Terheléses cukorvizsgálatnál mit vizsgalnak meg meg?
Az inzulintermelést vizsgálják, hogy rendben működik-e, más vizsgálat nincs vele egybekötve.
Úgy zajlik, hogy elmész éhgyomorra, vesznek vért, megiszol 75g cukrot vízben feloldva, ehhez vihetsz magaddal citromlevet, vagy citromot, hogy "finomabb legyen", irtó sűrű limonádé lesz belőle. (Arra kérdezz rá, hogy a cukrot Neked kell-e vinni, vagy adják, nálunk nekem kellett megvenni gyógyszertárban).
Aztán üldögélsz két óra hosszat, és ismét van egy vérvétel. Ennyi.
Ja és kérdezz rá, hogy kell-e egy előző napi csak éhohmi vércukorszint érték. Nekem ugyanis nem voltak hajlandóak megcsinálni a vizsgálatot, mivel közölték, hogy ha már az éhohmi érték is túl magas, és cukorbetegségre utal, akkor nem végezhetik el a vizsgálatot. Emiatt nekem csak egy sima vérvétel volt első nap, és másnap mennem kellett újra a két órás macerára...
Amúgy azt mondták, hogy egy héten belüli értéket elfogadnak.
Es vizeletet kell vinni?
Azt vizsgalnak ott?
Ha igen vervetelek elott vagy utan?
Nem, nem vizsgálnak akkor vizeletet.
Ha nincs semmi gond a terhességgel, akkor minden trimeszterben egyszer van teljes vérkép és vizelet vizsgálat, de a vércukorvizsgálat ezektől független. (Ha gond van a terhességgel, akkor persze gyakoribb lehet bármi, de az már egyéni)
Szia.
Én kedden voltam terheléses vércukron,és nekem a védőnő a beutalón kért több mindent is.Szerintem a vércukorral egybe kötött általános vérképet is csináltatott,meg nekem vinnem kellett vizeletet is,meg adott beutalót vércsoport ellenőrzésre is.Úgyhogy úgy volt vele a védőnő,hogy ha már úgy is vesznek vért,akkor megnézet mindent ami fontos.Sajnos eredményt még nem tudok,mert a védőnőm kapja meg,hozzá pedig csak holnaphoz egy hétre megyek.Majd a vércsoport ellenőrzésről kapom meg én az eredményt,majd pénteken megyek megkérdezni,hogy megérkezett-e már a leletem.
26+5 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!