Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen testmozgást végezhetek,...

Milyen testmozgást végezhetek, ha nagyon friss terhes vagyok (5 hét)?

Figyelt kérdés
Eddig, edzőteremben bicikliztem, illetve hegymenetben gyalogoltam. Plusz egy kis taposás,ellipszis, hasazás, bicepsz és tricepsz. Gondolom a hasazást most dobjam. De a többi mehet?
2008. jún. 3. 12:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Mehet! csak óvatosan, nem szabad nagyon erőlteni magadat. ha kifulladtál pihi, ha viszont görcsök jönnek azonnal állj az egész!

Ja és természetesen kérdezd meg az orvost, de ha egészségesek vagytok nyugodtan mozoghatsz tovább!

2008. jún. 3. 12:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Dokihoz csak jovo het hetfon megyek. Addig allj minden, vagy azert light-osan gyalogolhatok / biziklizhetek? (Hihetetlen! Sosem hittem volna, hogy ilyenek fogok egyszer kerdezni!)
2008. jún. 3. 12:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Evidens,hogy várd meg a doki véleményét!Ennyi időt csak kibírsz!Szerintem a többi se kellemes torna,inkább gyaloglógép!De semmmi kép hegymenet stb...
2008. jún. 3. 12:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Kerüld a rázkódást, ugrálást, erőlködést, és nagyon kíméld a hasad!!! 5 hetesen még nagyon kímélni kell, ilyenkor tapad meg a pici. Szerintem várd meg, mit mond a doki, és utána nyugodt szívvel végezheted, amire az áldását adta! Addig sétálj nagyokat! Gratulálok a babához! 16 hetes kismama
2008. jún. 3. 12:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Hallgatok ratok, megvarom mit mond a doki.
2008. jún. 3. 12:32
 6/8 anonim ***** válasza:
A biciklizéshez annyit hozzáfűznék, hogy nem nagyon ajánlják az orvosok, mert sokáig vagy előrehajolt helyzetben, nyomod a pocit. Nagyon vigyázz az elején, gondolom tudod te is, hogy most a legveszélyesebb időszakban vagy!!!! Nem ér annyit a mozgás!
2008. jún. 3. 13:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Én az első 3 hónapban leálltam a tornával a baba érdekében, pedig 13 éve tornázom. Pár kiló fel is jött, de azóta tornázom és minden ok. A biciklizés semmi képpen nem ajánlott. Vegyél kismama dvd-t és arra tornázhatsz. Én Rubint Rékázom, szerintem jó.

36 hetes kismami

2008. jún. 3. 13:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a legelején mondta az orvosom, hogy a biciklizést felejtsem el, az úszást (nem mentem végül, mert nagyon beparáztam a fertőzésektől)és a gyaloglást kifejzetten javasolta. Ja, most látom, Te edzőteremben bringáztál... erről tényleg az orvosod kell megkérdezned, mert az én dokim a terepre értette. A hasazástól a védőnőm óvott, ehelyett kismama tornát javasolt. Nagyon vigyázz magatokra!!!
2008. jún. 3. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!