Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhesség alatt megszűnik...

Ha terhesség alatt megszűnik a cég, ahol dolgoztam, munkanélküli leszek, tgyást és gyedet fogok kapni?

Figyelt kérdés
Jelenleg második fiammal vagyok gyesen augusztus 16-ig.Szeretnék addig újra teherbe esni,kiveszem majd a felgyülemlett szabijaimat,aztán kis időre táppénzre megyek szülésig.Változások vannak a cégnél,de nem tudom pontosan mi.Tegyük fel én már pár hónapos terhes lennék,a cég megszűnik,ebben az esetben mi a teendő,hogy kapjak tgyást és gyedet?
2013. jan. 27. 19:29
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. jan. 28. 10:58
 12/14 anonim ***** válasza:

No, akkor leírom nekem hogy van:

Nekem április végén szünt meg a jogviszonyom. Október 9-én mentem munkanélkülire (de én tudtam pontosan,hogy hány nap munkanélkülim van,mert megkérdeztem a munkanélküli központban) november 15-től kezdtem a TGYÁST (szülés elött 28 nappal). Onnantól kapom, egész május 1-ig. Május 2-től megint munakélküli május 11-ig, és május 11-től GYED.

Nekem az oepben telefonon azt mondták, hogy álláskeresési esetén ha van 30 napnál több megszakítás, akkor az álláskeresési alapja lesz a gyed is. Mint ahogy a tgyás alapja is. Remélem tényleg igy lesz, és nem a minimálbér... Az már más kérdés, hogy az első tgyást ebben a hónapban utalták (jól elhúzták az ügyintézést) de valóban az álláskeresésim lett az alapja...

2013. jan. 28. 18:02
 13/14 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

Áprilistól-októberig akkor nem volt biztosításod vagy hogy volt?A munkanélküli járadékot pedig,ha jól értem az előző fizetéseidből számolták,viszont a tgyást már nem a fizudból,hanem abból a kevés álláskeresésiből vagy hogy van?

2013. jan. 28. 19:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Utolsó is azt írta, amit én. A tgyás alapja az álláskeresési támogatást megalapozó jövedelem. Nem maga a támogatás, hanem az a jövedelem, ami alapján kapod.
2013. jan. 28. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!