnerotot muszáj megvennem,mert az sokkal fontosabb mint a vitamin.
Persze azzal tisztában vagyok,hogy segítenem kell a kisfiamnak,és nem is áll szándékomban őt cserben hagyni!!Sétálni sajnos nekem nem nagyon szabad,mert az orvos a keményedések miatt nagyon sok pihenésre intett,de még így is sokszor megszegem,volt is már olyan,hogy alig bírta hazajönni a boltból annyira bekeményedtem a sétától és szinte ki sem tudtam egyenesedni.Pedig jó lenne sokat mozogni,mert gondolom akkor jobban is érezném magam,de sajnos nem nagyon lehet,és nem is nagyon tudok,mert rögtön bekeményedik a hasam :(
ên 19 òràt vajùdtam,kèpzelheted mennyire èreztem "jòl" magam. Az utolsò 1 òràban màr sìrtam,h szedjèk ki belőlem a gyereket mert meghalok màr a fàjdalomtòl. mègis sikerült megszülnöm a fiamat mindenfèle segìtsèg,fàjdalomcsillapìtò nèlkül. Visszagondolva a mai napig nem èrtem honnan volt annyi erőm mèg a vègère. De tùl èlrem,sikerült ès nagyon büszke voltam magamra h megcsinàltam.
Ne paràzz ilyeneken,minden szülès màs ès màs. ;) Èn is rettegtem tőle, ha mensiztem annyira vègem volt h mindig àgynak estem. Sokan mondtàk is h ha ettől ilyen rosszul tudok lenni,mi lesz velem ha majd szülök. Ès volt meglepödés rendesen h milyen jòl bìrtam,az utolsò 1-2 òrát leszàmìtva :-)
Kitartàs és ne gondolj ilyen hülyesègekre! Igenis bìrni fogod,a babàd legyen a szemed előtt,akàrmennyire is fàj,minden egyes fàjdalommal közelebb kerülsz ahhoz,h a karodban tartsd! :-)
Nagyon szépen köszönöm neked kedves utolsó a bíztatást!! :)
Hát nekem is minden egyes mensinél olyan görcseim voltak,hogy kapartam a falat és most nem túlzok.A nospa nagyon jó barátom volt meg az algoflex-m.Olyankor szó szerint sem ülni,sem állni sem feküdni nem volt jó,a suliból mindig haza kellett kéretzkednem mert nem tudtam ülni és odafigyelni,csak görnyedtem össze a fájdalomtól!!Mindig meleg sót tettem a méhemre,hogy enyhüljön a fájdalom.Valahogy így tudom elképzelni a szülést is.Persze a mensis fájdalmat alig tudtam elviselni,alig vártam mindig,hogy hasson a gyógyszer..lehet,hogy a szülési fájdalom még ettől is sokkal rosszabb lesz,de abban bízom,hogy még is lesz erőm a szüléshez,hogy a testem adni fogja nekem az energiát.Érdekes,hogy amikor az ember szül és majd meghal a fájdalomtól akkor is jön valahonnan annyi energia,hogy sikerüljön megszülni,míg pl egy menzesz görcsnél majd felfordulunk :D Meg persze ennek a fájdalomnak legalább van is értelme,és biztos ezért is tudunk kitartani a végtelenségig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!