Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az orvosok honnan számolják a...

Az orvosok honnan számolják a terhességi heteket? Mensi, vagy uh alapján? Akkor most 5 hetes, vagy 7 hetes vagyok? Van miért aggódnom?

Figyelt kérdés
Utolsó mensim december 6! Jan. 7-én halvány pozitív teszt! 14-én a baba még nem látszott,csak 9mm-es méhnyálka!22-én 5 mm-es petezsák! 23-án 10 mm-es petezsák,szívműködés egyértelműen nem igazolható! 28-án tegnap 9x5 mm-es petezsák,szívműködés nem látszik,azt mondta az orvos,hogy 5 hetes terhes vagyok az adatok alapján! Én vagyok 5 hetes terhes,vagy a baba 5 hetes? Mert ha a baba 5 hetes,akkor jó,mert 4 hetesen is látszott a petezsák,de ha én vagyok 5 hetes terhes,akkor már 4 hetes terhesen is látszott a hasi uh-on a petezsák? Ez lehetetlen!
2013. jan. 29. 10:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Magándokit nem próbáltál?Lehet még nem lenne késő ha kapnál Duphastont vagy utrogestant!Sztks doki nekem sem írta fel egyiket sem, és elis ment a baba miatta :(
2013. jan. 29. 12:58
 12/20 A kérdező kommentje:
Utolsó,azt megtanultam,hogy ha ennek az egésznek vége,akkor keresek egy nagyon jó magán orvost! Nem érdekel semmi más,csak hogy rendesen foglalkozzon velem,és a babával! Sztk-ban voltam,ott nagyon semmibe vettek,után amentem el az ambulanciára,ott nagyon rendes orvosok voltak,mármint emberségesen közöltek mindent! Az bosszant,hogy már több mint egy hete ugyanakkora a petezsák,a baba pedig nem fejlődik benne,szóval innentől már szerintem felesleges magánorvoshoz fordulni! :( Akkor voltam nagy barom,amikor nem kerestem egy jó orvost! De annyian voltak sztk.-ban meg ambulancián ismerősök,akiknél semmi probléma nem volt,hogy azt hittem nekem is jó lesz! :( Meg nem is gondoltuk,hogy lehet bármi probléma! :(
2013. jan. 30. 08:41
 13/20 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg, hogy nem adok érdemi választ, de nagyon drukkolok!

Remélem a baljós jelek ellenére is minden rendben lesz!

Kitartás!

2013. jan. 30. 20:29
 14/20 anonim ***** válasza:
Szia!Mi történ azóta veled?Nőtt a picur?Remélem minden rendben van!
2013. febr. 7. 11:02
 15/20 A kérdező kommentje:
Hétfőn mentem vissza dokihoz,és kiderült,hogy elvetéltem,de sajnos nem teljesen,ezért még aznap meg kellett műteni! :( Teljesen kipucolták a méhem! :( 11-re már fent voltam a szobában,jöttek vért venni,vércsoport meghatározás... stb. ... aztán egy negyed órás műtét lett volna,és du. már jöhettem is volna haza! DE!!! Amilyen szerencsétlen vagyok,túlaltattak,fél 3-kor vittek le a műtőbe,és 4-kor ébresztettek csak fel,de nem a saját szobámban,hanem az örzőben gépre kötve,mert a túlaltatás miatt meg kellett figyelniük! Újjamon csipesz,kezemen vérnyomásmérő,3 madzag miatt alig bírtam mozogni! Felülni sem volt szabad,és közölték,hogy nem mehetek haza aznap a túlaltatás miatt! :( Hát marha jó volt! :( Erre ha ez még nem lett volna elég,másnap közölték,hogy még mindig nem mehetek haza,mert az első adag altatót nem vénába kaptam,mert mellé szúrták a kanült,vagy mi az,és így az egész alkarom lila foltos,és gyulladás veszélyes,ezért még egy napot bent kellene maradni! Hát kikönyörögtem,hogy saját felelősségre haza jöhessek,mert nagyon rossz volt ott bent,ráadásul a szülészeten voltam az egyik szobában,és egy csomó kis újszülött volt ott az anyukával,akik sírtak,és olyan borzasztó volt hallgatni,miután én elveszítettem a babámat! :( De amúgy tüneményesek voltak,meg nagyon édes kis hangjuk volt,csak rossz volt! :( Szóval kedden jöttem ki a kórházból,a kezem még mindig lila,sárga,zöld,meg kék,fel van püffedve,meg dagadva picit,és fáj is,de amúgy testileg teljesen jól vagyok! Lelkileg viszont össze törtem nagyon! :( De most arra kell koncentrálnom,hogy minél hamarabb helyre álljak lelkileg is,mert előre kell nézni,és mivel ez egy lassan gyógyuló belső seb,így 6 hétig sem fürdés,sem tampon,sem szax nem lehet! Ez mind TILOS!!! Pénteken megyek a szövettan eredményért,de lehet inább csak hétfőn,és 6 hét múlva kontroll! Aztán újabb 6 hét,amíg TILOS babát vállalni,tehát nem is próbálkozhatunk majd vele! :( Vagyis 12 hétig,azaz 3 hónapig nem lehet gyerek! Ez katasztrófa! Ha megint 1 évet kell várni,mint most,hogy össze jöjjön,az már durva,mert 32 évesen fogok szülni! :( Na elég volt a kesergésből,mert nekem most arra kell koncentrálnom,hogy belsőleg helyre hozzam magam,hogy megerősítsem a szervezetem ebben a 3 hónapban! :)
2013. febr. 8. 16:33
 16/20 anonim ***** válasza:

Kitartás! Minden jót kívánok neked.

Az pedig, hogy 32 évesen fogsz szülni, semmit nem számít. Én még idősebb leszek :)

2013. febr. 8. 17:36
 17/20 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom ami történt :( Megértelek, én már két vetélésen vagyok túl, ebből egy műtétes volt!3 hónap hamar elröpül hidd el, nekünk 3 hó után az első próbálkozós hónapban összejött, utána könnyebben megtapad a friss nyálkahártyán a babó!Hidd el nálatok is így lesz!Addig pedig szerintem keress egy jó magánorvost aki végigviszi veled a következő terhességet, mert szerintem progipótlást kell h kapj, már az elejétől kezdve!

Kitartást!

2013. febr. 9. 08:48
 18/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a nyugtató válaszokat! Bízom benne,hogy így is lesz! Minden rendben kell,hogy legyen a következőnél! És már kezd a hőm is leesni,aminek örülök,és ma már csak egy ici pici alig látható pecsétke volt a betétemen,szóval már a vérzés is elmúlt mondhatni! :) Nem tudom mihez kezdenék ilyen kedves emebrek nélkül! Jó,hogy mi nők megértjük egymás baját! :) De sajnálom,hogy van aki át is érzi ezt! :(
2013. febr. 10. 19:44
 19/20 anonim ***** válasza:
és a kórházba nem mentél be?
2013. márc. 14. 11:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Szia! Most olvastam a történetedet és nagyon sajnálom ami veled történt! De bízom benne,hogy össze fog jönni neked is a baba,nagyon drukkolok!!!! Hogy vagy azóta? Én is csak a magándokit tudom javasolni,én is magánhoz jártam,nekem a terhesség végén volt egy kis gond,ami miatt sürgősségi császár lett és nem tudom,hogy az sztk-s doki észre vette volna-e. Drága,ez tény,de én is inkább lemondtam egy-két dologról,hogy magán dokim lehessen. Szóval kitartást,meg lesz az eredménye! :-)
2013. márc. 14. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!