Terhesség alatti csíkok? Mit lehet velük csinálni?
Utólag már nem sok mindent (max. lézeres kezelés majd a szülés után). Ellene viszont nagyon sokat lehet tenni! A 4. hónaptól kezdve napi kétszer zsíros (akár bőrfeszesítő) testápolóval kell kenni! Ezt azok kedvéért írtam, akik még megúszhatják. Nekem 5 szülés után is stria-mentes a hasam, mert folymatosan kentem minden terhességnél.
2013. jan. 30. 20:18
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Kicsit bosszant is mert eddig én is kentem különösen figyeltem rá nem volt nagy pocakom de egy hét alatt sőt inkább pár nap alatt hatalmasat nőtt! Zsíros testápolóval kenegettem reggel este! És nem a csík zavar mert nem csak az ahol elszaladt a bőröm fáj ezzel mit tudnék csinálni? Most is rendszeresen kenem csak hogy van e valami más vagy maradjak a testápolónál?
Hiába kened végig és a mihelyst megtudtam h terhes vagyok végig kentem nagyon alaposan és mégis most jött ki 34 hetesen...ez genetika aki hajlamos rá úgyis kijön meg függ a pocak méretétől is...nekem is hatalmasra megnőtt nem bírta a bőröm és kész...sajnos ez ezzel jár...am én Eucerines testápolóval kenem de nem fáj...kérdezz rá patikába mit tudnak ajánlani...ott biztos tudnak segíteni :)
37hkm
2013. jan. 30. 21:30
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Ez eszembe se jutott hogy a patikában érdeklődjek:-)
Kedves első!
Ez genetika! Én is minden nap kentem jó zsíros krémmel a bőröm. Azt hittem, hogy legalább a hasamon megúszom (mert a terhesség előtt már amúgy is volt máshol) de nem. Egyik napról a másikra jött a sok sok csík, amik ma már a bordáimig is elértek. Most is kenegetem de hiába! És még van 2 hetem. :( Tulajdonképp nem a csúfsága miatt aggódok én sem, hanem azért mert rettentően fáj és viszket. Bármivel kenem akkor sem javul.
Viszont 1 jóhír azoknak akiknek van! Nekem az egész combom teli volt régen, semmit nem csináltam és kb 2 év alatt eltűnt! Épp, hogy látszik egy nagyon kicsi és az is fehér! :D
2013. jan. 30. 23:19
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi kedves utolsó! Legalább nem vagyok egyedül akinek viszket ég és fáj is! Remélem nekem is elhalványul majd!
Első vagyok. Azért nem gondolom, hogy ez genetika (és ezért is figyeltem erre kínosan minden terhességemnél), mert lány koromban minden hízásnál és fogyásnál repedt a bőröm, és lettek csíkjaim. Pont ezért kenegettem terhesség alatt, talán túlzottan is, és úgy gondolom, ezért úsztam meg! Mindenesetre nagyon sajnálom, hogy van, akinél ez nem válik be, főleg, hogy fájdalmat is okoz. Kedves kérdező, a nővérem bőrgyógyász, ha gondolod, megkérdezem, mit tegyél a friss repedésekkel! És bocsi, ha úgy tűnt, nagyon okosnak gondolom magam a támában...
2013. jan. 31. 08:13
első!
a hiúságoddal más lelkébe tiporsz,nem veszed észre?
örülj neki,hogy 5 gyerek után sem vagy csíkos,de hidd el h lehet genetika is a háttérbe
Egyébként a kérdező leírta h az elejétől kezdve kente magát,de ez mostanra már kevés lett.tudod az utolsó pár hétbe nő igazán a baba és van olyan nő akinek a bőre ezt már nem bírja.Te biztos napi fél liter testápolót kentél a hasadra,mert szent meggyőződésed h genetika nem lehet.
És még mielőtt:nekem is vannak csíkjaim,de szerencsére nem fáj,kenem én is,de ez van,nem bírja a bőrőm.
Egyébként nem lehet h nálad arról van szó h tiniként túlsúlyos voltál,akkor már a hasfalad úgymond beedződött ezekre a nyúlásokra és ezért nem csíkosodtál ki a hasadon?hm?erre nem gondoltál még?
2013. jan. 31. 08:52
Hát, elnézést kérek, nem érzem úgy, hogy más lelkébe tiportam volna, és szerintem a kérdező sem érezte így. Azoknak szerettem volna "segíteni" (persze csak idézőjelben), akik azért olvassák el a kérdést, mert szeretnék megelőzni a bajt. És nem, nem voltam túlsúlyos tiniként, 2-3 kilós hízástól is csíkos lettem, a terhesség alatt viszont 18 kilós hízástól sem lettem csíkos. Elnézést, ha rosszul gondoltam, hogy ez a rendszeres kenéstől volt másképpen. Senkit nem akartam megbántani, és egyáltalán nem vagyok hiú, csupán próbálok vigyázni a kinézetemre, mint ahogy ti is.
2013. jan. 31. 12:51
Biztos segít a kenegetés is az biztos mert nem hiába kenjük de ebbe nagyon közrejátszik az h mennyire vagy rá hajlamos...mekkorára nő a pocak az utolsó időkben...volt olyan ismerősöm aki soha semmit nem kent rá és gyönyörű maradt a bőre és ott vagyok én is kenegettem és mégis kijött...sajnos ez van ezen kár összeveszni mindenkinek mások a génállományai... lehet ha én se kenem még ennél is rondábban kijött volna így annyira még nem mondanám vészesnek de még nekem is van pár hetem...
2013. jan. 31. 12:54
Kapcsolódó kérdések: