Az egyik kérdés válaszában, azt olvastam, hogy már téli szalámit sem lehet enni terhesen? Ez igaz? De akkor mit lehet?
baromság! egyél bármit, amit kívánsz.
persze sok zöldség, gyümölcs, bla-bla-bla....
:)
Szia!
engem egy ilyen kérdésre azért is lepontoztak, hogy a tojást lehet tükörtojásként vagy rántottaként is enni, ha valaki nagyon kívánja :) De én úgy vagyok vele, hogy az ésszerűség határain belül mindenből lehet enni vagy csipegetni, ha megkívánja a kismami. Én ettem májat , kenőmájast , tojásrántottát, tejszínt , sütit, pudingot.... a tatárbifszteken már elgondolkoznék, de ha épp ez lenne az a kaja, amiért elepedek, egy kis adag belefér...
Csak azt nem tudom, hogy a sok műlötty meg a kóla a kismamik kezében az nem lehet káros? :S
Kolbász, szalonna, érlelt (téli) szalámi=nyers hús.
Majonéz, tiramisu=nyers tojás
Ha lehet, ezekből keveset, vagy semmit, a fertőzések miatt. Ha toxoplazma-negatív vagy, akkor meg tényleg semmit, főleg az első 3 hónapban.
Igen: erjesztik, füstölik, szárítják. De nem főzik meg, nem sütik meg. Ergo nyers: sületlen, fővetlen. Akkor is, ha tartósított.
Nem a gyári majonézre gondolok, hanem a házira, amit tojásból készítenek. Na, abban aztán nem tojáspor van...
Hülyeség, ezzel egyet értek. Sajtot csak a penészest nem ajánlják, majonézből a házit mert nyers tojás van benne (Globust és társait lehet enni), májkrémet én rengeteget ettem mert kívántam, de abban a máj elég kevés és amúgy a májat azért nem ajánlják mert magas az A vitamin tartalma ami ha sokat viszel be káros. Kovászos uborkát sem hallottam hogy nem lehet enni, én azt is ettem.
Amit kerülj: nyers hús, nyers tojás de ez is leginkább a szalmonella miatt veszélyes hisz van aki terhesen is eszik lágytojást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!