Ki hogyan volt ezzel? Lent.
35. hetes kismama vagyok,kislányt várunk.Egy hónapom van a kiírt ideig,már eléggé "ráparáztam" a szülésre.Milyen "előjelei" jelentkezhetnek már most annak,hogy következik a szülés?Ti mit éreztetek így,ennyi idősen?Váladékozás,haskeményedés,görcsök,fájások stb.
Például,nekem van olyan 2-3 napja,hogy elkezd belőlem folyni vmi víz-szerű akármi...De az még ugye nem lehet a magzatvíz,hiszen az csak közvetlenül előtte léphet fel-úgy tudtam.Minden olyan zavaros,és kicsit(?) félek.
Kérlek,akik már már atestetek ezen,világosítsatok föl!
Szerintem is keresd fel a dokidat, hogy mi lehet az a folyás. Nekem a vizelet csordogál ki mindig pisilés után, de csak pár csepp. Nem tudom miért van, mert napközben amikor mozgolódik, és érzem, hogy rugdossa a hójagomat, akkor sem jön semmi. A haskeményedés, és a görcsök meg ebben az időben meg normálisnak mondható, persze ha nem nagyon gögrcsölsz, mert azt is mondani kell a dokinak.
Én már a 38. hétben vagyok és egyre több keményedésem, és joslóm van. Előfordul, hogy kiegyenesedni alig bírok, aztán hirtelen elmúlik. Pedig egy hete még teljesen zárt voltam, és mindent rendben talált a doki.
De, lehet a magzatvíz, szivároghat, el is folyhat, de ezt sem te, sem mi a gép előtt nem tudjuk megállapítani. ha vízszerű és nincsen sem színe sem szaga, akkor előfordulhat hogy szivárog a magzatvized. Szóval ha a legkisebb gyanú is feltámad benned, hogy az a valami a bugyidon nem vizelettartási problémák miatt elcsöppenő pisi (gyakori az uccsó hetekben a hólyagra nehezedő súly miatt) akkor sürgősen beszélj az orvosoddal, szülésznőddel, ő tudni fogja mi a teendő.
28 hetes + 21 hós
Szia! Én is 35 hetes vagyok és kisfiút várok. Én is kicsit félek már, mivel nekem is hasonlóak a tüneteim. A medencém, a combtövem (begörcsöl), a derekam fáj. A hasam alja is tegnap este egy fél órán keresztül fájt, nem tudom, hogy azért mert helyezkedett e, vagy mert görcsölök.
A váladékozás: nekem is van! Pl olyankor ha ülök és egy picit megmozdulok, vagy felkelek...stb. Nem pisi! Legalábbis nekem. Olyan érzés, mint amikor megvan, betétet használsz és érzed hogy folyik a vér.
Tegnap megkérdeztem a védőnőmet, hogy mi lehet ez? Ő rögtön a nyákdugóm felől érdeklődött, mármint hogy meg van e még.
Na mármost én itt is úgy olvastam, hogy az barnás, de védőnőm szerint átlátszó, vagy fehéres tenyér közepén elférő nyálkás folyadék. Na nekem ilyesmik is távoznak. Tehát már tényleg nem tudom.:S
Gondolom, hogy egyről beszélünk, mert nekem is legtöbbször víz szerű, színtelen, szagtalan valami távozik. De ha a védőnőm se mondott semmi rémisztőt...?!
Annyi volt, hogy készülődjek, mert ezek előjelek, hogy készülődik a picim is. De ez nem probléma! Meg hogy pihizzek sokat! Ennyi.
Remélem minden rendben lesz, ja meg a magzatvíz úgy tudom nem tud napokig szivárogni..., ha valami ott eltávozott volna ami tartja, akkor már szerintem rég szülnék én is.
Sok sikert, erőt és egészséget kívánok! Könnyű szülést!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!