Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ventolin Evohaler-t lehet...

Ventolin Evohaler-t lehet használni terhesen?

Figyelt kérdés

Védőnő mondta h Ventolint nyugodtan használhatom, nem tudom nem ismerem,hogy csak ez az egy fajta ventolin van a ventolin evohaler? Még ezt soha nem használtam csak az alvesco-t. De még terhesség előtt az orvos azt mondta max. heti 2 szer fújhatok a ventolinból. Olvastam,hogy sok mindenkinél van erős szívdobogás érzet tőle,én ettől nagyon félek, ez igaz?

Már egy hónapja nem kellett fújnom (mert enyhén vagyok asztmás)De az utóbbi napokban egyre inkább érzem,hogy nagyon kellene,csak eddig nem mertem még.

2013. jan. 29. 13:27
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Én nem merném!!!Szteroid!Amúgy benne van a betegtájékoztatóban,hogy orvossal kell egyeztetni,a védőnő nem orvos!Szerintem menj el orvoshoz és pontos vizsgálat után mondjon véleményt!
2013. jan. 29. 14:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Ezt a pulmonológussal beszéld meg, ne a védőnőre hallgass.
2013. jan. 29. 15:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is asztmás vagyok, a nőgyógyászom és a pulmonológusom is azt mondta, hogy nyugodtan használhatom a terhesség alatt végig.

Lokális hatású gyógyszer, tehát a tüdőben hat, nem jut el a babához.

2013. jan. 29. 17:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A Ventolin nem szteroid!!! És sokan használják terhesen! Salbutamol a hatóanyaga, az ugyanilyen hatóanyagú tablettát görcsökre is szokták felírni terhesség alatt! Aki nem ismeri ezt a gyógyszert, az miért kelt pánikot?
2013. jan. 29. 19:48
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2013. jan. 30. 21:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a pulmonológus, hogy lehet használni. Hála égnek elég ritkán kell. Ezen kívül Relvar Elliptat használok, amit naponta kéne de azt is sokkal ritkábban használom viszont erre is azt mondta a doktornő, hogy lehet használni egyedül csak a tablettát nem javasolta ami a Montelukast de azt amúgy sem szedtem már terhesség előtt sem.
2022. máj. 9. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!