Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem lehet terhesen...

Miért nem lehet terhesen májat enni? Mit okoz a sok A-vitamin?

Figyelt kérdés
Annyit tudok hogy az A-vitamin tartalma miatt. De mi van ha sok A-vitamint eszek? Tegnap és ma nem vettem be az A-vitaminos terhesvitamint pont ezért. De még mindig nem tudom az okát, hogy miért mondja mindenki nekem hogy ne egyek májat. Most ettem először 10 hetesen, gondolom ettől még nem lesz semmi baja a babának.
2013. jan. 31. 12:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Amit belinkelt valaki a Roaccutanrol az nem teljesen igaz arra ha majat eszel! Azret nem szabad majat enni mert az A vitamin a kotoszovetben raktarozodik(mivel zsirban oldodo vitamin (tuladagolva toxikus) es a baban fejlodesi rendelenesegeket okozhat fokent vegtaghianyt. Egy adag majban egy embernek szukseges A vitaminbol kb egy havi adag van ugyhogy ha eszel akkor havonta egyszer attol nem lesz semmi baj. Szerintem Googlezd ki ,hogy mit nem szabad enni terheseg alatt mert van meg egy par tilto listas etel ami bizony arthat!!
2013. jan. 31. 14:56
 12/13 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudom káros e vagy se! Én azt hittem hogy vas van benne így lehet fogyasztani! amúgy meg kórházba kerültem és a szülészeten a májpörkölt volt az ebéd és azt adták a terhes nőknek szóval annyira nem lehet káros?!
2013. jan. 31. 15:42
 13/13 Lues ***** válasza:
51%
Komolyan mondom, hogy én ezt már nem értem! Mióta kisbabát várok csak azt hallom, hogy mit lehet meg mit nem lehet enni. Persze abból amit nem lehet, abból aztán van lista. Ne együnk tojást, kolbászt, májat... De szedjük a vitaminokat. Lehet, hogy én látom rosszul (én is mindent megteszek, hogy egészséges babám szülessen), de anno 50 évvel ezelőtt nem foglalkoztak vele, hogy mit lehet meg mit nem. Ették, ami jól esett nekik és ők nem ismerték a mesterséges vitaminokat.
2013. jan. 31. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!