Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi diabéteszt állapíto...

Terhességi diabéteszt állapítottak meg nálam.34. hetes vagyok. Néha felszalad a cukrom, pedig nem eszem semmi olyat. Néha már bepánikolok, h lesz vmi baja a Picikémnek. Ez csak múlthét kedd óta van. Ti mit tapasztaltatok a terhességi diabétesz alatt?

Figyelt kérdés
Előtte normál értékeket mértem.5,7-6,3. Tegnap este is 6,2 volt amit mértem.

2013. jan. 30. 11:59
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Eddig rozsoscipót ettem attól jó volt a cukrom. De vmiért nem volt a boltban.
2013. jan. 30. 12:24
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
A rozscipó sem az igazi általában, mert azokban is nagyrészt sima liszt van.
2013. jan. 30. 12:28
 13/19 anonim ***** válasza:
Figyelj, en penteken voltam reggelizos 1 ora mulva vertevos cukormeresen, 8 hetes terhesen, mert sajnos alapbol Ir-es vagyok, es nagyon kell figyelni a cukorra. Egy nyamvadt Konspitzt ettem es 9,2 lett tole a cukrom egy ora mulva. A dokim es en is padlot fogtunk, de en mar elkonyveltem az inzulint magamnak, mert ha jovo heten nem sikerul egy normalis erteket produkalnom az ismetlesen, akkor mar raknak is az inzulinra. Pedig latod, en is csak ilyen teljes kiorlesu vackokat eszem, kivancsi vagyok mi lett volna a feherlisztes cucc eseteben. Kitartas, neked mindjart vege, en meg folyamatosan azon parazok, hogy uristen mi lesz meg itt. Terhesseg elott is egyik pillanatrol a masikra leromlott a cukrom, de annyira, hogy nem is ertem hogy nem nyilvanitottak eddig cukorbetegge. Ugyhogy most fo a fejem rendesen :s
2013. jan. 30. 13:13
 14/19 A kérdező kommentje:
Én most csak levest ettem és 7.9 lett.
2013. jan. 30. 14:18
 15/19 anonim ***** válasza:
két órával a leves után lett ennyi?
2013. jan. 30. 14:42
 16/19 frászkarikaborsó ***** válasza:

Kaja után EGY órával kell mérni, nem kettő! A kettő óra csak a cukros lötyis vizsgálatra vonatkozik.. Én inzulinos terhes cukros voltam szigorú napirenddel, tudom miről beszélek...

Ha kaja után egy órával mérsz 7-7,5 között, az azt jelenti hogy illene szigorítani a diétádon, de igazából ez még nem az a kategória amitől pánikolni kell. 7,5 felett viszont már fokozottan oda kell rá figyelni.

Írd hogy mikor mit eszel és mit mérsz, és amikor magasat mérsz, gondolkozz el rajta hogy mi okozhatta... kenyérnél pl. tipikus hogy ha valaki nem 100% teljes kiőrlésűt eszik, hanem olyat aminek csak a fele teljes kiőrlésű és a másik fele meg sima liszt, az emelhet. A szénhidrátcsökkentett vackok is emeltek nekem. De tök változó, ki kell tapasztalni.

Nekem sokat segített az is hogy a reggelit levittük 20 gramm szénhidrátra, ezzel még 2-3 hetet kihúztam hogy ne kelljen inzulint adni (utána már kellett sajnos, a diabétesz a terhesség előrehaladtával rosszabbodik..)

Ha van kérdésed keress meg nyugodtan, szívesen segítek. Tényleg nagyon tapasztalt vagyok, és a referenciám egy tök egészséges 3 hónapos fiúcska, aki úgy született hogy semmi baj nem volt a vércukrával és a lepényem is gyönyörű egészséges lett :)

2013. jan. 30. 14:49
 17/19 frászkarikaborsó ***** válasza:

A 13. válaszolónak üzenem hogy a kornspitz sem jó mert az is csak részben teljes kiőrlésű. A ceresnek van egy teljes kiőrlésű tönkölybúzakenyere (csomagolt, szeletelt, sárgás színű), az jó, azt lehet enni. És a reggelit vidd le te is 20 grammra, amit elvettél belőle azt inkább csapd hozzá a tízóraihoz-ebédhez, ezzel tovább lehet húzni inzulin nélkül...

Az inzulin sem gáz egyébként, jobb mint amire az ember számít, csak hát onnantól kezdve percre pontosan kell élni. Reggel 6:30-kor keltem, cukrot mértem, beadtam az inzulint. 7-kor ettem. 8-kor cukrot mértem. 9:30-kor tízórai, 12:00-kor mérés, inzulin adás. 12:15-kor ebéd, 13:15-kor mérés. És így tovább. Hétvégén is. Remek volt.. a kedvencem az volt hogy nekem hajnali 3-kor is fel kellett kelnem mérni. Minden nap... De az eredményért megérte :)

2013. jan. 30. 14:52
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy merülőben van az elem a mérődben és ezért rosszul mér?
2013. jan. 31. 09:18
 19/19 A kérdező kommentje:
4,0 lett a cukrom a kontrolon. :-)
2013. jan. 31. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!