Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más kismama is elkezdett...

Más kismama is elkezdett rettegni a terhesség vége felé?

Figyelt kérdés

Én pl tegnap óta attól rettegek,hogy majd szüléskor valami gáz lesz.Eddig minden rendben volt,velem is meg a baba körül is,Múlthét szombaton voltunk 4D-n,mindent rendben talált a szonográfus,egészséges a kisfiam..még is tegnap óta attól rettegek,hogy majd szülésnél rátekeredik a köldökzsinór a nyakára és mire megszülöm megfullad :( Olyan hihetetlen nekem,hogy minden rendben zajlik a várandósságom körül,a baba méretei tökéletesek,sehol egy rendellenesség,velem is minden rendben van,és nem akarom elhinni,hogy ennyire szerencsés lennék,hogy sehol semmi?!És attól félek,hogy mivel egész idő alatt minden rendben volt/van,akkor majd a finisben üt be a baj!!Tiszta hülye vagyok.Hogyan tudnám ezt kiverni a fejemből és megnyugtatni magam,hogy nem lesz semmi baj szüléskor sem,és nem fog megfulladni a babám??

Egy 26+4 hetes kismama.

2013. febr. 2. 10:52
 1/7 A kérdező kommentje:
Meg a másik félelmem,hogy majd szülés után elvérzek,hogy nem jól válik le a placenta a méhfalról és elvérzek a szülőágyon :( Tiszta hülye vagyok.
2013. febr. 2. 10:54
 2/7 anonim ***** válasza:

nem szabad ennyit agyalni,mert meg fogsz bolondulni a szülésig.

az orvosok is azon vannak,hogy vigyázzanak rátok. addig lesz még min. 2 U.h. is,és ha problémát látnak akkor ugysem engedik,hogy simán szülj.

a legjobb az lenne ha megbeszélnéd az orvosaddal a félelmeidet

2013. febr. 2. 11:00
 3/7 A kérdező kommentje:
Még azért annyira nem tartok ott,hogy erre rá legyek görcsölve!!Csak azért tartom furának,mert nekem az életemben eddig semmi nem jött össze simán és elsőre.És olyan fura,hogy a terhességemben meg nincs semmi bökkenő,ami persze jó,mert nem szeretném,hogy legyen,csak attól félek,hogy ez a ,,túlzott,, szerencse majd visszaüt a végén,amikor már csak egy karnyújtásnyira leszek a kisfiamtól :( Fogadott dokim nincs,úgyhogy max csak a védőnővel tudom megbeszélni.Hát ha egy hét múlva is ezen fog járni az agyam és érzem,hogy kezdek besokallni,akkor mindenképpen megbeszélem ezt a védőnővel,11.én úgy is mennem kell hozzá.
2013. febr. 2. 11:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyesmi dolgok járnak a fejemben. A második dolog, amitől tartasz, hogy nem jól válik le a lepény, velem sajnos megtörtént a második szülésemnél. De akkor azokban a percekben nem is tudtam, hogy mekkora baj lehet belőle, mert nem pánikoltak az orvosok, én meg ki voltam fáradva. Látod, itt vagyok, még mindig élek:D

Nos a fulladáshoz azért nem tudok hozzászólni, mert egyik lányomnál sem volt rátekeredve a zsinór a kis nyakukra:) De hidd el, nagyon figyelni fognak rád az orvosok. Nekem mindkét szülésnél végig nézték a szívhangot, ha esett volna a szívhang, akkor egyből vittek volna császározni (tehát nem lett volna ideje meghalni a babának)

A másik pedig az, hogy a 36. hét körül van uh, amin észre veszik, ha rajt van a picin a zsinór, és a terhesség végén már nem nagyon tudja magára tekerni:)

Gondolj szép dolgokra, nem lesz gond ne aggódj:)

Kétlányos 26hkm.

2013. febr. 2. 11:11
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves utolsó a nyugtató szavakat :)

Nem is értem magam komolyan,mert eddig ilyen dolgok meg sem fordultak a fejembe,csak tegnap így jött a semmiből,és ezen gondolkodom.Ráadásul a párom ma reggelre azt álmodta,hogy meghalt a pocimban a kisfiúnk,és így meg nem is merem vele megbeszélni ezeket a ,,félelmeimet,, mert akkor csak mégjobban pánikba esik,már így is az álma után reggel ébredés után ment a hasa.Ezért is írtam inkább ide.

2013. febr. 2. 11:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem minden kismamának megfordulnak ilyenek a fejében,de nem szabad hagyni eluralkodjon rajtad a félelem!Próbáld lefoglalni magad.Én már ennyi idős terhesen elkezdtem vásárolgatni a picurnak,lassan rakosgattam össze a babakelengyét.Tervezgettük a párommal a babaszobát,tehát igyekeztem pozitív dolgokra koncentrálni.Nem mondom,hogy néha nem ötlött az agyamba valami butaság,de igyekeztem minél előbb elfelejteni és megint a szép dolgokra koncentrálni.

Hidd el,a babádnak nem lesz semmi baja,hiszen a szülés alatt végig nagyon fognak figyelni rátok,hogy minden rendben menjen és ha netán adódna valami gond,a doki tudni fogja,hogy mit kell csinálni!

Ne hagyd,hogy az ilyen rossz gondolatok beárnyékolják a várandósságodat,mert ez a 9 hónap nagyon gyorsan elmúlik és minden egyes percét ki kell évezni!

2013. febr. 2. 11:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia! Ne aggodj, PONT ilyeneken agyalok en is, es PONT azert amiert te is, hogy ez igy "tul szep"...de ahogy elkezdenékk belemelyedni a dolgokba inkabb csinalok gyorsan valamit amire oda kell figyelni, mert ha neadjisten tenlyeg tortenik valami akkor tok mindegy hogy en mennyire parazok, nem tudok mit csinalni, a baj attol nem fog kevesbe megtortenni.

En inkabb egyik este kigondoltam hogy ha gond lesz hogyan fogom az eletemet tovabb csinalni, hogy hogyan fogom magam ezen tultenni, es egy kicsit megnyugodtam. Mert ha meg minden rendben lesz, akkor meg jobb lesz az erzes, mert legbelul nem arra keszultel hogy meglesz a baba...erted.

(Bocsanatot kerek mindenkitol hogy ilyen morbid dolgokat irok, tenyleg nem akarok senkit ijesztgetni, csak a kerdesre reagaltam. meg egyszer bocs)

2013. febr. 2. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!